E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
07 Temmuz 2011 - 08:46 borsagundem.com

DOCO, ANELT, DOAS başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 20 kişiden15'i tutuklandı.Tutuklananlar arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi İlhan Ekşioğlu, Eskişehirspor'da görevi dondurulan teknik direktör Bülent Uygun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve eski futbolcu Ümit Karan da bulunuyor. 
DOCO’nun Genel Kurul Toplantısı yapılacak.
Anel Enerji Avusturyalılar ile şirket kuruyor
Anel Telekomünikasyon’un iştiraki Anel Enerji, güneş paneli üretmek için Avusturyalı Kioto firması ile ortak şirket kuracak. Anel Enerji ve Kioto Photovoltaics GmbH arasında fotovoltaik güneş paneli üretimi amacıyla Türkiye'de yüzde 50 – yüzde 50 pay oranları ile ortak bir şirket kurulması için Aralık 2010’da bir protokol imzalanmıştı. Anel’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, şirket kuruluş işlemlerine başlanmasına karar verildiği ve Kioto ile  kurulacak ortak şirketin ortaklık sözleşmesi ve şirket ana sözleşmelerini karşılıklı olarak imzalandığı bildirildi.
Avrasya Petrol Kültür Bakanlığı’nın ihalesinde
Avrasya Petrol ve Turizm İşletmecilik A.Ş., Kültür Bakanlığı tarafından Samsun’da yaptırılacak 4 yıldızlı otel yapımına talip oldu. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Samsun’da Termal Turizm Merkezi’ne ilişkin olarak; 500 yatak kapasiteli 4 yıldızlı Otel yapımı için tahsise çıkarılan alana dair görüşmelerin başlatıldığı ve bu konu ile ilgili olarak her türlü yetkinin Özgür Yanar ve Hakan Ural'a verildiği bildirildi.…..
Doğuş Otomotiv Suzuki ile anlaşamadı
Doğuş Otomotiv’in Suzuki Motor Corporation ile yürüttüğü distribütörlük görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı. Doğuş Otomotiv’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Şirketimiz ile Suzuki Motor Corporation arasında Suzuki markalı ürünlerin Türkiye Distribütörü olarak atanıp- atanamayacağımıza yönelik başlatılmış bulunan görüşmeler, bir mutabakat sağlanamadığından sonlandırılmıştır” denildi.
Saray Matbaacılık Diyanet ihalesini kaybetti 
Saray Matbaacılık, Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur'an-ı Kerim Meali’nin çeşitli boylarda basımı ile ilgili olarak açtığı ihaleden eli boş döndü. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürülüğü tarafından açık ihale usulu ile ihale edilen Kur'an-ı Kerim Meali (orta boy), Kur'an-ı Kerim Meali (hafız boy), Kur'an-ı Kerim Meali (küçük boy), Kur'an-ı Kerim Meali (cep tipi Türkçe), Kur'an-ı Kerim (cami boy), İslam İlmihali (orta boy), İslam İlmihali (küçük boy) adlı eserlerin basım ihalesi firmamızda kalmamıştır” denildi. 
Katmerciler’den % 100 bedelsiz artırım 
Katmerciler Araç Üstü Ekipman sermayesinin yüzde 100 oranında bedelsiz artırılarak 12.5 milyon liradan 25 milyon liraya çıkarılması için genel kurulu olağanüstü toplayacak. Katmerciler’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, sermayenin 12.5 liradan tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere yüzde 100 bedelsiz artırılarak 25 milyon liraya çıkarılması ile ilgili olarak, 27 Temmuz’da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)