E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
09 Nisan 2012 - 08:38 borsagundem.com

DYHOL, EKGYO, ANELE, GARAN, PKART başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

Yurtiçi önemli gelişmeler ve Şirket Haberleri
 Savunma Bakanlığı, Yeni Teşvik Sistemi'nin savunma sanayiini de destekleyeceği, TSK ihtiyaçlarının, yerli sanayiiden karşılanma oranının teşvik paketiyle %52'den %60-70 seviyelerine yükselmesinin beklendiğini bildirdi.
 Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Görüşülecek kanunlar kapsamında 1.sırada 2B var,2.sırada yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun var. Bana verilen süreç Nisan sonuna kadar kanunun çıkabileceği şeklinde'' dedi.
 TCMB Başkanı Başçı, geçen hafta açıklanan teşvik paketinin para politikasının elini rahatlattığını kaydetti. Gerek görülmesi halinde ek parasal sıkılaştırma uygulamasının tekrarlanabileceğini bildirdi.
 Işıklar Enerji ve Yapı Holding'in yüzde 22 oranında iştiraki bulunan Global Elektrik Üretimi AŞ halka arz kararı aldı.
 Altimo Satınalma Birleşmelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Privy Council'de devam eden davada nihai kararın yıl sonuna kadar çıkmasını beklediklerini, lehlerine karar çıkarsa Turkcell'de paylarının %27 olacağını bildirdi.
 Hürriyet'in haberine göre EKGYO uydukentler oluşturma hedefi dahilinde İstanbul Zekeriyaköy, Hoşdere ve Ataşehir’deki arazileri için ihaleye çıkıyor. EKGYO Genel Müdür Kurum, "Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin yasa ile birlikte biz de bu işin içine gireceğiz" dedi.
 Bimeks, Ordu'nun ilçesi Fatsa'ya 58. mağazasını açtı.
 Zaman Gazetesinin haberine göre, Başkentgaz ihalesiyle 5 alıcı ilgileniyor. ÖİB kaynaklarına göre Akfen Grubu, Aygaz-Koç, Cengiz-Limak-Kolin Ortaklığı, STFA-ENN (Çin) Başkentgaz ihalesine ilgi gösteren şirketler oldu, kaynaklar Torunlar Grubu'nun da ihale sürecini yakından izlediğini bildirdi.
 Sabah’ın haberine göre, Eczacıbaşı, Ürdün'de nükleer tıp yatırımı için düğmeye bastı. Ürdün Resmi Haber Ajansı Petra'nın da yer verdiği haberde 2013'te üretime başlayacak tesis, yaklaşık 10 milyon dolara mal olacak. 
 Zaman’ın haberine göre Adobe, öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılacağı Fatih projesine katılmak istiyor. 
 Dünya Gazetesinin haberine göre, Çemtaş, Uzel'in Gebze'de kurulu otomotiv sanayi için makas üreten fabrikasını da satın aldı, 2013 yılından itibaren fabrikada makas üretimine başlayacak.
 HaberTürk Gazetesi, Kiler'in satış için hazırlık yaptığının öğrenildiği yazdı, sürecin 1 ay içinde biteceği ve Kiler Süper Marketlerinin satış vitrinine çıkacağı iddia edildi.
 DYHOL : 01.01.2011-31.12.2011 hesap dönemine ilişkin olarak herhangi bir kar dağıtımı yapılamayacağı hususunun Genel Kurul onayına sunulmasına karar verildi.
 EKGYO : İstanbul Başakşehir Ayazma 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi İhalesinin 2. Oturumu sonucunda, MAKRO İNŞAAT TİC. LTD. ŞTİ. ~ AKYAPI YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI, 635.000.000,00 TL+KDV Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri, 165.100.000,00 TL+KDV Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri ve %26 Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı ile en yüksek teklifi vermiştir. 
 AFMAS : 2011 yılı için kar dağıtımı yapılmayacağı hususunun Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.
 ANELE : Şirketin Bulgaristan'da kurulu %100 iştiraki DAG-08 EOOD ve GOLDEN SUN EOOD ile Unicredit Bulbank AD arasında Bulgaristan'daki güneş enerjisi santrali projeleri için toplam 6.000.000 EUR tutarında, 15 yıl vadeli yıllık maliyeti euribor + %6 proje finansmanı kredi sözleşmesi imzalanmıştır.
 GARAN : THY Özel Yolcu Programı Miles & Smiles Co - Branded Kredi Kartı ihalesine ilişkin olarak, Bankayla THY arasında, 06.04.2012de, 5 yıl süreli bir işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır.
 PKART : Şirket ortakları ile Gemalto N.V. arasında yapılan Hisse Alım Sözleşmesi ve satış fiyatına ilişkin detaylara göre Grup D payların satış fiyatı; pazarlık usulü ile 2,20 TL olarak belirlenmiştir.
 CEYLN : Şirketin iştirak edeceği Kervansaray Tekstil, Sayılgan Dokuma Boya İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş nin sahibi olduğu iki adet fabrika binasını ve makine teçhizatının tamamını 80.398.500 TL bedelle devir alacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)