E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüvenli liman arayışı altını destekliyor---

Güvenli liman arayışı altını destekliyor

Güvenli liman arayışı altını destekliyor
24 Şubat 2020 - 09:10 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin haftaya satıcılı bir seyirle başlayacağı tahmin ediliyor

BIST 100: Endeksin haftaya satıcılı bir seyirle başlayacağını tahmin ediyoruz. 117.500 direnç seviyesi altında 115 bin seviyesi destek olarak takip edilecektir. Global piyasalarda belirgin satışlar var…

TL Bonolar: TL tahvil faizlerinde yükseliş eğilimi devam ederken, gösterge tahvil %11 bileşik faiz seviyesi üzerine yerleşmiş durumda. 10 yıllık tahvil de %12 seviyesi üzerinde seyrini sürdürebilir…

USD/TL: Dolar kuru 6,10 seviyesi üzerinde haftaya başlıyor, küresel ekonomide corona virüsü kaynaklı risklerin artmasıyla risk iştahı düşük, gelişmekte olan ülke para birimleri zayıf…

EUR/USD: 1,0850 seviyesi altında kalınması ile tepkinin kuvvet kazanma ihtimali az, ancak kısa vadeli düşüşün sonlanması ve dip oluşumu çabası önemli, 1,0750 destek konumunda…

Çin kaynaklı corona virüsünün diğer ülkelere de sıçraması ve vaka sayısıyla birlikte hayatını kaybeden insanların da artması ile beraber

Asya’da satıcılı bir açılış görüyoruz. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 287 seviyesinde. TL varlıklar da global risk iştahındaki düşüş ile zayıf bir seyir izleyebilir, endekste düşüş sonrasında tepki alımı için çok aceleci olunmamalı.

Küresel borsalar corona virüsünün Çin dışına yayılmasının küresel büyümeye yönelik endişeleri artırması nedeniyle yeni haftaya zayıf bir başlangıç yaptı. Buna paralel Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları aşağı yönlü seyir izlerken, endeksin de buna paralel şekilde satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Küresel piyasalarda risk iştahında toparlanma olmadığı sürece endekste tepki alımları sınırlı kalabilir. Teknik olarak endekste 115.00 destek, 117.500 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,50 seviyesinin altına gelmiş durumda. Risk iştahı oldukça düşük, eurobond piyasasında satışlar beklenebilir. Daha kısa vadeli tahvillerde volatilite nispeten sınırlı kalacaktır. TL tahviller 2-10 yıl vade %11 bileşik faiz seviyesi üzerine yerleşirken, eğrinin sonuna doğru %12 seviyesi üzerine çıkılması dikkat çekici.

Dolar endeksi 99,50 seviyesi üzerinde. Ancak ilk planda 100 seviyesinin aşılmaması olumlu.

EUR/USD 1,0850 altında kaldıkça kazanımlar kısmen geri verilebilir, dolayısıyla bu seviye kritik.

GBP/USD 1,2880 desteğinden toparlarken 1,30 direnç konumunda. İçeride ise dolar kuru için 6,10 destek haline gelirken, euro kurunda da 6,61 seviyesi üzerinde 6,70 direnç konumunda.

Güvenli liman arayışı altına olan yönelimi desteklerken, dolar ons bazında 1660 üzerinde altın için 1675 direnç konumunda. Gram TL bazında ise 325 üzerinde 330 ilk planda takip edilebilir. Petrol fiyatlarında ise virüs kaynaklı talep kaygıları ile sert düşüş var, Brent 57 dolar varil seviyesinde.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 118.300 direnci altında zayıf. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)