E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 29/06/2020---

Günün önemli şirket haberleri 29/06/2020

Günün önemli şirket haberleri 29/06/2020
29 Haziran 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

İş Bankası'nın 2016 yılı karı 4,7 milyar TL oldu

ISCTR İş Bankası tarafından 900mn TL nominal değerli 221 gün vadeli finansman bonosu ihracının halka arz yoluyla gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlandığı duyurulmuştur. Halka arz edilecek finansman bonosuna fazla talep gelmesi durumunda toplam halka arz miktarı 1,35 milyar TL nominal değere kadar artırılabilecektir. Banka tarafından söz konusu ihraçla ilgili olarak SPK'ya gerekli başvuru yapılmıştır.

Otokar, Orta Asya'da Şirket Kuruyor | savunmahaber.com

OTKAR Otokar, Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile 175 adet otobüs ve bu otobüslerin yedek parça ve eğitimlerini kapsayan yaklaşık 18,7 milyon Euro tutarında bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu sipariş ile ilgili teslimatların bu yıl başlayıp partiler halinde 2021 yılı Mart ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Vakıf BankVAKBN Vakıfbank, 133 gün vadeli 500mn TL nominal değerli finansman bonolarının ihraç ve halka arz edilmesi amacıyla SPK'ya başvuru yapıldığını duyurmuştur.

VESTL FiboRet Teknik Analizi - Halil BUHUR

VESTL Vestel Elektronik, Zorlu Holding Borsa İstanbul'da özel emir yöntemiyle 15,88 TL fiyattan toplam 1.3mn TL nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu işlemle birlikte VESTL sermayesindeki payları %72,02'den %71,63'e gerilemiştir. VESTL hisseleri Cuma günü %1,34 düşüş kaydetmiştir.

FMIZP Federal-Mogul İzmit Piston, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde; otomotiv üreticilerine yapılan satış ve teslimat süreçlerindeki aksamaların devam etmesi sebebiyle şirket, Kocaeli İzmit ilçesindeki fabrikasının üretim faaliyetlerine ara verme süresi 13 Temmuz 2020 tarihine kadar uzatmıştır. Kocaeli Arslanbey ilçesindeki fabrikasının ise 13 Nisan 2020 tarihinde başladığı üretimine devam etmektedir.

GSDHO GSD Holding'in %9,6 pay sahibi olduğu Silopi Elektrik Üretim A.Ş.'nin 25.06.2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında, ödenmiş sermayenin 202,1mn TL'den 1,1mn TL iç kaynaklardan ve 1.298mn TL nakit olarak karşılanmak suretiyle 1.501mn TL'ye çıkarılmasına, nakit olarak artırılan sermayenin şirket paylarına isabet eden 124,6mn TL tutarının 8 Haziran 2020 tarihli ek sözleşmeye göre Park Holding A.Ş. tarafından karşılanmasına karar verilmiştir.

KFEIN Kafein Yazılım, 26.06.2020 tarihinde Smartiks Yazılım (SMART) payları ile ilgili olarak 8,04-8,29 TL fiyat aralığından 4.885.000 adet satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Kafein Yazılım'ın, Smartiks Yazılım sermayesindeki payları 26.06.2020 tarihi itibariyle %3,35; oy hakkı %25,88 sınırına düşmüştür.

Verusa Holding'den dev satın alma

VERUS Verusa Holding'in %100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard Boksit İşletmeleri A.Ş.'nin sahip olduğu 23 adet maden ruhsatından biri olan Tokat İli Erbaa İlçesi'ndeki bakır maden sahasında yapılan ön incelemeler neticesinde elde edilen numunelerle ilgili bugün gelen analiz sonuçlarına göre, söz konusu maden sahasında tonda 3,95 - 12,54 gram aralığında altın madeni cevheri tespit edilmiştir. Bahse konu analiz raporu ön incelemeler kapsamında elde edilen numunelere dayalıdır. Bu nedenle söz konusu maden sahasındaki altın rezerv miktarının tespiti ile sahanın işlenebilir ve ticarete konu edilebilir nitelikte olup olmadığının anlaşılabilmesi amacıyla çok daha kapsamlı incelemelere ihtiyaç bulunmaktadır. Bu kapsamda jeofizik ve jeoloji çalışmalarını takiben sondaj faaliyetlerine başlanacaktır.

aksa logo

AKSA Aksa Akrilik, 26 Haziran 2020 tarihinden itibaren şirketin üretim kapasitesi kademeli olarak normal sektör ortalamalarına kadar artırılacaktır. Nisan ayında başlayan kısa çalışma programı sonlandırılmıştır.

CELHA Çelik Halat, ABD Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Ticaret İdaresi tarafından, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 15 ülkeye açılmış olan, "Öngermeli Beton Demeti" ithalatına yönelik "Anti Damping ve Sübvansiyon" incelemesinde, Türkiye'den ABD'ye en fazla "Öngermeli Beton Demeti" ihracatı yapan ilk iki şirket arasında olması sebebiyle incelemede muhatap şirketlerden bir tanesi olarak seçildiğini, inceleme kapsamında gerekli çalışmalara başlanıldığını açıkladı. Şirket ayrıca, kamuya en son açıklanan ilk çeyrek finansal tablolarına göre ABD’ye yapılan öngermeli beton demeti ihracatının satış gelirleri ve brüt karı içerisindeki paylarının sırasıyla %9,47 ve %5,18 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)