E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
20 Ocak 2011 - 09:14 borsagundem.com

Katmerciler, Kiler, Global Yatırım, Emek Elektrik başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

İMKB KAP Haberleri;
·          Kiler’in halka arzı bugün başlıyor. 2 gün sürecek halka arzda talepler 5,30-6,10TL aralığından toplanacak. Şirket sermayesi 121,12 mn TL’den 134,62 mn TL’ye çıkarılmasında artan 13,5 mn TL nominal değerdeki hisse ile 4,06 mn TL nominal değerdeki ortak hissesi halka arz edilecek. Halka arzın %40’ı yurtiçi bireysel, %10’u yurtiçi kurumsal ve %50’si yurtdışı kurumsal yatırımcıya tahsis edilmiş durumda.
·          Katmerciler, Fransız Gimaex International ile %50 - %50 pay oranlarında ortak bir şirket kurulmasına ilişkin görüşmelere başladığını bildirdi… Yeni kurulması planlanan şirket tarafından üretilecek ekipmanların uluslararası pazarlarda satılması  planlanmaktadır.
·          Global Yatırım Holding, iştiraki Enerji Yatırım’ın Energaz Gaz Elektrik’teki hisse oranını %52,46’dan %99’a artırma hususunda Energaz’ın diğer hissedarları ile mutabakata vardığını bildirdi… Söz konusu Hisse devri ile ilgili olarak EPDK ve Rekabet Kurumu nezdinde gerekli izin başvuruların yapılacağı ve alınacak izinleri takiben hisse devrinin tamamlanacağı bildirildi. Global Yatırım Holding’in Enerji Yatırım Holding’deki hisse oranı %50 olup, dolaylı iştiraki Energaz’daki hisse oranı ise %26,23’tür. Gerçekleşecek hisse devri sonrasında Energaz seviyesindeki %26,23 oranındaki dolaylı hisse oranı %49,5’e çıkacaktır.
·          Reysaş Lojistik, Huawei Telekominikasyon Dış Ticaret ile 3 yıl süreli depolama ve elleçleme hizmet sözleşmesi imzaladı… Şirket, yaptığı sözleşme kapsamında 3 yıl için yaklaşık 5 mn dolar civarında ciro beklemektedir.  Şirket ayrıca, 100 adet Mercedes Benz Axor 1840 model aracı Hama Oto Kiralama ve Çevre Hizmetleri A.Ş.' den 36 ay süre ile kiralamak için sözleşme imzaladı…
·          Emek Elektrik, kayıtlı sermaye tavanını 60 mn TL’ye çıkarmak için SPK’ya başvurma kararı aldı…
·          Frigo Pak Gıda, çıkarılmış sermayesini 12 mn TL’den 24 mn TL’ye bedelli olarak artırılacağını açıkladı..
·          TSKB GYO, şirket portföyünde bulunan gayrimenkullerin ekspertiz değerinin 290 mn TL olduğunu bildirdi…
·          Egeli&Co Yatırım Holding, şirket lehine sonuçlanan Mayıs ve Haziran 2008 dönemine ait sırasıyla 22,8 bin TL ve 8,8 bin TL’lik BSMV davalarının temyiz aşamasında Danıştay tarafından bozulması ardından Danıştay’a yaptığı yürütmeyi durdurma taleplerinin reddedildiğini bildirdi… Şirket, yürütmeyi durdurma talebinin ardından yaptığı temyiz talebine ilişkin henüz verilen bir kararın bulunmadığını bildirdi.
·          Egeli&Co Yatırım Ortaklığı, şirket lehine sonuçlanan Mayıs 2008 dönemine ait 38,6 bin TL’lik BSMV davalarının temyiz aşamasında Danıştay tarafından bozulması ardından Danıştay’a yaptığı yürütmeyi durdurma talebinin reddedildiğini bildirdi… Şirket, yürütmeyi durdurma talebinin ardından yaptığı temyiz talebine ilişkin henüz verilen bir kararın bulunmadığını bildirdi.
·          Vakıf Menkul Kıymetler, kurumsal yönetim derecelendirme notunun 8,23’ten 8,41’e revize edildiğini bildirdi…
·          Başkent Menkul Kıymetler, 2010 yılına dair kar dağıtımında bulunmayacağını bildirdi… Yönetim Kurulunun aldığı karar 11 Şubat 2011 tarihinde genel kurul onayına sunulacaktır.
·          Beşiktaş Futbol, A takımı yardımcı antrenörlük görevi için Angel Rodriguez ile 2012 sonuna kadar sözleşme imzaladığını bildirdi...
Basında Şirket ve Sektör Haberleri;
·          Turkcell 2011’de tek haneli kar büyümesi bekliyor… İnternet sitesinden yatırımcılara yönelik bir sunum yapan Turkcell, 2011 yılında Ukrayna, Belaürus, Süperonline internet ve bahis birimlerinin etkisiyle yüksek tek haneli kar ve gelir büyümesi beklediğini bildirdi. Kuruluşun değerlendirmesinde reglütörün mobil operatör ücretlerini indirmesinin şirketin 2010 gelirlerini etkilediği vurgulanırken bu durumun 2010 için gelir büyümesi hedefinin %1-5 çekilmesine neden olduğu ifade edildi. Şirketin açıklamasında uluslararası birimlere 300 mn TL, Süperonline´a 450 mn TL yatırım planladığı vurgulandı. Ukrayna ve Belarus´ta gelir büyümesinin en az %10 olacağı tahmin edildi.
·          Demir-çelik sektöründe hurda hammadde maliyetini azaltmak için ortak depolama merkezi gibi bir yatırımla uzun vadeli tedarik güvenliğinin sağlanmasını, ayrıca yaklaşık %10’luk aracı paylarının devre dışı kalması sağlanarak nihai ürün  maliyetinde %7’lik net düşüş temin edilebileceği belirtildi. Zafer Çağlayan; “Dış ticaret açığı noktasında kritik olan her ürün için ithalatçılarımızın ortak satın almalarına imkân tanıyacak bir platform oluşturuyoruz dedi. Girdi tedarik stratejisi çerçevesinde demir-çelik ve demir dışı metallerin incelemesini tamamlandığını, otomotivde son aşamaya gelindiğini, makine sektörü incelemesi ise devam ettiğini belirtti.
·          Toki, Beypazarı’na konut yapacak… TOKİ, Ankara’nın tarihi ve geleneksel konutları ile ünlü Beypazarı ilçesinde de konut yapacak. TOKİ’den verilen bilgiye göre, Beypazarı’nda yapılacak 256 konut, yörenin geleneksel mimarisini yansıtacak. Konutların 208’i 2-1, 48’i 3-1 olarak planlandı ve proje toplam 16 bloktan oluşacak.
·          THY, teknik ile Pegasus Havayolları arasında 10 yıllık komponent destek anlaşması imzaladı… THY Teknik ile Pegasus havayolları arasında Pegasus havayolları filosuna ait tüm Boeing 737NG uçaklarını kapsayan 10 yıllık komponent destek anlaşması imzalandı. THY Teknik genel müdürü İsmail Demir, THY Teknik’in kuruluş amaçlarından birinin, bir bakım merkezi olarak, sektörün tümüne hizmet verir hale gelmesi ve dünya çapında rekabetçi olabilmesi olduğunu vurguladı.
·          Denizbank´ın iştiraki Intertech´in HP ve Microsoft işbirliğinde geliştirdiği ´´İnter-next´´ projesi, Eurobank Tekfen tarafından Avrupa´da kullanılmak üzere satın alındı.
·          *Tamamı Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Computerworld Honors programı kapsamında 181 adayın arasından finans, sigorta ve emlak dalında ´´21. Yüzyıl Başarı Ödülü´´ne layık görülen proje, müşteri hizmetleri yönetimi, iş zekası ve bankacılık hizmetleri gibi farklı alanları kullanışlı yazılım uygulamalarıyla bir araya getiriyor.
·          ASYA Bank Avrupa'ya bağımlılığını azaltmaya çalışan ihracatçı alternatif pazarlara yükleniyor. Buradaki bankacılık açığını gören Bank Asya da Afrika ve Kuzey Irak'a yelken açtıKriz sonrası pazar çeşitlenmesine giderek Avrupa'ya olan bağımlılığı azaltmaya çalışan ihracatçının 2010'da gözü Afrika ve komşulara çevrildi.
Anadolu Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)