E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman altın yükseldi---

Güvenli liman altın yükseldi

Güvenli liman altın yükseldi
14 Ocak 2019 - 09:28 borsagundem.com

Altın, yatırımcıların Fed'in hedefine yakın seyreden ABD enflasyonunu değerlendirmesiyle yükseldi

Altın, ABD'de Cuma günü açıklanan verinin enflasyonun Fed'in hedefine yakın kaldığını işaret etmesi sonrasında yükseldi.

Enflasyon verisi, 2019'da daha temkinli bir yaklaşım sinyali veren Fed'in acele etmesi için bir neden olmadığını gösterdi.

Altın destekli exchange traded fonlardaki altın miktarının istikrarlı bir şekilde artması da yatırımcı ilgisini işaret ederek yukarı yönlü görünümü destekledi.

Bunun yanında değerli metalde 50 günlük ortalama 200 günlük ortalamayı geçmek üzere. Bu, bazı traderlar tarafından yükseliş işaret olarak görülüyor.

Spot piyasada işlem gören altın, Singapur saatiyle 08:55'te yüzde 0.2 artıda onsu 1,292.70 dolardan işlem gördü. Altın, geçtiğimiz hafta yüzde 0.3 yükselerek ardı ardına dördüncü haftalık kazancını kaydetti.

Singapur'da Oanda Asya Pasifik işlemleri birim yöneticisi Stephen Innes, “Fed politikası tarafında her şey zayıf dolar ve altında 1,300 doların aşılması için sıralanıyor.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)