E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
02 Ağustos 2011 - 07:36 borsagundem.com

Özbal Çelik, Mango, Ran, Dagi, Borova başta olmak üzere öne çıkan şirket haberleri

Özbal Çelik’e 9.1 milyon $’lık sipariş
Özbal Çelik Şubat 2012’ye kadar biri Norveç’teki liman inşaatı olmak üzere üç proje için toplam 9.1 milyon doları aşkın boru teslimatı gerçekleştirecek. Özbal Çelik’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, 2011 ve 2012 yılında teslim edilmek üzere fiilen devam eden projeler ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, Norveç Narvik Liman İnşaatı Boru İmalatı İhalesi’ni 2 milyon 287 bin 700 dolar teklif ile kazanan Özbal Çelik, eylül ayına kadar bu proje ile ilgili teslimatını gerçekleştirecek. Ayrıca Antalya’da Konaklı-Payallar Grup İçme Suyu İşi kapsamında 5 milyon 394 bin 180 dolarlık sözleşme imzalayan şirket, bu teslimatını ise Şubat 2012’ye kadar gerçekleştirmiş olacak. Öte yandan, Katar Lusail Marina Projesi kapsamında, 1 milyon 513 bin 449 dolarlık Vakumlu Çöp Toplama Boru imalat işi sözleşmesi imzalayan şirket, bu projeyi de 25 Ağustos’a kadar tamamlamış olacak. Şirket açıklamasına göre, bu üç sözleşmenin toplam bedeli 9 milyon 195 bin 329 doları buluyor. 
Mango Gıda Antalya’da arsa arıyor
Mango Gıda, Antalya’da zirae üretim ve depo-işleme tesisi yatırımı için arsa arıyor. Mango Gıda’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Antalya yöresinde zirai üretim ve depo-işleme paketleme tesisi yatırımı amaçlı uygun arsa - arazi alınması için Ayhan Karak'ın görevlendirildiği bildirildi. 
Ran Lojistik 5.5 milyon euroluk araç aldı
Ran Lojistik’in bağlı ortaklığı Rantrans Taşımacılık ve Depoculuk, 50 adet çekici, 50 adet de römork satın aldı. Ran Lojistik’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “İlişkili şirketimiz Rantrans Taşımacılık 50 adet çekici ve 50 adet römork satın almıştır. Satın alma işlemi geri alım yöntemiyle gerçekleştirilmiş olup araçlar 3 yıl sonunda Koluman Motorlu Araçlar şirketi tarafından geri alınacaktır” denildi. Açıklamaya göre, satın alma bedeli olan 5 milyon 538 bin euro Mercedes Benz Finansman Türk A.Ş. tarafından ve Ran Lojistik kefaleti ile 3 yıl vadeli kredilendirildi. Rantrans geri ödemeleri ise Eylül 2011’den itibaren Ağustos 2014’e kadar 79 bin 445 euroluk taksitlerle yapacak. Şirket ayrıca, Ağustos 2014’te 2 milyon 750 bin euroluk balon ödeme gerçekleştirecek. 
Dagi Arabistan'a açılıyor
Dagi Giyim, ürünlerinin Birleşik Arap Emirlikleri Katar, Umman, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn'de satışını gerçekleştirmek için görüşme yürütüyor. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, dünyadaki pazar payının genişletilmesi ve yeni satış noktalarının oluşturulması amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan, Kuveyt ile Bahreyn'de tüm ürünlerin satışını yapmak üzere International Marketing Sevices şirketi ile görüşmelere başlandığı bildirildi. 
Borova Tanzanya'da villa yapacak
Borova Yapı Birleşik Tanzanya Cumhuriyeti'nde villa ve apartman yapmak için kolları sıvadı. Borova Yapı'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Aykaf isimli şirket ile Birleşik Tanzanya Cumhuriyeti Arusha Şehri Belediyesi arasında villalar ve apartman bloklarından oluşacak bir konut kompleksi inşaatı gerçekleştirmek amacıyla mutabakat zaptı ve niyet mektubu imzalandığı bildirildi.
MRBYO Şirket ortaklarından Marbaş Menkul Değerler A.Ş., şirketimizde sahip olduğu dolaşımda olmayan 1 TL nominal değerde A grubu tamamı ödenmiş 51.480 adet Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinin tamamını 67.268,91 TL. bedelle Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ne devredilmesi yönünde karar almış olup, söz konusu devir işlemleri için gerekli çalışmalar başlatıldığı duyuruldu. 
HDFYO Şirketi ana hissedarı Namık Kemal Gökalp'in Şirketimiz sermayesinde sahip bulunduğu imtiyazlı A grubu 42.500 adet halka kapalı payın 29.750 adedinin Ortadoğu Grup bünyesinde yer alan Ortadoğu Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş.'ne ve 12.750 adedinin de İnnovida Teknoloji Ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.'ne toplam 2.500.000 TL bedel ile, 900.000 adet B grubu halka açık payın ise 490.000 adedinin Ortadoğu Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş.'ne 410.000 adedinin de Kamil Engin YEŞİL'e toplam 900.000.‐TL bedel ile devrine ilişkin olarak 01.08.2011 tarihinde taraflar arasında hisse devir sözleşmesi imzalandığı duyuruldu. 
GLBMD Şirketin 2010 yılı net dönem karı olan 2.770.433,39‐TL'dan, Türk Ticaret Kanunu'na göre ayrılması gereken yasal yedeklerin ayrılmasından sonra kalan net dağıtılabilir tutar olan 1.502.398,24‐TL'nin tamamının, 31.12.2010 tarihi itibariyle hissedarımız olan ortaklarımıza nakit kar payı olarak dağıtılmasının Genel Kurula teklif edilmesine karar verildiği duyuruldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)