E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
17 Ağustos 2011 - 08:51 borsagundem.com

AKFEN, ASELS, GARAN başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

AKFEN… Akfen Holding, İMKB'de hisselerinde gerek görüldüğü takdirde geri alım yapılabilmesine karar verdi.
ASELS… Aselsan tarafından Suriye'ye yapılması planlanan 100 bin adet telsiz projesi ile sivil güvenlik botu sözleşmeleri askıya alındı.
GARAN… Türkiye Kalkınma Bankası ile 35 milyon EUR tutarında 8 yıl vadeli kaynak sağlanması için kredi anlaşması imzaladığını ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası kaynaklarından aktarılacak kredi, KOBİ tanımına uygun firmalara kullandırılacağını açıkladı.Güvenli limanlı 2011 yılbaşından beri kesintisiz önerdiğimiz gibi Altın oldu yine, Ekomilerde düzelme olmadığı, borçlanma sorununun giderilmediği, parasal genişlemenin olmadığı bir ortamda altında dirençten ve satıştan ancak iki günlük süreçler için söyleyebiliriz. İşviçre Frangına doğal olarak kaçış olmaya devam edecek ama işviçrenin bu işten başı agrımaya başladı ve müdahale etmeye devam ediyor.
Alyağ 08.08.2011 tarihinde yapmış olduğumuz şirketimizin A Grubu hisselerinin satışı ile ilgili açıklama çerçevesinde ek açıklamadır: Potansiyel alıcı taraf, söz konusu alım satıma yönelik olarak şirketimiz ile ilgili Hukuki ve Mali inceleme sürecine başlamış bulunmaktadır.
Kardemir Şirketimizin 3.500.000 Ton/yıl kaliteli Çelik üretim kapasitesine ulaşması için, Çelikhane mevcut konvertör kapasitelerinin 120 tona çıkarılması ve 3.ncü konvertörün ilave edilmesi kararı alınmıştır.
Karkim 04.08.2011 tarihinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından açılan İşlem Görmüş Bentonit ihalesinde tarafımıza yapılan tebligat neticesinde firmamız Batman bölge teslimi için en iyi fiyatı vermiş ve ihaleyi kazanmıştır. Gerekli yasal prosedürlerin tamamlanması ile malzemenin sevkiyatına başlanacaktır. Soda Camiş Elektrik Üretim A.Ş.'nin kısmi bölünmesi suretiyle devir alınmasına karar verilmiştir.
Vkgyo Bağlı Ortaklığımız Goldaş Kıymetli Madenler Ticareti A.Ş. ile yurtdışı tedarikçilerimizden Sojitz Corporation arasında devam etmekte olan hukuki süreçle ilgili olarak Sojitz Corporation tarafından Bağlı Ortaklığımız Goldaş Kıymetli Madenler Ticareti A.Ş.'ne başlatılan (iflas talepli) adi takibe , Bağlı Ortaklığımız tarafından yapılan iptal başvurusuna, T.C. Bakırköy 2. İcra Hukuk Mahkemesi'nin reddine yönelik kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir.
Fenerbahçe Sportif Oyuncumuz Daniel Gonzalez Guiza'nın transferi konusunda yurtdışından Kulüplerle görüşmelere başlanmıştır.
THYAO, Boeing firmas ı tarafından ABD'nin Seattle tesislerinde Şirket için üretilen Boeing 777 -300ER tipi yolcu uça ğı, 19 Ağustos'ta teslim al ınarak Ekonomi Bakanı Zafer Ça ğlayan' ın da katılacağı ilk uçu şla Türkiye'ye getirilecek.
UCAK, Şirket hissedarı Gate Gourmet Participations Espana S.L. hisselerinin aç ık artırma ile sat ışı için aç ılan bilgi odas ına eri şim 15 A ğustos 2011 tarihi itibariyle sona ermiştir.
LKMNH, Şirket 2011 y ılının ilk yar ısında 726 Bin TL ana ortakl ık karı açıkladı. Şirket'in 2011 ikinci çeyrek net zarar ı 99 Bin TL olarak gerçekle şti.
ACIBD, Sabah´ ın haberine göre, Abraaj´ ın hisselerini vitrine ç ıkarmasıyla birlikte Avrupa ve ABD´ li fonlar ın da ilgi gösterdi ği Ac ıbadem Hastaneleri için Fortis Healthcare´in görü şmeye başlad ığı belirtiliyor.
YATAS'ın bir hissedarı toplam 1.4mn hissenin satışı için MKK'ya başvurdu (son kapanışa fiyatına göre toplam tutar TL1.8mn). İlgili hisseler toplam hisselerin %8?ine ve işlem gören hisselerin %14?üne işaret etmektedir.
-AYEN, şirket Anasözleşmesi?nin bazı maddelerini değiştirmek için 24 Ağustos?ta olağanüstü genel kurulu toplayacak. Bu maddelerden biri de sermayeyi TL119mn?den TL171mn?ye çıkarmayı içeriyor. Şirketin %77 bedelsiz verme potansiyeli bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)