E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHafta kar satışlarıyla başlayabilir---

Hafta kar satışlarıyla başlayabilir

Hafta kar satışlarıyla başlayabilir
11 Ocak 2021 - 09:30 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin haftaya kısmi satıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor.

BIST 100: Son haftalarda yaşanan sert yükselişin ardından endekste kısmi kar satışları gelebilir, 1550 seviyesi ilk planda direnç konumunda, 1520 ise destek olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Gösterge tahvilde sınırlı düşüş var, ancak %14 bileşik faiz seviyesi direnç olarak geçerli. 10 yıllık tahvilde de %13 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalınması muhtemel…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri haftaya sınırlı değer kayıpları ile başlarken, dolar kurunda 7,30 destek seviyesi üzerinde 7,50 seviyesi direnç olarak takip edilecektir…

EUR/USD: Dolar global olarak toparlanırken, ABD faizlerinde artış ile parite 1,2180 desteğini aşağı yönde zorluyor. Sonraki destek 1,2130 seviyesinde bulunmakta…

Hafta Çin verileri ile başlarken, ABD vadeli endeks kontratlarında yaşanan kar satışlarının genel olarak geçerli olması beklenebilir.

İçeride de kısmi kar satışları kapsamında temkinli olunmalı.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 307 seviyesinde bulunmakta.

Yeni yılda yukarı yönlü seyrine devam eden BIST 100 Endeksi’nde olumlu görünüm korunuyor. Bu sabah Asya borsaları karışık, ABD vadeli endeks kontratları ise aşağı yönlü bir seyir izliyor. Endeksin de haftaya kısmi satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Gün içerisinde kâr satışlarının geldiğini görebiliriz. Ancak 1520 desteğinin üzerinde geri çekilme düzeltme niteliğinde kalabilir bu seviyenin üzerinde pozisyonlar korunabilir. 1550 ise direnç olarak izlenebilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizi yükselişini sürdürüyor, Türkiye’nin CDS risk priminde yaşanan yükselişin de etkisiyle eurobond piyasasında kısmi kar satışları gelebilir. TL tahvillerde de kısmi TL değer kaybıyla hafif satıcılı bir seyir yaşanabilir. Ayrıca enflasyon beklentileri de etkili olacaktır.

EUR/USD paritesinde 1,2180 desteği aşağı yönde zorlanmakta, GBP/USD paritesinde de 1,3480 desteğine doğru geri çekilme yaşanmakta.

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kayıpları yaşarken, içeride de dolar kurunda 7,50 ve euro kurunda da 9,15 seviyeleri direnç olarak izlenecektir.

Petrolde sert yükseliş sonrası gelen kar satışları var, 55 dolar varil Brent petrol için destek konumunda. Altın ons fiyatlarında 1850 seviyesi altında zayıflık sürebilir. 1820 destek konumunda.

Gram TL bazında ise 444 altında 435 destek olarak geçerli. ABD tahvil faiz yükselişi emtia fiyatlarını baskılamakta.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1500 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,30 destek seviyesi olarak takip edilebilir.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Teşvik beklentisi fiyatlamaları etkiliyor

Borsada yukarı yönlü hareketi destekleyen temel etkenler

Yurtiçinde cari denge ve yurtdışında Lagarde ön planda

Borsada öne çıkan sektörler, takip edilecek seviyeler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)