E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGuterres, yeniden Kıbrıs Konferansı'nda---

Guterres, yeniden Kıbrıs Konferansı'nda

Guterres, yeniden Kıbrıs Konferansı'nda
04 Temmuz 2017 - 23:29 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BM Genel Sektereteri Guterres'in Kıbrıs Konferansı'na yeniden katılacağını duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sektereteri Antonio Guterres'in İsviçre'de devam eden Kıbrıs Konferansı'na katılmak üzere yeniden Crans-Montana'ya geleceğini açıkladı.

BM Genel Sekreteri'nin konferansa yeniden katılmasını istediklerini anımsatan Çavuşoğlu, "Guterres perşembe günü geliyor. Bu ciddi bir iş. Önemli bir rolü var. Kendisi buradayken görüşmelerin çerçevesini belirlemiştik. Sürece önemli bir enerji getirmiştir. Bu görüşmeler çok önemlidir. Bu son konferanstır." dedi.

Türk tarafı Guterres'in katılımı konusunda ısrarcıydı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreterinin Crans-Montana'ya gelip gelmeyeceğinin henüz netleşmediğini belirterek, kendisine konferansa yeniden katılması yönünde telkinlerde bulunduklarını açıklamıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden bazı parti liderleri, BM Genel Sekreteri Guterres'e çağrıda bulunarak, Crans-Montana'ya yeniden gelmesini ve konferansa müdahale etmesini istemişti.

BM Genel Sekreteri'nin konferansa yeniden gelme ihtimali bulunduğunu kaydeden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da "Bize göre gelmesi iyi olur. Türk tarafı olarak bizim tavrımız bu. Umarız buna uygun gelişmeler olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Guterres, geçen cuma konferansa üçüncü gününde dahil olarak başkanlık etmiş ve cumartesi İsviçre'den ayrılmıştı.

Kıbrıs Konferansı 28 Haziran'da başlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)