E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman altın yatay seyretti---

Güvenli liman altın yatay seyretti

Güvenli liman altın yatay seyretti
22 Şubat 2019 - 10:42 borsagundem.com

Altın fiyatları, dikkatlerin ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinden gelen haberlere çevrilmesi ile kaybını korudu

Altın fiyatları, son üç ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinden gelen haberleri beklemesi ile birlikte yatay seyretti.

ABD Başkanı Donald Trump, gelecek ay Çin ürünlerine uygulanacak tarifelerin ikiye katlanmasından önce, ABD'nin en büyük ekonomik rakibi Çin ile ön anlaşmaya varmaya çabalaması ile birlikte, Cuma günü Washington'da öğleden sonra Çin'in üst düzey ticaret müzakerecisi ile bir araya gelecek.

Avrupa'dan ve ABD'den gelen beklenenden kötü ekonomik veriler küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri artırdı. ABD'de dün açıklanan dayanıklı tüketim malları siparişleri ve konut satışları verileri tahminlerden daha kötü çıktı.

Spot altın yüzde 0.1 artarak Singapur saati ile 13:17'de ons başına 1,325.09 dolara çıktı. Fiyatlar Perşembe günü yüzde 1.1 düştü ve 9 Kasım'dan bu yana en büyük kaybını gerçekleştirdi. Bu düşüşe karşın, altın halen, Çarşamba günü 10 ayın zirvesini görmesinin ardından, son beş haftada dördüncü haftalık kazancına yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yüzde 0.1 yükseldikten sonra bugün de benzer oranda artış gösterdi.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Altın, yatırımcıların bir kez daha güçlü dolar beklentilerine yönelmeleri ile aşağı yönlü baskı ile karşılaştı," dedi ve "Ancak uzun vadede altın için iyimseriz. (Kısa vadede) Artan risk iştahı ortamında aşağı yönü düzeltme sinyalleri görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmezken, platin yüzde 0.4 yükselerek üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi ve palladyum Çarşamba günü ons başına 1,505.46 dolar ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra üst üste üçüncü haftayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*St. Louis Fed Başkanı James Bullard, CNBC'ye yaptığı değerlendirmede, baz durum senaryosunun, faizlerin bulunduğu seviyelerde durması ve ve faizlerde acil bir harekete ihtiyaç olmadığı şeklinde olması gerektiğini söyledi.

*Çarşamba günü açıklanan Fed tutanakları, Fed'in 30 Ocak'taki toplantısından sonra yaptığı açıklama kadar güvercin değildi. Fed bu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, uzun zamandır kullandığı faizlerde "daha fazla kademeli artış" söylemini kaldırmış ve yerine "gelecekteki ayarlamaların zamanlaması ve boyutu" konusunda sabırlı olacağını kaydetmişti.

*Altın traderları ve analistlerinin yarısı, Bloomberg'in haftalık anketine göre, fiyat görünümü konusunda nötrdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)