E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
27 Mart 2012 - 08:53 borsagundem.com

Sabancı Holding, Katmerciler, Petkim, Alarko, AVOD, Çimsa başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

 Hürriyet’in haberine göre; EPDK’da yarın yapılacak kurul toplantısında 1 Nisan’da uygulamaya girecek yeni elektrik tarifeleri karara bağlanacak. Yetkililer, %7 ila 10 arası zam baskısı doğduğunu belirtiyor.
 EPDK, özel sektörün Irak’tan doğal gaz ithalatı yapabilmesinin önünü açtı, özel sektörün ithalat lisans başvuruları 9 Nisan’a kadar kabul edilecek.
 Sabah Gazetesinin haberine göre, Maliye Bakanlığı, 2B arazilerinin satışına ilişkin hazırlıklarını tamamladı. 2B arazilerinin satışını öngören tasarının gelecek hafta Meclis Genel Kurulu gündemine alınması bekleniyor.
 Milliyet’in haberine göre; Kardemir GM Demirel, 1.8 milyon tonluk kapasiteyi 2013’te 3 milyon tona çıkarmayı hedeflediklerini ve bu yıl içinde vagon üretimine başlayacaklarını açıkladı.
 Hürriyet Gazetesinin haberine göre, Akbank’taki yüzde 20 hissesinin en az yarısını satacağını duyuran Citigroup’un Sabancı Holding ile arasındaki hissedarlar sözleşmesine göre, Citi, bankada satmak istediği hisseler için teklifini ilk olarak Sabancı Holding’e yapacak.
 Dünya Gazetesinin haberine göre, Katmerciler, halka açıklığın konjonktörü de bağlı olarak artabileceği sinyalini verdi. Katmerciler aynı zamanda krizin getirdiği satın alma fırsatlarını da kolluyor.
 Fitch Ratings, Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BB-'den B+ seviyesine indirdi. Fitch ayrıca Petkim'in Ulusal Uzun vadeli notunu A+(tur) seviyesinedn A- (tur)'a düşürdü. Tüm notların görünümü 'durağan' olarak belirlendi. Fitch, Petkim'in 2011 4'ncü çeyrekte beklentilerin altında kalan performansının Şirket'in konjonktürel daralmalar karşısında kırılganlığını ortaya çıkardığını ve rekabetçi pozisyonundaki zayıflamayı işaret ettiğini vurguladı.
 ALARK : Bağlı Ortaklıklardan Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş., Fas Krallığı'nda "Tanger ve Kenitra arası Hızlı Tren Hattı Yapımı Projesi Lot-1 Kuzey Kesiti,Toprak İşleri, Sanat Yapıları ve Bağlantı Yollarının Yenilenmesi İşleri-Toarc No:1" işini Fas Ulusal Demiryolları İdaresine taahhüt etmiştir. Sözleşme bedeli; 1.308.034.000 MAD (%20 KDV dahil), imza tarihindeki kura göre 116.955.830 EURO' dur.
 VKGYO : İstanbul Ataşehir Finans Merkezi projesinin genel yapım kaidelerini belirleyen Mutabakat metni ve Protokol imzalanmıştır.Şirkete ait parsellerin Bilge Gayrimenkul Değerleme tarafından Vaziyet ve Parselasyon Planı'nda belirtilen şekilde tescili halinde değeri toplam 165.000.000,-TL olarak belirlenmiştir.
 AVOD : Hasat BNO Grup Gıda Hayvancılık Tekstil İnşaat San.ve Tic. Ltd Şti'nin nev'i değişikliği yolu ile AŞ'ye dönüşümü esnasında şirket sermayesinin 8.000.000 TL.'ye çıkartılması ve şirketin %99,90 oranında ortağı olunması nedeniyle Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından bilirkişi ile tespit edilen 3.884.639,79 TL.bakiye sonrası kalan 4.115.360,21 TL.tutarın ortaklık hissesine isabet eden 4.111.244,85 TL.sinin nakit olarak şirket tarafından karşılanmasına karar verildi.
 ADANA, ADBGR, ADNAC [CIMSA] : Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerine ilişkin 26.03.2012 tarihli satış bilgileri açıklanmıştır; satılan payların nominal tutarı 64.374,00 tl, beher pay fiyatı 9,28 tl, toplam tutar 597.613,86 TL’dir.
 TSKB : Borsa'da İşlem Gören 1 TL Nominal Değerli Beher Hisseye Dağıtılacak Nakit Kar Payı brüt 0,056250TL, net 0,047810TL, Nakit Kar Payı Dağıtım Tarihi 28/03/2012'dir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)