E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman, jeopolitik risklerden değerlendi---

Güvenli liman, jeopolitik risklerden değerlendi

Güvenli liman, jeopolitik risklerden değerlendi
06 Ocak 2020 - 08:35 borsagundem.com

ABD'nin Irak'taki saldırısında İranlı üst düzey askeri yetkilinin öldürülmesi sonrasında Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliğin sürmesi riskli varlıklara kaçışı destekliyor

ABD Hazine tahvilleri ve yen, ABD'nin Irak'ta gerçekleştirdiği hava saldırısında İranlı üst düzey bir askeri yetkilinin öldürülmesinden kaynaklı gerginliğinin büyümesiyle yükseldi. Güvenli varlıklara yönelik talep arttı.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi düşüşünü üçüncü güne taşırken, yen üç ayın en yüksek seviyesini gördü. İran tarafından Pazar günü yapılan açıklamada ülkenin 2015 nükleer anlaşmasına bağlı kalmayacağı belirtildi. Irak parlamentosu ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasına karar verdi.

ABD Başkanı Donald Trump İran'a geniş çaplı bir misilleme uyarısında bulunurken Irak'ı yaptırım uygulamakla tehdit etti.

IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, “ABD – İran gerginliğinden kaynaklı riskten kaçış işlemleri saat gibi çalıştı. Yende yıla başlarken görülen değerlenme eğilimi ve doların gücünün sınırlı kalması yönündeki beklentiler dikkate alındığında, piyasadaki riskten kaçış havası dolar/yen paritesini aşağı çekmek için gerekli olan tetikleyici olabilir.” dedi.

ABD'de 10 yıl vadelilerin faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 1.77'ye geriledi. Japonya'da gösterge tahvilin faizi 2 bp geriledi. Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 düşüşle 107.77 ile Ekim'den beri en düşük seviyesinden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)