E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
28 Mart 2012 - 08:48 borsagundem.com

ADANA, ADNAC, IEYHO, VAKFN başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

 ÖİB’den yapılan açıklamaya göre Yurtiçi önemli gelişmeler ve Şirket Haberleri ÖİB’den yapılan açıklamaya göre Petkim'in sermayesindeki yüzde 10.32 oranındaki kamu hissesinin satış yöntemi ile özelleştirmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmesi 30 Martta saat 17:30'da başlayacak.
 ArcelorMittal, çekirdek varlıklarını geliştirmeye odaklanma ve net borcunu azaltma stratejisi çerçevesinde Erdemir'deki %25 payının yarısını kurumsal yatırımcılara satma niyetinde olduğunu bildirdi. ArcelorMittal, Erdemir'deki payından 134.317.503 adet hisse ve buna denk sayıda varant satacak. Hisse satışı sonrasında ArcelorMittal'ın Erdemir'deki payı %18.7'ye, tüm varantların kullanılması halinde ise %12.5'e inecek.
 Milliyet Gazetesinin haberine göre, Tat Konserve GM Kesimer, “SEK’te 20 milyon TL’lik yatırımla kapasiteyi yüzde 25 artırıyoruz. SEK’te bu yıl 350 milyon TL ciro yapmayı hedefliyoruz.” Açıklamasında bulundu, Tat Konserve’nin 2012’de 828 milyon TL ciro hedeflediğini bildirdi.
 Hürriyet’in haberine göre Adel Kalemcilik GM Dursun, Rusya’nın ardından eski Sovyet ülkelerinde de yaygınlaşmak istediklerini kaydetti.
 ADANA, ADBGR, ADNAC [CIMSA] : Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerine ilişkin 27.03.2012 tarihli satış bilgileri ; Satılan Payların Nominal Tutarı 22.090,00 TL,Beher Pay Fiyatı 9,21 TL, Toplam Tutar 203.408,36 TL.
 IEYHO : Şirket Yönetim Kurulu bağlı ortaklık Kırşehir Meytaş Mermer Farikaları Ticaret ve Sanayi A.Ş ve Işıklar Enerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret A.Ş' yi bağlı ortaklık Işıklar İnşaat ve Turizm İşletmeleri A.Ş bünyesinde 15.03.2012 tarihli bilançolarıyla devralmak suretiyle birleştirilmesine oy birliği ile karar vermiştir.
 VAKFN : Hisse Senedi Şeklinde Dağıtılması Teklif Edilecek Kar Payının Sermayeye Oranı %20, Teklif Edilecek Dağıtım Tarihi genel kurul toplantısında belirlenecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)