E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaber akışları yukarı yönlü hareketi destekleyebilir ---

Haber akışları yukarı yönlü hareketi destekleyebilir

Haber akışları yukarı yönlü hareketi destekleyebilir
10 Kasım 2020 - 09:19 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının hastalığı yüzde 90 oranında engellediğinin tespit edildiğine yönelik haber akışı dün aşı kaynaklı umutları artırdı ve küresel risk iştahı güç kazandı. TCMB’nin yeni başkanı Naci Ağbal’ın dünkü açıklamaları sonrasında Türk Lirası’nda güçlü değer kazanımları yaşandı. Berat Albayrak’ın istifası kabul edilirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı.

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı olumlu haber akışı hisse piyasalarında güçlü alımları beraberinde getirdi. TCMB Başkanı Ağbal’ın açıklamalarının etkisiyle TL’de gözlenen güçlü değer kazancı ve yurt dışındaki olumlu havanın etkisiyle BIST-100 günü %3,32’lik yükselişle 1.231,54 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, Nasdaq endeksi negatif ayrıştı. Bu sabah ise küresel piyasalarda dünkü güçlü yükselişin ardından bir miktar satıcılı görünüm etkili oluyor. ABD vadelileri hafif satıcılı seyrediyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,17 – 8,19 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,13’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul cuma akşamı gerçekleşen TCMB Başkanı değişimi ve ekonomi yönetiminde değişiklik olacağı beklentisiyle haftaya başladı. TCMB’nin yeni başkanının verdiği mesajlar haftaya pozitif başlangıçta etkili oldu. Ardından dün öğleden sonra yurtdışında aşı beklentilerinin kuvvetlenmesi ile görülen ralli endeksin gün içi yükseklerinde kalmasını sağladı. 19 Kasım’daki TCMB Para Politikası
Kurulu toplantısına ve yurtdışında aşıya yönelik beklentiler ile piyasanın yeni ekonomi yönetimini tanıyacağı kredi endekste yukarı yönlü hareketi destekleyebilir. Endekste kısa vadede 1.220 civarı ilk güçlü destek konumunda iken tarihi zirvelerin bulunduğu 1.245 ilk direncimiz olacak. Tarihi zirvelerin geçilmesi endekste yukarı yönlü hareketin ivmelenmesini sağlayabilir.

Piyasalarda aşı rallisi yerini karışık seyre bıraktı

Yabancılar satmaya devam ediyor

Doğan Holding ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)