E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 20/01/2021---

Günün önemli şirket haberleri 20/01/2021

Günün önemli şirket haberleri 20/01/2021
20 Ocak 2021 - 08:45 borsagundem.com

Piyasalar açılmadan okunması gereken günün öne çıkan şirket haberleri...

#ASELS ASELSAN - Şirketin Katar'da artan faaliyetlerini desteklemek amacıyla, "Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret QSTP-B" adı altında bir şube açtığı açıklandı.

ASELSAN, Katar'da şube açtı

#CEMTS ÇEMTAŞ - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 190 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#DERAS DERLÜKS DERİ - Şirketin %100 bağlı ortaklığı Boran Meşrubat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin unvanının Vizyon Global Tüketim Malzemeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak değiştirildiği açıklandı.

#GARAN GARANTİ BANKASI - 84 gün vadeli 50000 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#GUBRF GÜBRETAŞ - Söğüt Altın Madeni Projesi kapsamında UMREK yetkin kişilerince yapılan çalışmaların tamamlandığı ve maden kaynak ve rezervine ilişkin tüm bilgiler UMREK yetkin kişilerince de teyit edildiği açıklandı.

#GLBMD GLOBAL MENKUL DEĞERLER - Esas sermaye sistemine tabi olan Şirketin kayıtlı sermaye sistemine geçmesine, kayıtlı sermaye tavanının 250 milyon TL olarak belirlenmesine karar verildiği açıklandı.

#GOLTS GÖLTAŞ ÇİMENTO - Şirketin sermayesinin %77,47 oranında iştirak ettiği Göltaş Enerji ile EPDK arasında Göltaş Enerji'nin YEKDEM ödemelerinden yararlandırılmaması konusundaki anlaşmazlık kapsamında, 2016 ve 2017 yıllarına dair YEKDEM ödemeleri hakkındaki davalarda Danıştay’ın verdiği bozma kararlarına karşı Göltaş Enerji tarafından yapılan mahkemenin daha önceki kararında direnmesi taleplerinin Mahkeme tarafından reddedildiği, 2020 yılına ilişkin YEKDEM alacağı ile ilgili olarak da ilk derece mahkemesinin Göltaş Enerji lehine oluşturduğu karara karşı EPDK tarafından yapılan istinaf başvurusunun Mahkeme tarafından kabul edildiği ve daha önce Göltaş Enerji lehine verilen karar kaldırılarak davanın reddine karar verildiği açıklanırken, kararların Göltaş Enerji tarafından temyiz edileceği açıklandı.

#HDFGS HEDEF GİRİŞİM  - Şirketin IDEAS’ta sahip olduğu Borsada işlem görmeyen paylardan 600.000 adet payın 13,50 fiyattan nitelikli yatırımcılara toptan satışlar pazarında satılması kapsamında mutabakat sağlandığı ve gerekli prosedürlerin yerine getirilmesine karar verildiği açıklandı.

#HLGYO HALK GMYO - 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#INFO İNFO YATIRIM -
- 91 gün vadeli 10 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında talepler bugün toplanacak.
- Şirket ortaklarından Sibel Gökalp'in sahip olduğu, Şirket sermayesinin %30,0'una karşılık gelen toplam 30.000.000 adet pay, 6,25 TL fiyatla alıcı Hedef Finansal Yatırımlar’a Toptan Alış Satış işlemleri kapsamında satılacağı açıklanırken, işlemin gerçekleştirilmesi için Borsa’ya başvuru yapıldığı açıklandı.


#ISKPL IŞIK PLASTİK - Şirket paylarının halka arzı kapsamında 11.286.293 adet payın pay başına 16,10 TL fiyatla Borsa’da Satış yöntemiyle halka arzında talepler yarın ve Cuma günü toplanacak.

Işık Plastik halka arz oluyor

 

#KFEIN KAFEİN YAZILIM - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#KRVGD KERVAN GIDA - Şirketin Avrupa Birliği sınırları içerisinde stratejik hedeflerine uygun bir şirket ile hisse alımına yönelik olarak ön protokol imzaladığı, bu kapsamda KPMG ile vergi, hukuk ve finansal durum tespit çalışmalarının tamamlanması için sözleşme imzalandığı açıklandı.

 

#KONTR KONTROLMATİK - Şirket ile yabancı bir müşterisi arasında 33-11kV mobil trafo merkezi yapımı işi için toplam bedeli 2,0 milyon dolar tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#KLMSN KLİMASAN - Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nün yazısıyla Şirketin yatırım teşvik belgesi tutarı 49 milyon TL’den 6,6 milyon TL’ye yükseltildiği açıklandı.

#MNDRS MENDERES TEKSTİL -
- 7,8779 MWp/6,200 MWe kurulu gücünde planlanan çatı üstü GES yatırımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapılan teşvik başvurusunun onaylandığı ve 24,3 milyon TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesinin düzenlendiği açıklandı.
- Şirket bağlı ortaklıkları Akça Enerji Üretim ve Tan Elektrik Üretim’in Devralma Suretiyle Kolaylaştırılmış Usulde MNDRS bünyesinde birleşmesi kapsamında SPK’nın ardından EPDK’ya da başvuru yapıldığı açıklandı.

#MERKO MERKO GIDA - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 250 milyon TL’ye yükseltilmesi Ticaret Sicil’de tescil edildi.

#OZRDN ÖZERDEN PLASTİK - Şirket ortaklarından Mustafa Nadi Özerden’in sahip olduğu Şirket sermayesinin %24,24'üne karşılık gelen 5.089.503 adet payın pay başına 10,18TL fiyatla alıcı Plante Moran Wealth Management Finansal’dan toptan alış satış işlemleri kapsamında satılacağı, işlemin gerçekleştirilmesi için Borsa’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#QNBFL QNB FİNANS FİNANSAL KİRALAMA - 91 gün vadeli 143,9 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#SKTAS SÖKTAŞ - Şirketin %84 oranında bağlı ortaklığı Efeler Çiftliği’nin halka arz çalışmaları kapsamında, şirketin kayıtlı sermaye sistemine geçiş ve esas sözleşmesinin tadiline ilişkin olarak SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#TKFEN TEKFEN HOLDİNG - Şirket bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat’ın iştiraki Gate İnşaat’ın Kazakistan'da Tengizchevroil LLP'in devam eden Gelecek Gelişim Projesi kapsamında yer alan bir Boru Hattı ihalesine vermiş olduğu teklifin İdare tarafından başarılı bulunduğu bu kapsamda, devam eden Çoklu Kuyubaşı Basınç Yönetim İşleri Projesine bir Zeyilname ile eklenecek 185 milyon dolar değerindeki Onaylanmış Tahmini İş Emrinin yayınlandığı ve sözleşme bedelinin 807 Milyon dolara yükseltildiği açıklandı. 

Sibel Sağlam, Egeplast hissesi satmaya hazırlanıyor

PAY ALIM / SATIM - SERMAYE ARTIRIM / AZALTIM - ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİMİ

#ATAGY ATA GMYO - Hıfzı Alp Karaağaç tarafından 374.421 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %9,26’ya geriledi.

#DOCO DO-CO - Attila Dogudan Privatsiftung tarafından 60,95 euro fiyattan 3.418 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %33,07’ye yükseldi.

#DOHOL DOĞAN HOLDİNG - Cem Okullu tarafından 3,54 - 3,80 TL fiyat aralığından 35.700.251 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,81’e yükseldi.

#EUKYO EURO KAPİTAL YO - Ege Sigorta tarafından 3,84 - 4,12 TL fiyat aralığından 33.090 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %15,78’e geriledi.

#IDEAS / #SEYKM İDEALİST / SEYİTLER KİMYA - SEYKM tarafından 14,23 - 14,67 TL fiyat aralığından 37.000 adet IDEAS payı satılırken, SEYKM’nin IDEAS’taki payı %0,77’ye geriledi.

#MERKO MERKO GIDA - Şirket sermayesinin 66,0 milyon TL’den %122,34 oranında tahsisli olarak 80,7 milyon TL artışla 146,7 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

#PETKM PETKİM - Cem Okullu tarafından 13.416.951 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,89’a geriledi.

#PSDTC PERGAMON DIŞ TİCARET - Nezih Öztüre tarafından 41,12 TL fiyattan 16.700 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %1,97’ye geriledi.

#RODRG RODRİGO TEKSTİL - Ayfer Gültekin tarafından 16,30 TL fiyattan 1.597 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,56’ya geriledi. 

#SEKUR SEKURO PLASTİK - Şirket sermayesinin 13,9 milyon TL’den %400 oranında bedelsiz olarak 55,4 milyon TL artışla 69,4 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

İNFO Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)