E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Hadım yok, tedavi var'---

'Hadım yok, tedavi var'

'Hadım yok, tedavi var'
02 Ağustos 2013 - 17:32 borsagundem.com

Cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarına ilişkin suçlarla ilgili "hadım etme" cezası getirileceği haberi yalanlandı...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçlarına ilişkin çalışma konusunda, "Bir hastalıktan kaynaklı suçun işlenmesi söz konusuysa bu hastalığın tıbbi açıdan tedavisi cihetine gidilecektir yoksa herhangi bir hadım etmek gibi bir ceza söz konusu değildir" dedi.
Bir gazetecinin, çocuk istismarı suçlarına ilişkin "hadım etme cezası" getirileceğine yönelik haberleri hatırlatması üzerine Bozdağ, Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı'nın cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarına ilişkin suçları düzenleyen TCK'nın ilgili maddeleri üzerinde bir çalışma yaptıklarını, ancak bazı gazetelerde yer aldığı şekliyle bir düzenlemenin söz konusu olmadığını açıkladı. Bozdağ,konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"TEDAVİ VAR, HADIM ETMEK YOK"
"Zannedersem bir gazete manşetten vermişti. O şekilde bir ifade bu çalışmaların taslak metninde yoktur. Ancak cinsel saldırı veya çocukların cinsel istismarı suçunu işleyenler hasta ise onların tıbbi tedavisini öngören bir düzenleme vardır. 'Hadım cezası' gibi bir ceza söz konusu değildir. Zaten bugün de bazı tedavisi kabil olan durumlar varsa, tedavi gerektiren hadiseler varsa, tedavi yoluna gidiliyor. Uyuşturucuda, başkaca bazı suçlarda, bağımlılık yaratan suçlar söz konusu olduğunda bu suçları işleyenlerin tedavisi cihetine şu anki mevzuatımızda da gidilmektedir. Burada da bir hastalık varsa, bir hastalıktan kaynaklı suçun işlenmesi söz konusuysa, bu hastalığın tıbbi açıdan tedavisi cihetine gidilecektir yoksa herhangi bir hadım etmek gibi bir ceza söz konusu değildir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)