E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüvenli liman varlıklara talep güçleniyor---

Güvenli liman varlıklara talep güçleniyor

Güvenli liman varlıklara talep güçleniyor
30 Temmuz 2020 - 09:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'un bu sabah negatif başlangıç yapması bekleniyor.

Ne Oldu?

Türkiye'de toplam coronavirüs vaka sayısı 942 kişi artarak 228.924'e, hayatını kaybeden kişi sayısı 14 kişi artarak 5.659'a yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 212.557.

FED, faiz kararında değişikliğe gitmedi. FED başkanı Powell: İşletme yatırımlarının henüz iyileşme göstermediğini ve hanehalkı harcamalarının düşüşün yarısı kadar toparlandı.

Powell: Ekonomik görünüme dair ciddi belirsizlik var. Powell, varlık alımlarının en azından şu anki hızında süreceğini taahhüt etti.

ABD Başkanı Trump, LNG ihracatı için yetkilendirmeyi 2050'ye kadar uzatma kararı aldığını duyurdu.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin: TikTok, ulusal güvenlik incelemesinden geçirildi, Bakanlık, incelemenin sonucuna göre Trump'a TikTok'la ilgili alınacak önlemler konusunda tavsiyede bulunacak .

Ne Olacak?

İçeride piyasalar bayram tatili arefesi nedeniyle yarım gün kapalı.

ABD'de 2Ç20 GSYH ve İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

Borsa İstanbul'un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD'de coronavirüs salgınında vaka artışı devam ederken FOMC toplantısını bu tablo içinde gerçekleştirildi. Son toplantının ardından istenen toparlanmanın sağlanamadığı ABD'de birçok eyalette vaka artışı devam ediyor ve şimdilik önlemler bölgesel boyutta, ancak bu artış hiç şüphe yok ki ekonomi için de son derece riskli. Faiz alanı olmayan Fed, varlık alımları ve swap hattı ile piyasalara destek olurken hükümetin de teşviklere devam etmesi gerektiği görüşünde.

ABD'de 1 trilyon dolarlık yeni paketin kabul edilmesi durumunda işsizlik ödenekleri iki ay daha devam edecek ve direkt yardımlar da sürecek. Ancak Fed, ekonomik iyileşmesinin zaman alacağını ve işsizlik oranın da bu yıl yüksek kalacağını düşünüyor. Son toplantıda güvercin açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Powell'ın hem küresel hem de ABD ekonomisine dair yüksek risklere yeniden vurgu yapması bekleniyor.

Diğer taraftan Dolardaki zayıflığın yanında pandemide vaka artışının da devam etmesi güvenli liman varlıklara olan talebin de güçlenmesine neden oluyor. Altın ve gümüş bu nedenle ralli yapıyor ons altın 1.940 dolara yaklaşmış durumda.

Yurtiçinde ise Küresel piyasalarda pandemi ve ABD-Çin geriliminde yaşanan gelişmelerle birlikte belirsizlikler sürerken Döviz piyasaları Dolar/TL ve Euro/TL'de ani hareketlerin yaşandığı görülüyor. Dolar/TL'nin 6,98'i gördü Euro/TL ise 8,22 seviyeleriyle rekor tazeledi. BİST100 endeksi, güne satıcılı başlarken endeks gün içinde 1.154 puana kadar geriledi, kısa vadede endekste 1.190 direnç oluştururken, 1.700 seviyesinin kırılması 1.500-1.350 destek seviyelerinin görülmesini sağlayabilir. Bu haftanın devamında, yurt içinde bugün TCMB 2020'nin üçüncü Enflasyon Raporu, yurt dışında ise FED'in faiz kararının yanı sıra, Perşembe ABD'de ve Cuma büyüme verisi takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Çarşamba günü 1.281 - 1.319 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.280 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 23.359 adet azalarak 489.358 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1.329 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.250'in altına gerilememiz durumunda ilk aşamada
1.210 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Yukarı yönde ise kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 1.290 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.282 ve
1.291 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.263 ve 1.256 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)