E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHafif satıcılı bir açılış bekleniyor---

Hafif satıcılı bir açılış bekleniyor

Hafif satıcılı bir açılış bekleniyor
20 Mayıs 2021 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 11.553 artarak 5.151.038’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 902 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 233 kişi artarak 45.419’a yükseldi. İyileşen sayısı ise 4.980.516.
• Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alınması çağrısında bulunan raporu kabul etti. Dışişleri Bakanlığı, karara tepki gösterd i.
• ABD Dışişleri Bakanlığı: Erdoğan'ın Yahudi düşmanı açıklamalarını şiddetle kınıyoruz .
• Fed 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarında üyeler, ekonominin FOMC hedeflerinden uzak olduğunu vurguladı. Tutanaklarda tahvil alımlarına ilişkin ifadeler dikkat çekti. Buna göre bazı üyeler tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik değerlendirmelerin önümüzdeki toplantılarda olabileceğini öngördü. Fed üyeleri bir noktada tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik değerlendirmelerin başlaması gerektiği sinyalini verdi.
• Tutanaklarda, "Katılımcılar enflasyonun pandeminin ilk aylarındaki düşük okumaların etkisi ile kısa vadede %2'nin üzerinde çıkacağını öngördüler" ifadeleri yer aldı.
• ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden, bölgede ateşkese giden yolda gerginliğin ciddi derecede düşürülmesini beklediğini iletti .
• Mısır'ın İsrail-Filistin arasında ateşkes önerdiği bildirilerek, Hamas'ın bu ateşkese olumlu yanıt verdiği, İsrail'in ise henüz yanıt vermediği açıklandı .
• Susquehanna Financial Group’un araştırmasına göre, çip siparişleri ve teslim edilme süresi arasındaki fark Nisan ayında 17 haftaya kadar çıkarak tehlikeli bir seviyeye ulaştı .
• Akaryakıt üzerinden alınan ÖTV oranı yeniden belirlendi. Düzenlemeye göre, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi oranı 1,33 TL, 98 oktan kurşunsuz benzininin ÖTV’si ise litre başına 1,58 TL olarak açıklandı. Motorinin litresi üzerinden alınacak ÖTV 1,29 TL, LPG'ninki ise 81 kuruş olarak belirlendi.
• ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kuzey Akım 2 boru hattı projesini inşa eden Alman Nord Stream 2 AG şirketi ve şirketin CEO'sunun projeye yönelik uygulanan yaptırımlardan muaf tutulduğunu açıkladı.
• Avrupa Birliği'nde yeni otomobil satışları, 2021 yılı Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre %218,6 artarak 862.226'ya yükseldi.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Merkezi Hükümet Borç Stoku açıklanacakken, Almanya’da ÜFE, ABD’de İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
• Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını görüşmek üzere bugün toplanacak.
• Bilim Kurulu Toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıya Biontech Kurucusu Uğur Şahin de katılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Pazartesi günü en çok kaybınIN görüldüğü Asya piyasaları Salı günü kayıplarını kapatırken, ABD vadelileri de hafif alıcı seyirdeydi. Geçtiğimiz haftaki küresel piyasalardaki enflasyon baskısı, Fed Başkanları tarafından yapılan açıklamalarla yerini pozitifliğe bıraktı.

BİST100 endeksi Salı gününe Asya Piyasaları ve ABD vadelilerine paralel olarak %0,51 oranında yükselişle 1.461 seviyesinden başlangıç yaptı. Endeksi demir çelik sektörü payları bir miktar baskılarken bankacılık sektörü paylarının pozitifliği Salı günü de devam etti. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BİST100 endeksi, haber ver veri akışının sakin olduğu işlem gününü %0,37 oranında yükselişle 1.459 seviyesinden tamamladı. Madencilik sektörü payları %2,87 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları %3,20 oranında değer kaybetti.

Teknik açıdan bakıldığında endekste 60 g HO’nun kırılması kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor. 1.485 - 1.500 direnç, 1.435 - 1.410 destek seviyeleri olarak ön plana çıkıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Salı günü 1.548 - 1.560 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.552 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.291 artarak 528.457 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1538 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.575’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.535 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.565 ve 1.575 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.545 ve 1.535 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sarkuysan ve Despec Bilgisayar sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 20/05/2021

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)