E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 27/07/2022---

Günün önemli şirket haberleri 27/07/2022

Günün önemli şirket haberleri 27/07/2022
27 Temmuz 2022 - 08:10 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri..


ASUZU - JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notunun AA (Tr), Kısa vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notunun J1+ (Tr), Uzun Vadeli Uluslararası Kredi Notunun BBB-, Kısa Vadeli Uluslararası Kredi Notunun J2, not görünümlerinin Stabil olarak belirlendiği açıklandı.

#ANGEN - Şirketin bağlı ortaklığı RhineGene B.V'nin çatısı altında kurulan RhineGene Bulgaria EOOD şirketinin tescil edildiği açıklandı.

#BTCIM #BSOKE - ÇEİS ile Türkiye Çimse - İş Sendikası arasında imzalanmış olan iş sözleşmesi kapsamında, çalışanlara sözleşmenin 1. yılında uygulanan ücret zammına ilave olarak, sadece Temmuz - Aralık arasında bir defa olmak üzere %45 oranında zam yapılmasına karar verildiği açıklandı.

#CUSAN - Şirket bağlı ortaklığı Çuhadaroğlu Alüminyum ile Limak İnşaat arasındaki 2021 yılında yapılan İstanbul Finans Merkezi TCMB 1. Etap (Kabuk ve Çekirdek) Yapım İşi Projesi sözleşmesinin ek işler nedeniyle güncellendiği, ek işlerin toplam bedelinin 434.157 dolar + 13.727 + 1,1 milyon TL olduğu açıklandı.

#CANTE - JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun BBB (tr), not görünümünün Pozitif olarak belirlendiği açıklandı.

#ETILR - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 100 milyon TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da da onaylandı.

#FROTO - Gölcük Transit Hattı (1 - 15 Ağustos), Gölcük Custom Hattı (1 - 12 Ağustos), Yeniköy Fabrikası (1 - 25 Ağustos) ve Eskişehir Fabrikalarının (1 - 15 Ağustos) planlı bakım nedeniyle üretimlerine ara vereceği açıklandı.

#GESAN - Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen İTM - 407 Referanslı 154 Kv Dörtyol TM - Hatay Yapımı İşi ihalesine verdiği 82,8 milyon TL’lik teklifin ihalede 1. olduğu açıklandı.

#IEYHO - Şirket bağlı ortaklığı Işıklar Holding’in 2017 yılı olağanüstü Genel Kurul’un iptal edilmesi davasının 17 Kasım’a ertelendiği açıklandı.

#ISFIN - 97 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#INTEM - VBTS kapsamında şirket paylarına 26 Ağustos’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağo getirildi.

#KONTR - Şirketin İSKİ tarafından gerçekleştirilen Avrupa Bölgesi Kayıp - Kaçak Ve Basınç Yönetimi Projesi - II ihalesine 98,0 milyon TL bedelle en avantajlı teklifi verdiği açıklandı.

#KRPLS - Şirket payları 28 Temmuz'da Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

#KARTN - Şirketin istihdam ettiği sendikalı personel ile ilgili Selüloz İş ile imzalanan 2 yıllık anlaşmanın Ağustos sonunda sona ereceği, 2 yıllık dönem için yeniden görüşmelere başlandığı açıklandı.

#KLRHO - VBTS kapsamında şirket paylarına 26 Ağustos’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 26 Ağustos’a kadar uzatıldı.

Mepet bedelliden vazgeçti

#MANAS - 500 kWp GES yatırımı için yapılan Yatırım Teşvik Belgesi başvurusunun Bakanlık tarafından onaylandığı açıklandı.

#OBASE.HE - Şirket paylarının halka arzında talepler Borsa’da Satış Yöntemi ile 28 - 29 Temmuz’da toplanacak.

#QNBFB - 367 gün vadeli 22,2 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

#SAFKR - İzmir Menemen’e şube kurulması için SPK’ya başvuru yapılmasına karar verildiği açıklandı.

#TOASO –Şirketin 2022 yılı revize beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

#YEOTK - Şirket ile TUPRS arasında TUPRS Kırıkkale Rafinerisinde kurulacak olan 12,59 MW gücündeki arazi üzeri GES’in tüm elektrik, inşaat ve mekanik işlerinin anahtar teslim olarak yapılması için 12,0 milyon dolar + 6 milyon TL tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.

12 göstergesi "al" veren hisseler (27/07/2022)

 

PAY ALIM / SATIM

#ALARK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 132.335 adet pay 36,86 - 37,14 TL fiyat aralığından geri alındı.

#ATAGY - At Portföy tarafından 3,77 - 3,82 TL fiyat aralığından 101.787 adet alış ve 1.787 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %8,56’ya yükseldi.

#BRKO - Selahattin Şamdanlı tarafından 2.000.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %3,33’e geriledi.

#IHLAS - İhlas Pazarlama tarafından 0,66 TL fiyattan 70.000.000 adet pay Borsa dışından satılırken, şirket sermeyesindeki payı %0,99’a geriledi.

#KRVGD - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 50.000 adet pay 10,55 - 10,62 TL fiyat aralığından geri alındı.

#MPARK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 31.000 adet pay 39,70 - 40,20 TL fiyat aralığından geri alındı.

#SAHOL - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 100.000 adet pay 19,64 - 19,65 TL fiyat aralığından geri alındı.

#SISE - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 1.704.479 adet pay 20,96 - 21,04 TL fiyat aralığından geri alındı.

26.07.2022 tarihinde 5 şirket geri alım yaptı

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

SERMAYE ARTIRIM

#IZFAS - Şirket sermayesinin 16,8 milyon TL’den %250 oranında bedelli olarak 42,2 milyon TL nakden artışla 59 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 165.500 adet pay Borsa Birincil Piyasa’dan satılarak sermaye artırımı tamamlandı.


İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Borsada beş göstergeye göre son durum

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek (27.07.2022)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (27/07/2022)

 

O kritik sektörde getiriler artar mı?

 

En fazla para girişi olan hisseler 26/07/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 26/07/2022

 

BİST'ten iki hisse ve bir yatırımcı hakkında tedbir kararı

 

OBASE halka arz oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre27 Temmuz 2022 17:21

    Şunu da ekleyeyim. Bireysel emeklilikte 8.yılımdayım. Ilk 4sene ne olduğunu bile bilmiyordum. Fon nedir, değişim nasıl olur, fonların içeriği ne anlama geliyor vs. Ama durmadan bilgili insanlar gibi şikayet ediyordum 'getirisi yok' diye. Sanırsın işlem yapıyor da fonlar bir işe yaramıyor gibi. Etrafa bakıyordum herkes benim gibiydi. Demek ki haklıyım diyordum. Sonra özeleştiri vermeyi öğrendim. Koyun gibi bakıp kaybedenler etrafta aydın gibi dolanıyo ve sorgulamayan insanlar diyerek etrafı suçluyo, ben nerde hata yaptım diyerek adımlarımı inceliyorum ve bu sayede kazanmaya başladım. Ben fonlarımı işletiyorum, işletemeyenler ağlıyor ve isyan ediyor, yetmiyo insanları gazlıyor sorgulamıyorlar diyerek. Ayrıca orada da uzun vadeli yatırım deniliyor. Uzun vadeli yatırım denilince insanlar senin gibi para kazandırıyo sanıyor. Oysa orada da arasıra fonlarınızı değiştirin deniliyor.Keşke kaybetmeden önce vatandaş olarak bilinçlenseydin. Üzülüyorumda önce kaybettirip sonra da sizi kullanıyorlar

  • Emre27 Temmuz 2022 16:24

    Çok merak ediyorum acaba abdde sizin gibiler nasıl yaşıyor. En azından size umut verilip kullanıyorlar. Peki oradaki vatandaş nasıl gazlaniyor. Malum orada da birgünde hisseler %50-100 artıyo tam tersi de düşüyo. O hisseleri alanların ruh halini merak ediyorum, onları da sizin gibi gazlayanlar var mı acaba çok merak ediyorum. Bu dünyada adalet tecelli edecek diyorsun ya sen kesin bu dünyada yaşamıyorsun yada zaten sizi bu hale getirenler böyle gazlayıp ülkeleri sömürüyorlar. Çünkü hiç bir zaman bu dünyada adalet olmamış. Sorun adalet kendi kendine gelmiyo. Sizin gibilerde bitiyo. Birşeyini kaybetmeden önce 3maymunu oynarsınız. Kaybedince de birden aydın kesiliverirsiniz. Dolar bazlı hisse fiyatı diyorsun ya komik bile değilsin. Dolar bazlı hisse fiyatı hesaplayan insanlar profesyonellerdir yada en azından parasını yönetebilme kabiliyeti olanlardır. Parasını yönetemeyen, abi ne alayım diye etrafta dolanan insanlar birden kaybedince dolar bazlı demeye başlıyo. Sanırsın profesyonel biri

  • Emre27 Temmuz 2022 15:53

    Ayrıca açığa satışı doğru bulmuyorum demişsiniz ama kişiye göre işlemi olmuyor borsa da öğren. Borsanın kuralıdir açığa satış. Ayrıca herşeyde dini alet etmeyin dersiniz ama hırsınızla herşeyinizi kaybedince birden din aklınıza gelir, adalet, vicdan aklınıza gelir. Tek tip tornadan çıkmış gibisiniz. Gir tüm hisselerin yorumlarına bak hiç birinizin farkı yok. Hep kaybeden isyan ediyor. Kazanan sessizce çekiliyo. Aylarca ağlayan, küfür eden, beddua eden, çıldıran insan birden kazanınca borsa uzmanı gibi konuşuyo. Sistemden önce insanlar değişmeli. Borsa da adalet aramak çok komik. Birbirinizin parasını almak üzerine oluşturulan bir sistemden haberin yoksa yazık. Başkasının parasını alsaydın o kişi adalet birgün tecelli eder diye söylenirdi sende para harcama keyfinde yaşardın. Bir kerede kaybetmeden önce böyle davranmayı öğrenseniz kimse önünüzde duramaz. Birgün adalet tecelli eder diye söyleniyorsun ya seni bu hale getiren, gaz verenler yine seni kandırıyo. Onlar için öleceksin

  • Emre27 Temmuz 2022 15:42

    Şaka mısın sen borsa bey? Hırsıyla kaybetmiş sonra da insanlara gaz verip 'benim yerime ölün' diyorsun ben de sana tepki veriyorum. Biat eden, sorgulamayan diyerek insanlara saldırıyorsun. Senin gibiler borsa da çok var. Tepeden alıp yada yanlış yatırım yapıp sonra da kaybedince etrafa saldıran. Bıktım artık sizin gibileri görmekten. Sistem değişmeli diyorsun ya. Bence artık sizler değişmelisiniz. Borsanın ne olduğunu öğrenmeden borsaya gelmemelisiniz. Zaten imza attırıyorlar hisse almadan önce ama yetmiyo çünkü sistemden çok insan duyumlariyla hareket eden insanları değiştirmek gerek hiç bir yatırım aracı size kazandıracaz diye bir garanti vermez faiz dışında o da geride kaldı artık. Onun için yatırım yaparken sorgulamayı öğrenin. Dolar bazlı şu kadar diyeceğine önce sene niye tek hissede kaldın kendini sorgula. Kimse özeleştiri vermiyor hep etrafı suçluyo. Emin ol özeleştiri verseydin şimdi bambaşka konumdaydın. Senin sırtını sıvazlayanlar zaten seni bu hale getirenlerdir

  • Emre27 Temmuz 2022 10:21

    Bir hisse hergün uçuyo, birden gözüme battı, bugün korktum, yarın bakayım, yarın yine korktum diğer gün ama hergün uçuyor sonra sazan gibi birden atladım ve ertesi gün düşmeye başladı. Düşünce param elden gidince o sazan halim birden aydın bir kişiliğe büründü ve herşeyi sorgulamaya başladım tabi özeleştiri vermek yerine herkesi suçlayarak sorgulamaya çektim. Hisse bana para kazandırsa kerizlerin parasını aldım. Kaybettirse garibani soyuyorlar, sistem, biat, sorgulamayan insanlar vs vs. Artık kendinizi geliştirin. Ortalıkta isyan ederek haklı olmuyorsunuz öğrenin. Haklı olan yasal yollara başvurur. Suçunu, yediği haltları bile sadece kuru isyan eden etrafta. Ayrıca sistem değişmeli yazmışsın ya. Sizler değişmedikten sonra binlerce sistem değişse ne yazar. Önce kendiniz değişin. Hep aynı hareketleri yapmaktan vazgeçin.Insan değişmedikten sonra sistemin bir anlamı yok. Ayrıca değişim demişsin ya değişim farklı yüzlerle olmuyo öğren bunu. Biat edenler etrafı suçluyo yediği görünmemek için

  • Borsa27 Temmuz 2022 15:04

    Emre Bey öfkenizin nedenini anlamadım. Akbank hissesi dolar bazlı grafiği 48 cent. Yani hisse uzun vadede hep düşmüş. Sadece borsada enerji, sanayi, teknoloji vs şirketler yok. Diğer yatırımcılar enflasyon karşısında Kkm, dolar, emtia,faiz, ev,arsa, araba vs. yatırımlarını değerlendiriyorsa, birikimlerini banka hisselerine yatıranlarında kazanması gerekiyor. Garanti harici kimsenin yatırımcı umurunda olmadı.Küresel krizde rekor bilanço ile neredeyse tekrar banka kuracak potansiyeldeki şirketlerin yatırımcılarına bahane üretmesi kadar saçma bir durum yok. 48 cenlik hissenin hangi tepesinden bahsediyorsunuz? Açığa satışlar tabiki robotlarla çalışan yatırım kuruluşlarının işine geliyor. Her halükarda para kazanabiliyorsunuz. Bu benim düşüncem hiçbir zaman açığa satışı doğru bulmuyorum. İnandığım değerlere göre bu dünyanında muhakkak kendi içindeki adaleti tecelli edecektir. Bu zulme ortak olunmaz, tedbir alınır.

  • Emre27 Temmuz 2022 10:02

    Eskiden seçimden ödünüz kopuyordu, milleti aşağılıyordunuz sırf sizi seçmiyor diye. 2senedir kirli ittifak ile partilerle oylarınızı birleştirdiniz diye nihayet seçim fobinizi yendiniz. Ayrıca ülke seçimlerinde ittifak yapmazsanız yine seçim fobiniz başlayacak ve millete kuduz gibi saldıracaksınız. Siz seçimden önce kendi secmeninize güvenmeyi öğreninde açıkça yediğiniz haltları onlara anlatıp destek bekleyin. Herkes şikayet ediyor diye sizden değildir öğrenin artık. Meydan boş diye şikayet edenleri kendinizden sanıyorsunuz, mafya gibi meydana çöreklendiniz diye sizi şikayet edenler ortaya isyan ediyor sizde kendinizden sanıyorsunuz. Seçimden önce proje ve RESMI parti politikanızı oluşturun. Her tarafa oynayarak, çiçek atarak bu işler yürümüyo öğrenin. Oy pusulası milletin önüne gelince ne idüğü belirsiz partilerdense icraatı olan partiye yine oy verirler.

  • haber27 Temmuz 2022 09:30

    en büyük haber  seçim bekleyin biraz anlayacaksınız  dediğimi

  • Borsa27 Temmuz 2022 08:40

    Alınan kararları sorgulamayan bir sistem mevcut. Biat kültürü olduğu müddetçe biz borsada açığa satıştan banka hissedarlarını boğazlamalarından, yatırımcıyı mağdur etmelerinden kurtulamayız. Bu karlarla piyasa fiyatları akıl almaz durumda. Yeni kadrolar ile değişim şart gibi görünüyor. Daha kaç yıl bekleyecek yatırımcılar.