E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
20 Temmuz 2011 - 07:59 borsagundem.com

KAP'a yapılan bildirimler ve basına yansıyan günün önemli şirket haberleri...

Galip Öztürk Vakıf Han ihalesini kaybetti
Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Beyoğlu’ndaki 100 yıllık tarihi 3. Vakıf Han’ın 22 yıllığına kiralanması için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyi kaybetti. Galip Öztürk’ün patronu olduğu Avrasya GYO, tarihi 3. Vakıf Han’ın restorasyon karşılığı 22 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili düzenlenen ihaleye katılmıştı. Avrasya GYO’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Eski eser tescilli vakıf kültür varlığı 3.Vakıf Hanın 22 yıllığına restorasyon karşılığı kiralama işi ihalesine teklif verilmesine karar verildiği bildirilmişti. Şirketimiz en iyi teklifi veremediği için ihale lehimize sonuçlanmamıştır” denildi. 
Birko Ramazan’da üretime ara verecek
Birko Birleşik Koyunlular Mensucat, ağustos ayında Ramazan nedeniyle üretime ara verecek. Birko’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, ağustos ayının Ramazan olması ve yıllık periyodik bakımların yapılması nedeniyle, 1-29 Ağustos tarihleri arasında karde, compact penye ve yün iplik işletmelerinde çalışanlara öncelikle yıllık izinleri kullandırılacak. Kalan sürede ise çalışanlar ücretsiz izinli sayılacak ve üretime ara verilecek. Halı, open-end ve katlama-üküm işletmelerinde ise mevcut siparişlerin tamamlanması sonrasında üretime aynı şekilde ara verilmesine,oybirliği ile karar verilmiştir. 
Bak Ambalaj’dan 55 milyon liralık yatırım
Bak Ambalaj, sektörde rekabet gücünün artırılması amacıyla önümüzdeki 3.5 yıllık süreçte toplam 55 milyon liralık yatırım harcaması gerçekleştirecek. Bak Ambalaj’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, çağdaş teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak verimlilik ve kaliteyi yükseltip, üretim ve satış kapasitesi ile rekabet gücünü artırmak amacıyla 2012 yılı sonuna kadar 30 milyon TL yatırım yapılacağı bildirildi. Açıklamaya göre 2013 yılı sonuna kadar 15 milyon TL ve 2014 sonuna kadar da 10 milyon TL yatırım harcaması yapacak şirket, böylece önümüzdeki 3.5 yıllık süreçte toplam 55 milyon liralık yatırım harcamasına imza atacak. 
Ataç İnşaat’tan % 160,6’lık bedelsiz artırım
Ataç İnşaat 38.3 milyon lira olan sermayesini yüzde 160,6 oranında bedelsiz artırarak 100 milyon liraya çıkaracak. Ataç İnşaat’tan kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, artırılan 61.6 milyon liranın 26.4 milyon liralık kısmının özel fonlardan, 35.1 milyon liralık kısmının enflasyon düzeltme karlarından karşılanacağı bildirilerek, “Artırılan 61.6 milyon liralık sermayeyi temsilen (A), (B), (C) grubu payların ihracına ve bunların hissedarlara payları oranında bedelsiz olarak dağıtılmasına karar verilmiştir” denildi. 
Metemtur’dan Bodrum Belediyesi’ne dava
Metemtur Otelcilik, Bodrum Belediyesi’nin ihalesinden satın aldığı ve bedelini ödediği gayrimenkulün tapu devri yapılmadığı gerekçesiyle Bodrum Belediyesi’ne dava açtı. Metemtur’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “3.673 metrekare yüz ölçüme sahip taşınmazın, ihaleyle satın alınmasına ve bedeli ödenmesine rağmen mülkiyetin henüz şirketimiz üzerine geçirilmemesi nedeniyle, Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tapunun devri veya ödenen bedelin faizi ile iadesi için Bodrum Belediye Başkanlığı’na dava açılmıştır” denildi.
GSRAY Profesyonel futbolcu Nestor Fernando Muslera ile Şirket arasında varılan mutabakata göre Futbolcuyla 2011‐2012 sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre Futbolcuya her sezon için 2.000.000 EUR ödenecektir.Ayrıca Futbolcunun federatif haklarında pay sahibi olan Wanderers Montevideo kulübüyle Futbolcunun federatif haklarının tamamen kulübe devri karşılığında Wanderers Montevideo'ya 3 yıllık vadeye yayılacak şekilde 6.750.000 EUR miktarında ödeme yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır.
BRKO Şirket Ağustos ayının Ramazan olması ve yıllık periyodik bakımların yapılması nedeniyle, 01.08.2011 tarihinden itibaren 29.08.2011 tarihine kadar Karde, Compact Penye ve Yün İplik işletmelerimizde çalışanların öncelikle yıllık izinlerinin kullandırılması, kalan sürelerin ise ücretsiz izinli sayılmak suretiyle üretime ara verilmesi, Halı, Open‐end ve Katlama‐Büküm işletmelerinde ise mevcut siparişlerin tamamlanması sonrasında üretime aynı şekilde ara verilmesine,oybirliği ile karar verildiğini duyurdu. 
TSPOR Profesyonel futbolcu Ondrej Celustka'nın kulübe transferi konusunda, futbolcunun kulübü SK Slavia Praha ile 08.07.2011 tarihinde yapılan ve aynı tarihte Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurulan sözleşme fesih bedeli revize edilmiş ve yeni sözleşme imzalanmıştır. Anlaşmaya göre, SK Slavia Praha kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 900.000 EUR ödeneceği duyuruldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Scaiper 20 Temmuz 2011 09:25

    AVGYO nun "Şirket en iyi teklifi veremediği için ihalenin lehine sonuçlandığı duyuruldu." İhale kaybetme haberinin veriliş şekline bakın bunda bile 3-5 dakikalık yanlış anlaşılmadan kaynaklanacak bir tuzak var:) "lehine sonuçlandığı" ne demek bu cümleyi okuyup kağıda atlayan olmuştur kesinlikle:)