E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüGWIND: Yönetmelik riski---

GWIND: Yönetmelik riski

GWIND: Yönetmelik riski
08 Mart 2022 - 12:20 borsagundem.com

Hafta sonu çıkan haberler ile dün sert satış yaşayan Galata Wind'de düşüş devam ederken, Gedik Yatırım da hisseyi model portföyünden çıkardığını duyurdu.

Galata Wind Enerji (#GWIND) hisseleri dünkü sert satış sonrası bugün de düşüşe devam ediyor. 

GWIND saat 12:20 itibarıyla yüzde 6,40 değer kaybetti. Hisse şu an 6,14 TL'den işlem görüyor.

Gedik Yatırım'ın da model portföyünde olan hissede, yaşanan son gelişmelerle düşüşün hızlandığı belirtildi. Artan risk ve belirsizlikler nedeniyle kurum hisseyi portföylerinden çıkardıklarını duyurdu.

Gedik Yatırım'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Galata Wind model portföyümüze 24 Ocak’ta eklenmiş ve geçtiğimiz cuma günü kapanışına kadar %3 gibi makul bir getiri ile portföyümüze destek sağlamıştı. Ancak hafta sonunda Sabah Gazetesi’nde çıkan bir haberin ardından hisse dün %10’a yakın değer kaybetti. Habere göre, taslak halindeki bir düzenlemenin yakında TBMM'ye gelmesi beklenirken, düzenleme kapsamında Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) tarafından işletilen borsadaki enerji fiyatlarının maliyet bazlı fiyatlandırılmasına ilişkin 6 aylığına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yetki verilecek.

Hâlihazırdaki elektrik fiyatları modelimizde varsaydığımız fiyatların %40 üzerinde. Bu husus bir potansiyel oluştursa da, güncel YEKDEM fiyatları modelde varsaydığımız fiyatların %14 altında. Bunlara ek olarak, tavan fiyat uygulanmasına başlanması halinde, sektörde artacak yönetmelik riski ile sektör hisselerindeki çarpanların ek iskontoda işlem görmesi muhtemel. Kısacası, şirketi temel olarak beğenmekle birlikte, artan yönetmelik riski, belirsizlik, çıkması muhtemel haber akışlarının yaratacağı volatilite sebepleri ile model portföyün bir parçası olmaması gerektiğini düşünmekteyiz."

BASGZ: Temettü kararı

 

KOZAA: Mülkiyet devri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,74
En Yüksek: 26,70
En Düşük: 25,76
Değişim 1,29 %
FK: 22,93
PD / DD: 2,03
İşlem Hacmi 71.191.935
Toplam Adet: 2.708.908
Ağırlıklı Ort.: 26,27
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bircihan17 Mart 2022 09:16

    babalr emretti halk yeninarz olan hissede ky cok mileti nasil kandirirz dedi citi topluyor citiyle ortak harket eden emeklilik yatirm fonu topluyor ama ne hikmetse gedik almayin siz alırsanız bi buyuk para babaları sevmez diyor

  • olgun10 Mart 2022 14:38

    LAN gedik yatırım sen sabah gazetesine muhalif değilmiydin de o gazete de çıkan haberlere inanıyorsun HIYAR,