E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizHafta içinde görülen son zirve çok güçlü direnç---

Hafta içinde görülen son zirve çok güçlü direnç

Hafta içinde görülen son zirve çok güçlü direnç
24 Haziran 2019 - 09:17 borsagundem.com

"Hafta içinde görülen son zirve olan 95.954 seviyesi çok daha güçlü bir direnç konumuna geçti"

"İstanbul Seçiminin Yansımaları İzlenecek Piyasa Gündemi: Dün gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimini Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu önemli bir oy farkı ile kazandı. Seçimin geride kalmasının ardından bugünün ana konusu seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve sonuçların yansımaları olacak. Yurtdışında Trump, Fed, İran ve Çin konusu başta olmak üzere açıklamaları ile gündem oluşturmaya devam ediyor. G20 öncesi buradan gelebilecek açıklamalar önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 10:00 Türkiye - Kapasite Kullanın Oranı Önem: Orta o 10:00 Türkiye - İmalat Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne başlangıç

FOMC toplantısının ardından küresel piyasalarda görülen pozitif seyrin haftanın son gününde yerini kar satışlarına bırakması İstanbul seçimleri öncesi BİST-100 Endeksi'nin yatay bir seyir izleyerek haftayı hafif kayıpla 94.022 puandan tamamlamasını sağladı. Hafta sonu gerçekleşen İstanbul seçimlerini Millet İttifakı adayı İmamoğlu'nun net bir farkla kazanmasının ardından kurda %1'in üzerinde geri çekilme görülüyor. Bugün Türkiye'de güven endeksleri, ABD tarafında ise aktivite endeksi verileri takip edilecek. Endeks kapanışında 5,82 - 5,83 aralığında bulunan Dolar/TL 08:50 itibariyle 5,73'lü seviyelerden işlem görmekte. Küresel piyasalardaki karışık seyri rağmen TL'nin pozitif seyrine bağlı olarak BİST-100 Endeksi'nin güne yükselişle başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100'de geçtiğimiz haftanın ilk yarısındaki pozitif havanın ardından haftanın son iki günü kar satışları etkili oldu. Önceki hafta görülen zirve seviyelerin bulunduğu 94.500 ile 200 günlük ortalamanın bulunduğu 95.400 aralığını aşarak hafta içinde 95.954'e kadar yükselen BIST 100, bu bölgenin üzerinde tutunmayı başaramadı ve haftayı 94.022'den tamamladı. Haftanın son iki günü gelen satışların ardından bahsettiğimiz bu bölge ve hafta içinde görülen son zirve çok daha güçlü bir direnç konumuna geçti. Bu nedenle yukarı yönlü hareketin devamı için hafta içinde bu bölge üzerinde kapanışlar teyit edilmeli. Aşağıda ise 93.300 ilk önemli desteğimiz iken bu seviyenin altında 92.000-92.350 aralığı trendin devamı açısından en önemli destek bölgesi konumunda."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)