E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizHaber akışına bağlı sert yükselişler olabilir---

Haber akışına bağlı sert yükselişler olabilir

Haber akışına bağlı sert yükselişler olabilir
29 Nisan 2019 - 09:24 borsagundem.com

Kısa vadede riskler ağır bassa da olası haber akışlarına bağlı zaman zaman sert yükselişler yaşanabileceği de göz önünde bulundurulmalı.

"Piyasa gündemi

TCMB sonrasında TL’de baskı devam ederken piyasaların ana gündemini İstanbul ve Büyükçekmece seçimlerine yönelik YSK’nın vereceği karar oluşturmaya devam ediyor. Veri akışının oldukça yoğun olduğu yeni haftada hem YSK kararı hem de veri akışları TL varlıkların seyri üzerinde belirleyici olacaktır. Geçen hafta bir miktar kâr realizasyonları izlesek de küresel risk iştahının gücünü korumaya devam ettiği görülüyor.

BIST-100 Güne başlangıç

Cuma günü BIST-100 Endeksi’nde dalgalı bir seyir izlendi. Günün ikinci yarısında EBDR’den Türk Bankaları’nı desteklemeye hazır olduklarına yönelik gelen açıklamalar bankalar öncülüğünde BIST-100 Endeksi’ni destekledi ve endeks kayıplarını geri alarak günü %0,30’luk bir yükselişle tamamladı. Küresel risk iştahı ise genel olarak gücünü korumaya devam ediyor.

ABD borsaları cuma gününü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,93 – 5,95 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:55 itibariyle 5,95’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki hafta görülen dip seviyenin bulunduğu 95.000’in de altına sarkılan endekste bu hafta 95.000 üzerinde kapanışlar teyit edilemezse teknik satış baskısının artacağını, bu durumda geçtiğimiz ay sonunda görülen diplerin tekrarlanabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle kısa vadede referans noktası olarak 95.000’i izlemeye devam ediyoruz.

Yukarı yönlü hareketlerde ise 95.000 üzerinde ilk direnç seviyemiz 97.750. Teknik göstergelerin kararsız, hatta bir kısmının hafif aşağı yönlü hareketi desteklediği endekste 95.000 üzerinde tutunulabilirse bir süre 95.000-99.000 aralığında konsolide kanalı oluşumu izleyebiliriz.

Kısa vadede riskler ağır bassa da olası haber akışlarına bağlı zaman zaman sert yükselişler yaşanabileceği de göz önünde bulundurulmalı."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YBTAS29 Nisan 2019 21:40

    borsa sığlaştı,,şirketler bedelsiz sermaye artırımı yapmaları lazım ki derinlik artsın,manipilasyon yapılmasın.