E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHaberal tahliye oldu---

Haberal tahliye oldu

Haberal tahliye oldu
05 Ağustos 2013 - 19:50 borsagundem.com

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal cezaevinden tahliye oldu

Ergenekon karar duruşmasında mahkeme heyeti CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin tahliyesine karar verdi. Tahliye olan Haberal'ı cezaevi önünde bir basın ordusu karşıladı. Haberal daha sonra aracıyla cezaevinden ayrılırken, yaklaşık 5 km ileride aracını durdurup CHP milletvekilleri ile kucaklaştı. Haberal, "Çok üzgünüm arkadaşlarımız burada kaldılar. Gönül isterdiki bütün arkadaşlarımızla beraber buradan gitseydik" dedi.
Sevenleri konvoyun önünü kesti     
Mehmet Haberal'ın içinde bulunduğu araç, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıkışının ardından TEM bağlantı yoluna girdi. Kınalı gişelerini geçtikten sonra, sevenleri tarafından konvoyun önü kesildi.
Haberal, aracından inerek, gazetecilere ve bekleyenlere hitaben "Önce yeşilin ve doğanın, özgürlüğün tadını çıkartayım. Yeşili ve doğayı doya doya izleyeyim sonra nereye gideceğime karar vereceğim. Özgürlüğün kıymetini bilmek zorundayız. İçerideki arkadaşlarımız çıkmadı çok üzgünüz. Çok fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu.     
CHP Milletvekili Haberal'ın yanında bulunan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı da "Ankara'ya gitmek, hocamızı ailesine kavuşturmak istiyoruz" dedi.
Haberal, 4 yıl 3 ay 18 gün tutuklu kaldı
Eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, "Ergenekon" soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009'da tutuklandı ancak rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.     
Dava kapsamında, ifadesi de kaldığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde video konferans yöntemiyle alınan Haberal, bir süre de Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yattı.
Haberal 11 Mart 2011'de Adli Tıp Kurumu'nun raporu üzerine Silivri Cezaevi'ne getirildi. "Ergenekon" soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamenin sanığı olan Haberal, 21 Mayıs 2012'de davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin çağrısı üzerine ilk defa duruşma salonuna geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan genç05 Ağustos 2013 23:01

    çok mu lazımdı?gökten mi indi?

  • Birol CEBELİ05 Ağustos 2013 22:26

    belli ki içeride ötmüş neyse dışarıda bunu boş bırakmazlar :)

  • krn-i05 Ağustos 2013 21:37

    4 yıl 3 ay 18 gün tutuklu kaldı yazmışsınız,hastahanede yattığını ve yatarken dalga geçtiğini unutunuz galiba?

  • matrix05 Ağustos 2013 20:22

    eğer varsa, acaba yabancı güçler darbe yapın arkanızdayız deyip tuzak kurup sonra da ele mi verdiler diye düşünmüyor değilim, tabiki bir bildikleri vardır bu yabancıların eğer öyleyse