E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGuterres: Eşi görülmemiş bir krizle karşı karşıyayız---

Guterres: Eşi görülmemiş bir krizle karşı karşıyayız

Guterres: Eşi görülmemiş bir krizle karşı karşıyayız
24 Haziran 2022 - 21:36 borsagundem.com

'Küresel Gıda Güvenliğine Yönelik Çoklu Zorluklara Yanıt' konferansında konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Eşi görülmemiş bir küresel açlık kriziyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın "eşi görülmemiş" bir küresel açlık kriziyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Almanya'da, "Küresel Gıda Güvenliğine Yönelik Çoklu Zorluklara Yanıt" adıyla düzenlenen bakanlar konferansına video mesajı gönderen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Eşi görülmemiş bir küresel açlık kriziyle karşı karşıyayız. Ukrayna'daki savaş, yıllardır ortaya çıkan iklimin bozulması, KOVID-19 salgını gibi sorunları daha da karmaşık hale getirdi." dedi.

Afrika Boynuzu bölgesinde son yılların en kötü kuraklığının yaşandığını söyleyen Genel Sekreter, şimdi harekete geçilmezse durumun bir felakete dönüşebileceğini belirtti.

Guterres, "Dünya Gıda Programı'na göre son iki yılda, dünya genelinde gıda erişimi sıkıntısı çeken insanların sayısı iki kattan fazla artarak 276 milyona ulaştı. 2022'de birden fazla kıtlık ilan edilmesi gibi gerçek bir risk var ve 2023 daha da kötü olabilir." değerlendirmesini yaptı.

Rusya'daki üretimin dünya pazarına entegre edilmesi

Genel Sekreter Antonio Guterres, dünyayı tehdit eden gıda krizinin çözümü için Rusya'nın ürettiği gıda ve gübreyi, savaşa rağmen, dünya pazarlarına yeniden entegre etmek gerektiğini aktararak "Bu konuda Ukrayna, Rusya Federasyonu, Türkiye, ABD, Avrupa Birliği ve diğerleri ile yoğun temas halindeyim." dedi.

Guterres, çiftçilerin maliyetlerinin artmasına değinerek "Çiftçilerin ana maliyeti gübre ve enerjidir. Gübre fiyatları geçen yıl yarıdan fazla, enerji fiyatları ise üçte ikiden fazla arttı." diye konuştu.

Guterres, konferansta yapılacak tartışmaların küresel gıda piyasalarını istikrara kavuşturmak ve emtia fiyatlarındaki oynaklıkla mücadele etmek için bir fırsat oluşturabileceğini kaydetti.

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

 

Türk-İş açıkladı! Açlık sınırı 6 bin TL'yi aştı

 

Dünya çapında açlık krizi uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ25 Haziran 2022 12:27

    Hep böyle diye diye KY nin elindeki tüm malları zenginler topluyor.bizim ülkemizde kriz faln yoktur mesala.çarşıya çıkıyorum mağzalar tıklım tıklım.satılacak ev bulanamıyor otomobil bulunamıyor satılacak her şeyin fiyatın 5-10 katlandığı halde sonrada millet ağlıyor.eskiden biz giyecek elbise ayakkabı bulamaz idik.

  • baran25 Haziran 2022 11:43

    Bunun dersi Batı,  Avrupa ülkeler ve Amerika!  Afrika ve Asya ülkelerini  300 yıldan beri sömürdükleri için onlar umurunda bile olmaz! Onlar için çok bir şey değişmez onlar zaten aç. Baksanıza Rusya nın kaynaklarını Dünya ya entegre etmekten bahsediyor.  Rusya  mecbur mu entegre etmeye?  O pis dolar ve sterlinle Dünya da her şeyi ucuza yok pahasına aldığınız yeter!  Evet  sancılı bir süreç başlıyor.  Dolarlarınızı bir müddet sonra kriptolar dahi koruyamaz hale gelecek.  Ne zaman ki bi sömürge ülkesi başını hafif kaldırsa o ülkenin aşağılık satılmış gasteci - terörsit -politikacı- komisyoncu tüccar  karmalarını hemen devreye sokmakta kimse elinize su dökemez.   

  • Erkam 25 Haziran 2022 11:27

    Şeytanilerin 2. Planı devrede, kıtlık ile insanları korkutmak,kargaşa, ayaklanma çıkarmak, komplo teorisyeni diye çok dikkate alınmayan adamlar seneler öncesi söyledi bunu

  • Philadelphos 25 Haziran 2022 11:07

    Fazla doğurmasalar nasıl olur.

  • Fukara Adına 25 Haziran 2022 08:26

    Bunu anlamak için illa Afrika Güney Anerika Orta Asya UzakDogu ülkelerinden birinde doğup yokluk ceken insanlardan mi olmak lazım mösyö !!!

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Haziran 2022 23:34

    Daha beter olun.bunlar sizlerin iyi günleriniz.bize ve müslümanlara yaptıklarınızı yüce ALLAH sizden intikamlarımızı almaya başladı.

  • baran25 Haziran 2022 19:37

    Onun bunu köpeği sen ne havlıyorsun?  Sureti Haktan görünen besleme köpeklerin havlaması  eceli geldiğini gösterir! 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Haziran 2022 17:35

    karaktersiz pislik BARAN sen herhalde kıçınla anladın demek ki bunların yaptıkların kabul ediyorsun sende onlardansın adilik müsvettesi.

  • baran25 Haziran 2022 11:35

    Arkadaş doğru anlamış sen niye hala anlamış değilsin ahmak vatandaş?  Afirka nın pek çok ülkesinin eşssiz madenleri sayesinde Avrupa bu günkü teknolojik zenginliğine ulaşmıştır. Oradaki insanlar ise  hala bir bardak temiz suya muhtaç hale getirilmiş. Terör örgütlerine silah satan din ideoloji ya da inanç sistemlerini malum güdümlü düşünce kuruluşları ile ters yüz edip çekişme çatışma oluşturan her türlü insani olguyu değersizleştiren yok hükmünde sayan senin gibi ahmaklar sayesinde toplumlar karanlıktan çıkamıyor varsa yoksa toplama ithal aşağılık  slogan ve yalanların hamallığını yapan bir ahmak olmaktan öteye geçemeyen bir ahmaksın sayın vatandaş.

  • Vatandaş25 Haziran 2022 11:05

    Ne beyinsiz insanlar var yahu.Bu durumdan bile pay çıkarmaya çalışıyorlar,yuh vede pes artık..!

  • E.g.24 Haziran 2022 23:10

    NEREDEYSE İNSANLARA YEMEK/YİYECEK YEMEDEN YAŞAYIN DİYECEKLER

  • Bir dost24 Haziran 2022 22:47

    Gulluk gulistanlik bir ortamdayiz boyleyken niye karamsarlik yayiyorsun teroristmisin

  • Çözüm belirsiz24 Haziran 2022 22:20

    Guterres gerçeği söylemiş ama bunu duzeltmek baya baya zor bir iş. Yakıt fiyatlarının düşmesi lazım, hem Rusya çoğu şeye hayır diyecektir. Istedigini almadan geri adım atması zor görünüyor. Rusya nin istediklerini herkes biliyor. Benim işime karışmayın diyecektir. Rusyaya uyguladiginiz Bütün ambargoları kaldirin diyecektir. Ayrica Ukraynaya silah yardımı yapmayin diyecektir. Bilemiyorum bu iş nasıl çözülebilir.