E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHafif alıcılı bir açılış bekleniyor---

Hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

Hafif alıcılı bir açılış bekleniyor
20 Ocak 2021 - 08:21 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 6.818 artarak 2.399.781’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 761 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 167 kişi artarak 24.328’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.277.987.

• Donald Trump, yaptığı veda konuşmasında, "Bu hafta, yeni bir yönetim yemin ederek görevine başlayacak ve biz Amerika'nın güvenli ve refahının korunmasında başarılı olunması için dua ediyoruz." açıklamasında bulundu.

• ABD Hazine Bakanı olması beklenen eski FED Başkanı Yellen: Eşitsizlikleri azaltmanın bir yolu, sağlık hizmetlerini daha ucuz ve etkin sağlamanın yolunu bulmak .

• Yellen: Düşük faiz oranları büyük olasılıkla uzun süre devam edecek .

• Yellen: Kripto paralar kara para aklama ve terörün finansmanı açısından endişe kaynağı .

• Yellen: Çin, ABD için en önemli stratejik rakip . Çin, korkunç insan hakları ihlalleri suçlusu. ABD, Çin ile rekabet etmeye imkan verecek yatırımlar yapmalı.

• İtalya'daki hükümet krizinde, Başbakan Giuseppe Conte ve hükümeti, parlamentonun üst kanadı Senato'dan salt çoğunluk olmadan güvenoyu aldı.

• Çin Merkez Bankası gösterge faiz oranını bu ay da değiştirmedi, 1 yıl vadeli LPR %3,85 seviyesinde tutuldu .

Ne Olacak?

• Yurt içinde Merkezi Hükümet Borç Stok’u açıklanacakken, İngiltere ve Euro Bölgesi’nde TÜFE verileri ön planda olacak.

• TCMB Faiz kararı yarın açıklanacak.

• ABD’de seçilmiş Başkan Biden bugün yemin ederek göreve başlayacak.

• Sosyal medya yasası kapsamında sosyal medya platformlarına temsilci atamaları için verilen sürede üçüncü ay geride kalırken temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest gibi platformlar bugünden itibaren reklam yasağı uygulamasına tabi olacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar geçtiğimiz işlem gününe pozitif başlarken, ABD piyasalarının Pazartesi tatil olmasının ardından dün tekrar açılması küresel ölçekte hareketliliğin artmasını sağladı. Günün en önemli konu başlığını ise ABD Hazine Bakanı olması beklenen Yellen'ın Senato'nun Finans Komitesi'nde yapacağı sunumdu. Konunun 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki paketin olması küresel risk iştahını artırdı.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe Dolar / TL’deki geri çekilme, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, AB'yle ilişkilerde daha pozitif atmosfer içinde olduklarını ifade etmesi ve korona virüs vaka sayısının Kasım ayından bu yana ilk kez 6.000 kişinin altına inmesiyle %0,82 oranında yükselişle 1.569 seviyesinden başlangıç yaptı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden endeks gördüğü en yüksek olan 1.575 seviyesini test etti. Alımların devam ettiği günde BİST100 endeksi gün sonuna doğru gelen kar satışları ile günü %0,53 oranında artışla 1.565 seviyesinden tamamladı. Bilişim sektörü payları %2,21 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları %3,73 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.575 - 1.585 - 1.592 olacakken, destek seviyeleri ise 1.557 - 1.550 - 1.540 olacak.

Yurt içinde ise bu hafta iç piyasalarda PPK Toplantısı takip edilecek. TCMB’nin faizlerde değişiklik yapmasını beklemiyoruz. Son haftalarda 7,35 - 7,53 aralığında sıkışan Dolar / TL kuru, dün gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazanması ile 7,48’li seviyelerden 7,44 seviyelerine kadar geriledi. 7,60 - 7,70 seviyeleri direnç olarak izlenecekken, 7,42 - 7,35 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Salı günü 1.698 - 1.723 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.702 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 570 azalarark 533.238 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.697 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.800’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.682 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.718 ve 1.728 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.692 ve 1.682 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Dolar güne yatay seyirde başladı

ABD borsaları Yellen'ın konuşmasıyla günü artıda kapadı

AB'den dolara karşı euroyu güçlendirme planı

BIST 100'de bugün en çok Ege Gübre değer kaybetti

Brisa hisseleri bugün yüzde 10 değer kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)