E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 25/09/2020---

Günün önemli şirket haberleri 25/09/2020

Günün önemli şirket haberleri 25/09/2020
25 Eylül 2020 - 09:10 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

SNPAM Sönmez Pamuklu, Borsa İstanbul, SNPAM hisselerinde brüt takas uygulanmasına karar verdi. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında şirket paylarında 25 Eylül 2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 9 Ekim 2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

5 şirket artık Şişecam bünyesinde - Lüleburgaz Görünüm Gazetesi - İnsana  Taraf Gazete

SISE Şişecam, sermaye tadil metninin onaylanması ve artırılan sermaye tutarına ilişkin ihraç belgesinin çıkarılması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru kabul edildi. Hatırlatmak gerekir ise; Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. payları için değişim oranı 1,00000; Anadolu Cam Sanayii A.Ş payları için değişim oranı 0,88239416067364; Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş. payları için değişim oranı 0,330892930860249; Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş. payları için değişim oranı 0,534232542849721; Soda Sanayii A.Ş. payları için değişim oranı 1,15997100790987; Trakya Cam Sanayii A.Ş. payları için değişim oranı 0,676152150432087'tir.

Turkcell Global Tower'ı halka arz edecek - Bloomberg HT

TCELL Turkcell Yönetim Kurulu, 2019 mali yılı net dönem kârının %25'ine denk gelen, 1 TL nominal değerli beher pay için brüt 0,3689190 TL (net 0,3135812 TL) nakit kar payına tekabül eden, brüt 811.621.869 TL tutarındaki kârın, ilgili hesap dönemine yönelik olarak hazırlanan kâr dağıtım öneri tablosu uyarınca, 30 Kasım tarihinde tek ödeme halinde, mevzuatta öngörülen esaslar çerçevesinde pay sahiplerine dağıtılması hususunun, 2019 yılına ilişkin yapılacak olan şirket Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerinin onayı için teklif edilmesine karar verdi.

MGROS Migros, Kazakistan'da faaliyet göstermekte olan bağlı ortaklığı Ramstore Kazakhstan LLC 1.yarı yıl 2020 dönemi itibarıyla şirketin konsolide satışlarının yaklaşık %0,8'ini oluşturmaktadır. Şirketin büyüme hedefleri ve faaliyet gösterdiği pazarlarda odaklanma stratejisi doğrultusunda, Ramstore Kazakistan'ın perakende operasyonlarına yönelik yeniden değerlendirme yapıldı. Bu kapsamda, Kazakistan'da faaliyet gösteren 1 mağazanın devri ve 6 mağazanın kira kontratlarının devri ile bu mağazaların ekipman ve stoklarının satışı konusunda görüşmelere başlandığı bildirildi. Ramstore Kazakistan bu ülkedeki yatırımların değerlemesinin büyük bölümünü oluşturan Ramstore All In-Samal Alışveriş Merkezi ile faaliyetlerini sürdüreceğini bildirdi. 

Tat, gıda güvenliği için

TATGD Tat Gıda, daha önce açıklanan çerçevede makarna ve unlu mamuller iş kolundaki faaliyetlerinin durdurulması sonrasında, İzmir ili Bornova ilçesinde bulunan makarna işkoluna ait gayrimenkulün uygun koşulların oluşması halinde satışı için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Anadolu Grubu'ndan Covid-19'la mücadeleye 30 milyon lirayı aşan kaynak | NTV

AGHOL AG Anadolu Grubu Holding tarafından geçmiş yıl karlarından kar dağıtım önerisi yapılmasını teminen 16 Eylül 2020 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile Genel Kurul'un 8 Ekim 2020 tarihinde toplantıya çağrılması ve teklifte bulunulmasına karar verilmişti. Ancak, kar dağıtımına ilişkin kısıtlama süreleri 3 ay daha uzatıldığından söz konusu düzenlemeler çerçevesinde ve pandemi koşulları da değerlendirildiğinde yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul yapılamayacaktır.

SASA Sasa Polyester, yatırım bedeli yaklaşık 935.000.000 dolar ve 1.500.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip, Adana SASA tesislerinde gerçekleştirilen PTA Üretim Tesisi Yatırımı kapsamında; şirket ile Wood Amec Foster Wheeler Iberica S.L.U. arasında PTA Prosesi Yardımcı İşletmeler ve Altyapı Dizayn Çalışmaları ve Müşavirlik Hizmetleri anlaşması, CTCI Corporation-Taiwan arasında ise Mühendislik Hizmetleri anlaşması imzalanmıştır. Yumurtalık arazisi ile ilgili görüşmeler de devam etmektedir.

ENKAI Enka İnşaat, kendi payları ile ilgili olarak ortalama 6,82 TL fiyattan 817 bin adet nominal değerli pay geri alımı gerçekleştirmiştir.

Türkiye İş Bankası çalışma saatleri nedir? - İş Bankası saat kaçta  açılıyor, öğle arası saat kaçta?

ISCTR İş Bankası tarafından 1 milyar Türk Lirası nominal değerli 207 gün vadeli finansman bonosu ihracının halka arz yoluyla gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlanmıştır. Halka arz edilecek finansman bonosuna fazla talep gelmesi durumunda toplam halka arz miktarı 1,5 milyar Türk Lirası nominal değere kadar artırılabilecektir. Banka tarafından söz konusu ihraçla ilgili olarak SPK'ya gerekli başvuru yapılmıştır.

ODAS Odaş Elektrik, iştiraki Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.'nin paylarının halka arz çalışmaları ve aracılık hizmeti kapsamında 2 aracı kurum yetkilendirilmiştir.

Türk Hava Yolları ve AnadoluJet, iç hat uçuşlarında yeni uygulama başlattı  - Ekonomi - Manşet Türkiye

THYAO Türk Hava Yolları, korona virüs salgını nedeniyle Irak ile karşılıklı olarak bir süredir gerçekleştirilemeyen uçuşların yarından itibaren yeniden başlayacağı belirtildi. Reuters'ın THY yetkilisinden aldığı bilgiye göre, sivil havacılık otoritesinden gerekli onayları alan THY Bağdat'a haftada dört, Erbil'e ise üç gün olmak üzere Irak'a haftada yedi gün uçuş gerçekleştirecek. Irak'a uçuşlar korona virüs salgını nedeniyle önce 1 Eylül'e kadar askıya alınmış, daha sonra bu sürenin 1 Ekim'e kadar uzatıldığı duyurulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)