E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 17/02/2022---

Günün önemli şirket haberleri 17/02/2022

Günün önemli şirket haberleri 17/02/2022
17 Şubat 2022 - 08:25 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#ANHYT – Ocak ayında prim üretimi %45 artışla 151,1 milyon TL’ye yükseldi.

#AGYO #AVOD #INTEM – VBTS kapsamında şirket paylarına 16 Mart’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

#ANGEN – 6 ay vadeli 142,3 milyon TL’lik kur korumalı mevduat hesabı açılmasına karar verildi.

#AKFGY - Sermaye artırımından elde edilen fonun 78,2 milyon TL’sinin ortaklara borçlara mahsuben paya çevrildiği, 435,9 milyon TL’sinin kredi ödemesinde 39,6 milyon TL’sinin ise işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

#ALMAD - Şirketin TMSF'den ihale yoluyla satın aldığı Tekirdağ Malkara’daki maden sahası ve bölgesinde bulunan toplam 88 adet arsanın kömür maden sahasının dışında kalan bölgelerde olan, kömür madeni bulunmayan ve öncesinde şantiye, eski döküm alanları ile eski imalat alanları olarak kullanılmış 431.838 m2’lik parsellerin 22 milyon TL’den az olmamak kaydıyla satılmasına karar verildiği açıklandı.

#ATAGY - Şirket portföyünde yer alan Kayseri Talas’taki 241 m2’lik dükkanın TAB Gıda’ya kiralaya verildiği, gayrimenkulün aylık kira bedelinin, aylık işletme cirosu üzerinden hesaplanmasına, ve kira süresinin 20 yıl olmasına karar verildiği açıklandı.

#AYGAZ - Şirketin 2022 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.
2022 Yılı Beklentileri
Satış Tonajı Tüplügaz 280.000 - 290.000 ton
Otogaz 690.000 - 720.000 ton
Pazar Payı Tüplügaz %41 - %43
Otogaz %21,5 - %22,5

#CEMTS #BUCIM - Şirket tarafından sermayesinde% 1,686 oranında pay sahibi olduğu ana ortaklığı BUCIM’in bedelli sermaye artırımı kapsamında, CEMTS’ın yeni pay alma haklarının tam olarak kullanılması ve CEMTS’ın mevcut payına isabet eden 16,9 milyon TL’sinin ödenmesine karar verildiği açıklandı.

#DAGHL - VBTS kapsamında şirket paylarına 16 Mart’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.

#DAPGM - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün ve yarın toplanacak.

#DEVA - Rekabet Kurulu tarafından DEVA, Gül Ecza Deposu, Haver Farma İlaç ve Sonuç Ecza Deposu hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısının yapılması sonrasında Rekabet Kurumu tarafından DEVA’ya yaptırım uygulanmamasına karar verildiği açıklandı.

#EGEEN - 6 ay vadeli 154,1 milyon TL’lik kur korumalı mevduat hesabı açılmasına karar verildi.

#EKGYO - Şirket projelerinden Düşler Vadisinin bazı bloklarına Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin Kısmi Geçici Kabul Tutanağının onaylandığı açıklandı.

#GESAN - Şirketin Dicle Elektrik Dağıtım tarafından gerçekleştirilen Modüler Hücre Alımı İşi ihalesine katılarak en avantajlı teklifi verdiği, ihalenin şirket uhdesinde kaldığı, işin bedelinin 3,2 milyon dolar olduğu açıklandı.

#GEDIK - Bodrum Şubesi’nin Bodrum Private Şubesi olarak değiştirilmesi Ticaret Sicil’de tescil edildi.

#GLYHO - Şirketin %100 bağlı ortaklığı olan Consus Enerji’nin halka arzı kapsamında aracı lider ve eş lider aracı kurum ile Halka Arza Aracılık Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#GESAN - Sermaye artırımından elde edilen fonun 34,4 milyon TL’sinin yurtiçi, yurtdışı muhtemel yeni yatırım fırsatlarının değerlendirilmesinde, 78,6 milyon TL’sinin devam eden yatırımların sonuçlandırılması, üretim kapasitesinin ve çeşitliliğin artırılması, iş makinesi, makine, teçhizat, ekipman ve taşıt alım ve yenilemelerinde, 17,2 milyon TL’sinin hammadde ve mamul alımında, 14,7 milyon TL’sinin faaliyet giderlerinde, 56,5 milyon TL’sinin ise borç ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

#ISFIN - 107 gün vadeli 250 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edildi.

#INVEO - Sermaye artırımından elde edilen fonun 7,1 milyon TL’sinin işletme sermayesinde, 5,2 milyon TL’sinin teknoloji şirketi kurulmasında, 116,1 milyon TL’sinin yatırım bankası kurulmasında, 3,1 milyon TL’sinin ise mevcut yatırımlarda ve yapılacak sermaye artırımlarının finansmanında kullanıldığı açıklandı.

#KENT - Chipita Türkiye'nin belirli fonksiyon ve iş kollarının şirket tarafından devralınması da dahil olmak üzere, çeşitli olasılıkların değerlendirilmesine ve söz konusu değerlendirmenin yapılabilmesi için gerekli tüm çalışmaların gerçekleştirilmesine karar verildiği açıklandı.

#NIBAS #IEYHO -Işıklar Holding’in şirketin sermayesinde %9,26 oranında pay sahibi olduğu 5.000.000 adet NIBAS paylarına ilişkin hazırlanan Pay Satış Bilgi Formunun SPK tarafından olumsuz karşılandığı açıklandı.Işıklar İnşaat’ın şirketin sermayesinde %9,45 oranında pay sahibi olduğu 5.101.000 adet NIBAS paylarına ilişkin hazırlanan Pay Satış Bilgi Formunun SPK tarafından olumsuz karşılandığı açıklandı.

#PNLSN - Şirket payları 18 Şubat’ta Borsa’da işlem görmeye başlayacak.

#SASA - Şirketin Adana merkez sahasındaki binaların çatılarına yıllık 28.000 mwh enerji üretimi sağlayacak GES kurulmasına karar verildiği, yatırımın 2022 yılında devreye alınmasının planlandığı açıklandı.

#SNKRN - Şirket unvanının Senkron Siber Güvenlik Yazılım olarak Ticaret Sicil’de tescil edildiği açıklandı.

#SKTAS - Şirketin doğalgaz tüketiminde yıllık %4 tasarruf sağlayacak ve 391 ton karbon salınımının önüne geçecek Enerji Performans Sözleşmesini Siemens Türkiye ile imzalandığı açıklandı.

#TKNSA - 2022 yılında da 169 milyon TL yatırım ile devam edileceği açıklandı.

#ULUSE - Şirkete ait Anadolu OSB alanında Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzni için başvuru yapılmasına ve 10.000 m2 kapalı alanda ayırıcı kablo başlıkları, dağıtım ve kumanda panel trafo köşkleri, SF6 gazlı hücreler, vakumlu devre kesiciler, buşing, metal clad ve RMU hücre, SF6 devre kesiciler, orta gerilim dağıtım trafoları üretimi gerçekleştirecek bir fabrika için yapılmasına karar verildiği açıklandı.

#VAKFN -Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar TL’den 2 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.Sermaye artırımından elde edilen fonun finansal kiralama işlemlerinin finansmanında kullanıldığı açıklandı.

#ZOREN - 1,2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında Borsa’ya ve SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı. 

PAY / ALIM SATIM

#COSMO - Reşat Ufuk Kayhan tarafından 8,60 - 8,70 TL fiyat aralığından 18.536 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %4,71’e yükseldi.

#DZGYO - Mehmet Emre Cihangir tarafından 3,17 - 3,30 TL fiyat aralığından 488.098 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %7,06’ya yükseldi.

#GEDIK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 50.000 adet pay 8,00 TL fiyattan geri alındı.

#INDES - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 291.500 adet pay 8,39 - 8,59 TL fiyat aralığından geri alındı

#ULUUN - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 79.542 adet pay 6,45 - 6,48 TL fiyat aralığından geri alındı.


İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sermayesine göre kârlılığı en yüksek şirketler

 

BIST 30’da göstergeleri dikkat çeken hisseler

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Borsada 4 milyarlık açığa satış gerçekleşti

 

THY hacmiyle fark atıyor

 

BİST'ten 4 hisse ve 2 yatırımcı hakkında tedbir kararı

 

Ford, satılan araç sayısı azalırken gelirini nasıl artırdığını açıkladı

 

Pazar değişikliği haberi Etiler Gıda'ya prim yaptırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay17 Şubat 2022 23:39

    Kalkınma Bankası eder değeri:1000lira Bizim Marketleri eder değeri:165lira Carrefoursa Marketleri:450lira Bu 3 hisse 3 yıldır birileri tarafından bilerek ve isteyerek baskılanmakta yatırımcılar mağdur ve perişan etmekteler.Bu borsa şirketleri mutlaka incelenmeli.

  • Uzay17 Şubat 2022 19:01

    Türk borsamız 3yıldır pandemi içeride ekonomik kriz dışarıda ABD Fed faiz kararları Rusya Ukrayna gerilimi derken iyice batık duruma getirildi.Şirketler o kadar büyük kârlar elde ederken Bizim Carrefoursa Kalkınma Bankası şirketleri batmış edasıyla hareket ediyor.Bunlar sahipsiz mi ki sürekli eksi yazıyor.Türk borsasında uzun süredir bir yönetilememe sıkıntısı var herşeyden nem kapar oldu.Böyle bir borsa yok. Sahipsiz bırakılmış borsa ve şirketler mağdur yatırımcılar.

  • Borsa17 Şubat 2022 12:00

    SPK ve Borsa İstanbul Gerel in bedelli sermayesini onaylamayın. Bir şirket kasası doluyken ikinci kez bedelli yapmaya çalışıyor ve yatırımcısını korumak için strateji geliştiremiyor, piyasadan para toplamaya çalışıyorsa ne kadar iyi niyetten bahsedilebilir. Geçen sefer ki bedelliden toplanan parayı ne için kullandılar? Sebepsiz zenginleşmeye göz yummayın lütfen.