E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 25/06/2020---

Günün önemli şirket haberleri 25/06/2020

Günün önemli şirket haberleri 25/06/2020
25 Haziran 2020 - 09:05 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Rekabet Kurumu'ndan Doğan Medya açıklaması - Ekonomi haberleri

DOHOL Doğan Holding'in sermayesinde %99,99 oranında paya sahip olduğu D Yatırım Bankası A.Ş.'nin 200mn TL başlangıç sermayesi ile kuruluşu İstanbul Ticaret Sicili'ne 22.06.2020 tarihinde tescil olmuştur. 200mn TL başlangıç sermayesinin Şirket payına düşen kısmı tam ve nakden ödenmiştir. D Yatırım Bankası A.Ş.'nin faaliyete geçme ve faaliyet izin süreçleri ise halen devam etmekte olup, bu konuda bir gelişme olduğu takdirde ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.

Halk GYO 2020'nin 3 ayına ait faaliyet raporunu yayınladı!

HLGYO Halk GYO Yönetim Kurulu çıkarılmış sermayenin %4,52586 oranında bedelsiz artırılarak 928mnTL'den 970mn TL'ye çıkarılmasına karar verildiğini duyurmuştur.

ORGE Orge Enerji Elektrik Taahhüt, 08.06.2018 tarihli açıklamada, Şirketin, İstanbul'da inşası devam etmekte olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Projesi'nin tüm elektrik ve elektronik işlerine yönelik olarak verdiği 11mn Euro+KDV tutarındaki teklife ilişkin olarak, işveren Gülermak-YSE Adi Ortaklığı ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine başlandığı kamuya duyurulmuştu. 06.08.2018 ve 08.10.2018 tarihli açıklamalarda ise, bahsi geçen projenin sözleşme görüşmelerinin devam etmekte olduğu, sözleşmenin işveren onay ve imza sürecinde bulunduğu kamuya duyurulmuştu. Bahsi geçen projenin sözleşme imza süreci tamamlanmıştır. Sözleşme bedeli 11mn Euro+KDV tutarındadır. İşin 400 günde bitirilmesi planlanmaktadır.

INDES İndeks Bilgisayar ile cep telefonu firması Maxreal Telekominikasyon arasında realme markalı cep telefonlarının Türkiye'deki elektronik mağazalar zincirlerine dağıtımı konusunda distribütörlük görüşmeleri olumlu sonuçlanmamıştır.

GUSGR Güneş Sigorta, Ziraat Sigorta A.Ş. ve Halk Sigorta Hisse Verileri A.Ş.'nin tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün halinde Güneş Sigorta tarafından devralınması suretiyle Ziraat Sigorta A.Ş. ve Halk Sigorta A.Ş. ile Şirket bünyesinde birleşilmesi işleminde; birleşme oranının, değişim oranının ve bunlarla uyumlu bir şekilde birleşme işlemi nedeniyle gerçekleştirilecek sermaye artırım tutarı ile sermaye artırımı sonucunda ihraç edilecek Şirket paylarından Ziraat Sigorta A.Ş. ve Halk Sigorta A.Ş.'nin pay sahiplerine tahsis edilecek pay adetlerinin, adil ve makul olarak tespitinde esas alınacak Uzman Kuruluş Raporu imzalandı. Uzman Kuruluş Raporu uyarınca Ziraat Sigorta A.Ş. hisseleri için pay değişim oranı 16,2273 ve Halk Sigorta hisseleri için pay değişim oranı 0,4887 olarak belirlendi.

Çelebi, Celebi Ground'un tamamını aldı - Ekonomi haberleri

CLEBI Çelebi Hava Servisi, Kovid-19 kapsamında alınan önlemler ve yaşanan ek gelişmeler hakkında bir özel durum açıklaması yayınlamıştır. Buna göre, Türkiye'deki kısa çalışma ödeneğine başvurulan çalışanların Türkiye toplam çalışan sayısına oranı %90‘a ulaşmış olup Macaristan’da da şirket benzer bir sistemden Mayıs 2020 itibari ile 3 aylık bir süre için yararlanmaya başlamıştır. Türkiye’de yurt içi uçuşlar 1 Haziran, yurt dışı uçuşlar ise 15 Haziran'dan itibaren başlamış olup, önümüzdeki dönemlerde, diğer ülkelerin Türkiye'ye olan uçuş kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması ile uluslararası hava yolu müşterilerine yer hizmetleri sunulmaya başlanacağı öngörülmektedir. Şirketin Hindistan'daki bağlı ortaklıkları da, Hindistan hükümetinin uyguladığı kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması ile birlikte yer hizmeti sunmaya başlamıştır. Hindistan'da iç hat uçuşları 4 Haziran itibari ile başlamış olup dış hat uçuşlarının 30 Haziran'dan itibaren kademeli olarak başlaması öngörülmektedir. Öte yandan, Kovid-19 virüsü krizinin, şirketin Hindistan'daki bağlı ortaklıkları Celebi Aviation Services India ve Celebi Nas Airport Services India vasıtasıyla verdiği yer hizmetlerine olan etkilerinin belirginleşmesi ile uçuş sayılarındaki beklentiler dahilinde, personel kaynağı ihtiyacı gözden geçirilmiş ve toplam 5.753 personelin 1.334'ü ile iş akitleri fesh edilmiştir. Söz konusu işten çıkarma sebebiyle, personel sayısındaki azalış, şirketin kamuya açıkladığı en son finansal raporda yer alan konsolide personel sayısına oranla %10,3'üne ulaşmıştır.

Şekerbank Genel Müdürü Erdal Erdem oldu | Fintechtime

SKBNK Şekerbank, elinde bulundurduğu şirket paylarının kısmi satışını gerçekleştirmiştir. Buna göre şirket 24.06.2020 tarihinde 2.000.000 adet pay satışı gerçekleştirmiştir. Satışa konu olan payların sermayeye oranı %0,17’dir. Şirketin elinde kalan payların sermayeye oranı ise %1,85’tir.

Doğtaş Kelebek Mobilya En Az Lise Mezunu Olmak Üzere Yeni ...

DGKLB Doğtaş Kelebek Mobilya, 24 Haziran 2020 tarihinde Borsa İstanbul'dan 400.000 TL nominal değerli Doğtaş Kelebek hissesi satın almıştır. Bugün gerçekleştirilen işlem sunucunda şirketin sahip olduğu şirket paylarının nominal değeri 707.846 TL'ye ulaşmıştır. Bu payların şirket sermayesine oranı ise % 0,0026’dır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)