E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiGUSGR: Birleşme hareketliliği---

GUSGR: Birleşme hareketliliği

GUSGR: Birleşme hareketliliği
16 Aralık 2019 - 11:59 borsagundem.com

Kamu kontrolünde olan sigorta şirketlerinin birleştirilmesi kararı Güneş Sigorta (GUSGR) hisselerine olumlu yansıdı

Kamu tarafında hayat dışı, hayat ve emeklilik şirketleri Türk Varlık fonu altında birleşecek. Amaç bu şirketleri tek çatı altında toplayıp verimliliği artırmak. Halk Bankası'nın sahibi olduğu Halk Sigorta ve Halk Emeklilik, Ziraat Bankası'nın sahip olduğu Ziraat Sigorta ve Ziraat Emeklilik, Vakıfbank ve Vakıf Emekli Sandığı'nın %62,9'a sahip olduğu ve Güneş Sigorta'nın %37,1 payı olduğu Vakıf Emeklilik, Vakıfbank ve Vakıf Emekli Sandığı'nın %71,8 paya sahip olduğu Güneş Sigorta varlık fonuna (TVF) devredilecek ve onun altında birleştirilecek. Bu transferlerde çağrı yapılmayacak ve ayrılma hakkı verilmeyecek. Güneş Sigorta'da çağrı yapılmayacak.

Karar sonrası halka açık sigorta şirketi olan Güneş Sigorta hisseleri tavan oldu. Yüzde 20 prim yapan hisseler 2.43 liraya kadar yükseldi. Beklenti hisseleri olumlu yansıdı. Güneş Sigorta günün en çok kazandıran hissesi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)