E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
25 Kasım 2011 - 08:50 borsagundem.com

Beşiktaş, Denizbank, Sabancı holding, Yapı Kredi Bankası başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

BJKAS.. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçında yaşanan taraftar olayları nedeniyle Beşiktaş Kulübü'ne 1 maç saha kapatma cezası verirken, ayrıca siyah‐beyazlı kulübünün aynı nedenlerden toplam 235 bin lira para cezası almasına karar verdi.
SAHOL. Sabancı Holding'in iştirak portföyünde yer alan enerji şirketlerinin yeniden yapılandırılması doğrultusunda yeni bir anonim şirket kurulacak. Şirket olağanüstü genel kurulda, şirketin iştirak portföyünde yer alan Enerjisa Enerji Üretim Anonim Şirketi, Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış Anonim Şirketi, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış Anonim Şirketi ve Enerjisa Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi unvanlı şirketlerin hisse senetlerinin kısmi bölünme yoluyla kurulacak anonim şirkete ayni sermaye olarak devrine ilişkin karar alınacağı belirti.
ECZYT : EİS Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,91‐1,98 TL fiyat aralığından 186.000 adet alış işlemi gerçekleştirdi, böylece EİS Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar A.Ş. sermayesindeki payı 24.11.2011 tarihi itibariyle %20,22 sınırına ulaştı.
YKBNK‐ Bankanın Tasfiye Hesaplarında izlenen Bireysel Kredi ve Kredi Kartı stokundan seçilerek oluşturulmuş portföylerinin ihale yoluyla satışı ile ilgili gizlilik sözleşmeleri çerçevesinde yapılan çalışmalar sonucunda; Tasfiye hesaplarında izlenen 31.10.2011 tarihi itibariyle; 290.276.671,49 TL nakit anapara tutarındaki Bireysel ve Kredi Kartı portföyünün LBT Varlık Yönetimi A.Ş.'ne toplam 45.801.000 TL bedelle satılmasına karar verilmiştir.
RHEAG‐ Şirket sermayesinin 360.000.000.‐ TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 34.603.381,‐TL olan ödenmiş sermayesinin 15.396.619,‐TL tahsisli olarak nakit artırmak suretiyle 50.000.000.‐ TL'na yükseltilmesine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na yapmış olduğu başvuru, kayda alınmıştı. Global piyasa koşullarına bağlı olarak ülkemiz piyasalarında yaşanan yüksek volatile ve olumsuzluklar nedeniyle, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatında, tahsisli satış sürecine başlamak ve İMKB'ye başvurmak için belirlenen 30 günlük süreye ilaveten, ek süre talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru; satış işlemlerine 19.12.2011 tarihine kadar başlanması ve satışa başladıktan sonra bir hafta içinde tamamlanması koşuluyla uygun görüldü. 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Turkish Bank'a ekonomik ve finansal göstergelere, sermaye piyasası araçlarına, mala, kıymetli madenlere ve dövize dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin, opsiyon sözleşmelerinin, birden fazla türev aracı içeren basit veya karmaşık yapıdaki finansal araçların alımı, satımı ve aracılık işlemleri konularında faaliyette bulunma izni verdi.
Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'in Bağlı ortağı Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret A.Ş.' nin 25 milyon TL nominal değerdeki hisselerinin Şirket portföyünden, halka arz suretiyle satılmasına karar verildi.
Euro krizinin derinleşmesiyle birlikte Fransa‐Belçika ortaklığındaki Dexia’nın Türkiye iştiraki Denibank’ı satış kararının ardından, banka genel müdürlüğünden Satış sürecinde her ülkeden, her türlü bankayla görüşmelerin olduğu, sürecin hassasiyetle yürütüldüğü açıklaması yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)