E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
22 Aralık 2011 - 08:54 borsagundem.com

Koç Holding, Turkcell, Tüpraş, Emlak Konut GYO başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

KCHOL,Koç Holding ’in AES Corp. ile ortak oldu ğu AES Entek, Oyak ile beraber yüzde 50 -50 ortakl ıkla elektrik üretimine yönelik santral projesi için ortakl ık kuracak. Bu ortakl ık kapsamında, İskenderun Körfezi ’nde Sugözü Yumurtal ık bölgesinde 625 MW kapasiteli elektrik santrali in şa edilerek y ılda yakla şık 4.5 milyar kwh elektrik üretilmesi planlan ıyor. Proje finansman ın i s e 2 0 1 2 i ç e r i s i n d e t e m i n edilmesi öngörülüyor.
TCELL, Turkcell ’in grup şirketlerinden Turkcell Superonline ’ın Genel Müdürü Murat Erkan, 2008 y ılından beri fiber altyap ıya 1.2 milyar lira yat ırım yapt ıklarını belirterek, “Bu yat ırımların etkisini görmeye ba şlad ık. 2011 y ılında yüzde 35 ’lik büyüme gösterece ğiz” dedi.
TUPRS,Şirket İran ile y ıll ık ham petrol al ım sözle şmesini 2012 için yeniledi.
EGGUB, D ü n y a g ü b r e p i y a s a l a r ındaki fiyat dalgalanmalar ı ve mevsimsel nedenlere ba ğlı olarak gübre talebinin azalmas ı dolayısıyla tesislerindeki gübre üretimi 21.12.2011 tarihinden itibaren geçici bir sü re ile durdurulmu ş olup limanc ılık, antrepoculuk ve diğer ticari faaliyetleridevam etmektedir.
EKGYO, Şirketin Varyap Meridian Projesi D, E ve H Blok ile bu adalar ın çevre düzenleme, peyzaj ve ada içi altyap ı imalatlar ı' nın Kısmi Geçici Kabulü yap ılmış olup "K ısmi Geçici Kabul Tutana ğı " 21.12.2011 tarihinde onaylanm ıştır.
OZBAL, Şirket Spiral Kaynakl ı Çelik Boru üretimi için yurtiçinden 10.768.888 dolar tutarında sipariş almıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)