E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGYO'da 4 milyar liralık ortaklık---

GYO'da 4 milyar liralık ortaklık

GYO'da 4 milyar liralık ortaklık
10 Şubat 2017 - 05:03 borsagundem.com

Akiş GYO ile SAF GYO faaliyetlerine Akiş GYO çatısı altında devam edecek

Akkök Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), SAF GYO ile birleşti. Birleşmeyle, iki şirket faaliyetlerine Akiş GYO çatısı altında devam edecek.

Birleşmeden önce SAF GYO bünyesinde bulunan Akasya Alışveriş Merkezi, Akiş GYO çatısı altına girdi. Akbatı AVM’nin de sahibi olan Akiş GYO’nun birleşme sonrası özkaynak değeri 2.5 milyar TL’ye, toplam varlıkları 4 milyar TL’ye ve yıllık kira geliri 320 milyon TL’ye yükselecek. Akiş GYO bu birleşmeyle Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından birisi oldu.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Ortaklık sonrası yeni yatırımlar için düğmeye bastıklarını belirten Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Beykoz’a lüks konut, Kadıköy’de de ticari gayrimenkul ve konut yatırımı yapacaklarını söyledi. Bağdat Caddesi’ne 420 milyon TL yatırım yapacaklarını ve projeleri 2018 yılında tamamlanacağını belirten Durusoy, “Cadde mağazacılığında ilk işbirliğimizi Beymen ile gerçekleştiriyoruz. Suadiye’de Beymen mağazası eylül ayında kapılarını ziyaretçilerine açacak” dedi. Durusoy, yeni markaları Akpartman ile de yeni yaşam alanları oluşturmayı hedeflediklerini belirtti Akapartman markalı ilk proje Akapartman Suadiye’de 3+1 ve 4+1 dubleks daireler yer alıyor.

BEYKOZ’A 150 MİLYON

Beykoz bölgesinde de yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini ifade eden Gökşin Durusoy, 2018 yılında 40 bin metrekare alan üzerinde 150 milyon TL’lik yatırımla konut ve ticari alanların bulunduğu projeye başlayacaklarını ifade etti.

Öte yandan Akiş GYO, TOKİ’nin İstanbul Bulgurlu’daki 41 bin 570 metrekarelik arsasının ihalesinde en yüksek teklifi 793 milyon lira satış geliri ve 301 milyon idare payı ile verdi. Önceki gün yapılan ihalenin ilk oturumuna 11 firma katıldı. Gelecek hafta yapılacak ikinci oturum ile kazanan belli olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)