E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 17/06/2021---

Günün önemli şirket haberleri 17/06/2021

Günün önemli şirket haberleri 17/06/2021
17 Haziran 2021 - 08:14 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, yeni projeleri, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#AKSA AKSA AKRİLİK KİMYA - Şirketin müşterek yönetime tabi ortaklığı DowAksa üretim kapasite artışına ait yatırım harcamalarının finansmanı amacıyla, ana hissedarların herhangi bir taahhüt veya kefaleti olmaksızın 100 milyon dolar tutarında sürdürülebilirlik bağlantılı proje finansmanı kredi sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#ASUZU ANADOLU ISUZU - Şirketin sahip olduğu Ar-Ge ile üretim süreçlerini iyileştirmeye devam ettiği ve son olarak son olarak Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi'ni geliştirdiği medyada yer aldı.

#ARDYZ ARD BİLİŞİM - Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından yürütülen EYDEP kapsamında savunma, güvenlik, havacılık, uzay, yazılım sektörlerinde yer alan firmaların endüstriyel yetkinliklerinin yerlileştirme ve geliştirme süreçlerine ilişkin yaptığı değerlendirmesi sonrası şirketin yazılım kategorisinde B seviye sertifika alarak, savunma sanayi ana entegratör firmalar için doğrudan onaylı tedarikçi ve ana alt yüklenici olma hakkını kazandığı açıklandı.

#AYDEM AYDEM ENERJİ - Yurtdışında 1 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#BASGZ BAŞKENT DOĞALGAZ - Şirketin Borsa’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 30 gün süresince aracı kurum tarafından şirket paylarına yönelik fiyat istikrarı işlemlerinde bulunabileceği açıklandı.

#DITAS DİTAŞ DOĞAN - Tasfiye süreci başlatılan şirketin Rusya'daki doğrudan bağlı ortaklığımız D-Stroy Ltd.'nin, tasfiye işlemlerinin tamamlanmasına ve kapatılmasına karar verildiği açıklandı.

#ECZYT ECZACIBAŞI YATIRIM - Şirketin BAGFS’nin YİP’te işlem görecek olmasından sonra BİST100 endeksine alındığı açıklandı.

#ESCOM ESCORT TEKNOLOJİ - Şirketin bağlı ortaklığı Alesta Elektronik’in evimdekipsikolog online terapi platformu işleticisi Destek Her Yerde Bilişim ortaklarından Fatih Çavdar'a ait %8,75 payın 525.000 TL bedelle satın alınmasına karar verildiği açıklandı.

#GSRAY GALATARASARAY - Futbolcusu Ömer Bayram’ın sözleşmesinin 3 yıl uzatıldığı, futbolcunun 3 yılda toplam 20,5 milyon TL ücret alacağı açıklandı. Futbolcusu Emre Taşdemir’in sözleşmesinin 2 yıl uzatıldığı, futbolcunun 2 yılda toplam 9,4 milyon TL ücret alacağı açıklandı. Şirket tarafından UEFA'nın şirkete 2021/22 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi ve 2021/22 sezonu UEFA Gençlik Ligi’ne katılım için gerekli tüm yükümlülükleri yerine getirdiğinin vurgulandığı bir mektup yolladığı medyada yer aldı.

#GLYHO GLOBAL YATIRIM HOLDİNG - Şirketin bağlı ortaklığı Consus Enerji’nin halka arzına yönelik olarak kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi amacıyla SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#GLRYH GÜLER YATIRIM HOLDİNG - A1 Capital Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın kuruluş işlemlerinin tamamlanıp tescil edildiği açıklandı.

#INVEO INVEO YATIRIM HOLDİNG - Bodrum Girişimcilik ile iştirak işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

#ISDMR İSKENDERUN DEMİR ÇELİK- Şirketin Kalker Maden Ocağı Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

#KARSN KARSAN OTOMOTİV - Şirketin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu otobüs ihalesine, şirketin 70 adet solo (en az 12 metre) ve 30 adet körüklü (en az 18 metre) CNG yakıtlı otobüsler için verdiği teklifinin ekonomik açıdan en avantajlı teklif olduğunun açıklanması kapsamında, ihaleye ilişkin olarak ihale katılımcısı bir Şirketin Kamu İhale Kurumu'na (KİK) itirazen şikayet başvurusunda bulunması üzerine, KİK tarafından yapılan inceleme sonucunda, itiraza konu olan mevzuata aykırılıkların düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte olduğuna ve söz konusu aykırılıkların mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerektiğine karar verildiği, Şirket tarafından söz konusu KİK kararına karşı yürütmeyi durdurma talepli olarak açılan iptal davasının reddedildiği açıklandı.

#KLKIM KALEKİM KİMYA - Aracı kurum ile fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler için ilan edilen 30 günlük sürenin sona erdiği açıklandı.

#KRSTL KRİSTAL KOLA - 1 yıl süre ile Yönetici Sorumluluk Sigortasının yenilendiği açıklandı.

#MGROS MİGROS - 1,5 milyon TL sermayeli MGROS’un %100 bağlı ortaklığı olacak Mimeda Medya Platform unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.

#QNBFB QNB FİNANSBANK - 30 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildi.

#PETKM PETKİM - Socar Tükiye’nin üst düzey yöneticisi tarafından PETKM’in Borsa performansından memnun olmadıklarının açıklaması ve Petkim - Star birleşmesinin uzun vadeli bir proje olduğunun açıklanması medyada yer aldı.

#PEKGY PEKER GMYO - Şirketin iştiraki Oxo Investment’ın Almanya'nın Neuss şehrinde yer alan 15.184 m 2 ’lik arsanın 13,5 milyon euro bedelle satın alınması ile ilgili olarak satıcı taraf ile anlaşma sağladığı ve sürecin başlatıldığı açıklandı.

#SELVA SELVA GIDA - Şirket payları bugün ve yarın talep toplama yöntemi ile halka arz edilecek.

#TSPOR TRABZONSPOR - Futbolcu Ahmet Canbaz’ın sözleşmesinin karşılıklı feshedildiği açıklandı. 

PAY ALIM/SATIM HABERLERİ 

#BAYRK BAYRAK TABAN SANAYİİ- Turgut Bayrak tarafından 10,79 - 11,55 TL fiyat aralığından 562.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %46,86’ya geriledi.

#LKMNH LOKMAN HEKİM SAĞLIK - Temel Ünlü tarafından 9,25 -9,70 TL fiyat aralığından 10.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,75’e yükseldi. Mustafa Sarıoğlu tarafından 9,59 - 9,68 TL fiyat aralığından 15.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %3,00’e yükseldi. Mehmet Altuğ tarafından 9,58 - 9,67 TL fiyat aralığından 20.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %1,67’ye yükseldi. Şirket paylarının geri alınması kapsamında 45.975 adet pay 9,12 - 10,00 TL fiyat aralığından geri alındı.

#NTHOL NETHOLDING - Besim Tibuk tarafından 4,60 - 4,81 TL fiyat aralığından 550.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %33,13’e yükseldi.

#TKURU TAZEKURU GIDA - Hüseyin Avni Metinkale tarafından 127,80 - 132,00 TL fiyat aralığından 3.515 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %59,24’e geriledi.

#TUREX TUREX TURİZM - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 100.000 adet pay 10 TL fiyattan geri alındı.

#VAKKO VAKKO TEKSTİL - Jeff Hakko tarafından 14,70 - 14,85 TL fiyat aralığından 60.327 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %1,15’e geriledi.

#VESTL VESTEL - Zorlu Holding tarafından 29,60 - 30,16 TL fiyat aralığından 647.500 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %65,92’ye geriledi.

SERMAYE ARTIRIM HABERLERİ

#ZRGYO ZİRAAT GMYO - Halka arzda verilen geri alım taahhüdü kapsamında Ziraat Bankası tarafından 1,63 TL fiyattan 284.375.169 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %81,06’ya yükseldi. 

#RTALB RTA LABORATUVARLARI - Şirket sermayesinin 41 milyon TL’den %116,87 oranında tahsisli olarak 47,9 milyon TL artışla 88,9 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf tonak17 Haziran 2021 14:07

    Imkb ye yeni atamalardan sonra yine bir şeyler döndü. Borsa kimseye bir şey kazandırmayacak hale getirildi. Halka arzlarda sanki bazı kişilerin vatandaşı soyması için yapılıyor. Örneğin 5 tl 'den halka arz edilen bir hisse senedi nasıl 3 tl 'ye düşebilir. Demek birilerinede yarı fiyattan verildi. Dolayısıyla halk yine enayi yerine konuldu. Ancak borsayla ilgilenen dünya ile ilgilenir. Aptal yerine koyanlar kendilerinin aptal olduğunu yakında kimsenin borsaya para yatırmadığında anlayacaklar.

  • Yaşar 17 Haziran 2021 11:48

    Şirketlerin, patronların ani olarak yaptığı yüklü miktardaki pay satışları için bir düzenleme yapılması lazım hisse senetlerini ciddi oranda düşürüyor senedin kimyası her şeyi bozuluyor,

  • Seiyit17 Haziran 2021 09:37

    Merhaba borsayı batirdilar yamyam gibi artık yatırımcı güven etmiyor bir şirket işlem yapıyorsa yatırımcı yi sazan gibi ah atıyor kar hemen kafa üstü yakida hiselleri alıcı bulamaz 6 ayda 40 şekil oldu

  • İdris EROGLU17 Haziran 2021 20:56

    Kardeş soymak kelimesi az kalır bizim kent gıda dünyanın kârını yapıyor yine yatırımcıyı soyuyorlar bizler cumhurbaşkanını sözüne dolar bozdurup aldım kent gıda hissesi keşke almasaydim enazindan param sabit kalırdı dolarim dolar olarak kalırdı sakın tanidiklariniza kent gıda hissesi ni tavsiye etmeyiniz ytd değildir