E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 25/08/2020---

Günün önemli şirket haberleri 25/08/2020

Günün önemli şirket haberleri 25/08/2020
25 Ağustos 2020 - 09:20 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

DERAS Derlüks Deri Sanayi, Borsa İstanbul, DERAS hisselerinde tedbir uygulanmasına karar verdi. BIST tarafından yapılan açıklamaya göre, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında DERAS paylarında gerçekleşen işlemler nedeniyle, hissede 25 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak, "kredili işlem yasağı", "brüt takas uygulaması" ile "emir iptali, emir miktar azaltımı ve emir fiyatı kötüleştirme yasağı" önleyici tedbirleri uygulanacak. Hissede tedbirin uygulanacağı son tarih ise 24 Kasım 2020 olacak.

ALKIM Alkim Kimya'nın Çayırhan Sodyum Sülfat Tesisleri'nde yapılacak yeni kapasite artışı için ÇED başvurusu bugün yapılmıştır. Bu kapasite artışı ile birlikte Çayırhan Sodyum Sülfat Tesisleri'nde yılda 390.000 ton sodyum sülfat üretimi gerçekleştirilecektir.

KARSN Karsan, Kovid-19 salgınının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, Şirketin tüm lokasyonlarındaki üretim ve faaliyetleri için "Kısa Çalışma Ödeneği" desteğinin 1 ay süreyle uzatılarak 1 - 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında uygulanacağı, Şirketimizin 1 Temmuz 2020 tarihli açıklamasında duyurulmuştu. Kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, Şirketin tüm lokasyonlarındaki üretim ve faaliyetleri için "Kısa Çalışma Ödeneği" desteği yeniden 1 ay süreyle uzatılmış olup, Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Kısa Çalışma uygulamasında yeniden herhangi bir uzatıma gidildiği takdirde, Şirketin üretim planları değerlendirilerek ilgili karara uyum sağlanacaktır.

VakıfBank'tan 967 milyon dolarlık sendikasyon kredisi anlaşması

VAKBN Vakıfbank, 133 gün vadeli 600mn TL nominal değerli finansman bonolarının ihraç ve halka arz edilmesi amacıyla SPK'ya başvuru yapıldığını duyurmuştur.

IHYAY İhlas Yayın Holding, bağlı ortalıklarından TGRT Haber TV A.Ş.'nin Yönetim kurulu, bugün yapmış olduğu toplantıda özvarlığını güçlendirmek için mevcut sermayesini 35mn TL artırmaya karar vermiştir. Söz konusu sermaye artırımına, Şirket hissesi oranında katılacaktır.

SON DAKİKA: Doğan Holding ne kadara satıldı ? Kap açıklaması

DOHOL Doğan Holding, sermayesine %75 oranında iştirak ettiği doğrudan bağlı ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ("Öncü Girişim")'nin 20.07.2020 tarih ve 2020/10 sayılı Yönetim Kurulu Kararı'na istinaden, 200.000.000 Türk Lirası çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 320.000.000 Türk Lirası'na artırılmasında yeni pay alma hakkının tamamen kullanılmasına, bu çerçevede nakdi sermaye artırımına katılım tutarının 90.000.000 Türk Lirası olarak belirlenmesine karar verildi.

Ülke Genelinde Yaşanan İnternet Sorununa Turkcell'den ilk Açıklama Geldi

TCELL Turkcell Holding, 545,6 milyon adet (%24,8) Turkcell hissesini borsada işlem görmesi için kaydettirdi. Bu kaydedilen hisselerin daha önce açıklanan hisse işlemler kapsamında Imtis Holding tarafından alınacak olan hisseler olduğu belirtilmektedir.

Enka İnşaat'tan açıklama

ENKAI Enka İnşaat tarafından kendi payları ile ilgili olarak 6,54 TL ortalama fiyattan 461 bin adet alım işlemi gerçekleştirilmiştir.

Global Holding, maden işletme ihalesi kazandı

GLYHO Global Yatırım Holding, 21.08.2020 tarihinde, yabancı bir kurumsal yatırımcıya hisse başı 4,25 TL ortalama fiyattan 15.000.000 (şirket sermayesine oranı %4,6028) adet GLYHO pay satışı gerçekleştirmiştir. Satış işlemleri sonrasında sahip olunan GLYHO hisselerinin şirket sermayesine oranı %3,0019'a gerilemiştir.

SKTAS Söktaş'ın paylarının tamamına sahip olduğu Efeler Çiftliği’nin mevcut hissedarı Şirketin yeni pay alma haklarının kısıtlanması ve Söktaş'ın çoğunluk hissedar olarak kalması şeklinde yapılacak sermaye artırımı yoluyla yatırımcı alınması amacıyla potansiyel yatırımcılar ile görüşülmeye başlanmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)