E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 16/11/2021---

Günün önemli şirket haberleri 16/11/2021

Günün önemli şirket haberleri 16/11/2021
16 Kasım 2021 - 08:50 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#AGESA AGESA HAYAT EMEKLİLİK - Ocak - Ekim döneminde prim üretimi %44,6 artışla 1,58 milyar TL’ye yükseldi.

#ATATP ATP BİLGİSAYAR / #PRKAB PRYSMIAN KABLO / #RALYH RAL YATIRIM HOLDİNG - VBTS kapsamında şirket paylarına 15 Aralık’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

Borsa İstanbul 4 hisseyi VBTS kapsamına aldı

#ATATP ATP BİLGİSAYAR - 100.000 TL sermayeli şirketin %100 bağlı ortaklığı olacak şirket kurulmasına karar verildiği açıklandı.

#BRSAN BORUSAN MANNESMANN - 2020 yılında ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi’nin, ABD Başkanlığı'nın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik gümrük vergisini artırma kararının, ABD Anayasası'na aykırı olduğu sonucuna varması ve şirketin bu karar doğrultusunda ABD gümrük otoritesinden, gümrük vergisi artırma kararına göre ödemiş olduğu ek vergileri tahsil etmesi sonrasında, 2021 yılında ABD Temyiz Mahkemesinin alınan kararı bozduğunun açıklaması ile şirketin dosyayı Supreme Court'a taşıdığı açıklandı.

#BURVA BURÇELİK VANA - Şirket ile Kuzey Marmara Doğal Gaz Depolama Tevsi Projesi İkmal İnşaatı Kolin Kalyon Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi arasında BOTAŞ Kuzey Marmara Doğalgaz Yer Altı Depolama Tesisi Genişletme Projesi kapsamında Nisan 2022 tarihine kadar teslim edilecek NSP UG & AG Yangınla Mücadele Sistemi Vanaları Temini konusunda anlaşıldığı ve sözleşme imzalandığı açıklandı.

#CEMAS ÇEMAŞ - Şirketin bağlı ortaklığı Özışık İnşaat’ın sermayesinin 306,2 milyon TL’den 339,4 milyon TL’ye yükseltildiği açıklandı.

#DOBUR DOĞAN BURDA - VBTS kapsamında şirket paylarına 15 Aralık’a kadar internet emir yasağı getirildi.

#ETILR ETİLER GIDA - ABD ye ihracat yapabilmek için yapılan başvuru FDA tarafından onaylandı.

#GARAN GARANTİ BANKASI - BBVA Yönetim Kurulu tarafından GARAN’ın halihazırda BBVA mülkiyetinde bulunmayan paylarının tamamı için pay başına 12,20 TL fiyattan Gönüllü Pay Alım teklifi yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Garanti'de kritik geri alım: Hepsine talip!

#HEKTS HEKTAŞ - Sermaye artırımından elde edilen fonun 278,3 milyon TL’sinin banka kredi faiz ödemelerinde, 92 milyon TL’sinin ise Arma İlaç’ın satın alınmasında kullanıldığı açıklandı.

#IEYHO IŞIKLAR ENERJİ YAPI HOLDİNG - Şirket bağlı ortaklığı Metemteks Sentetik tarafından 2018 tarihinde sat ve kirala yöntemi ile QNBFL’den Metemteks'in fabrika bina ve arsasının satılıp geri kiralanması suretiyle kullanılan 5,5 milyon TL tutarındaki 84 ay geri ödeme süreli kredinin bakiye borcu vadesinden önce kapandığı açıklandı.

#ISGYO İŞ GMYO - 389 gün vadeli 78,6 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#IHGZT İHLAS GAZETECİLİK - Sermaye artırımından elde edilen fonun 10,0 milyon TL’sinin gayrimenkul yatırımlarında, 19,9 milyon TL’sinin tesis, matbaa, makine tesisat yatırımlarında, 55,2 milyon TL’sinin faaliyetlere ilişkin stok alımlarında, 17,0 milyon TL’sinin borç kapamalarında, 102,5 milyon TL’sinin finansman niteliğindeki işlemlerde, 5,8 milyon TL’sinin ise kamu ve diğer ödemelerde kullanıldığı açıklandı.


#METRO METRO HOLDİNG - Sermaye artırımından elde edilecek fonun tamamının Euphoria Oteline sahip Legend Hotel Batumi JSC Şirketinin paylarının Metro Avrasya Georgia JSC şirketinden alınması sonucunda kalan 239,7 milyon TL olan borcun ödenmesinde kullanılacağı açıklandı.

#MERCN MERCAN KİMYA - Halka arzdan elde edilen fonun 128,8 milyon TL’sinin işletme sermayesinde, 20,1 milyon TL’sinin tesis ve depo alanı yatırımda, 46,6 milyon TL’sinin ise finansal borç ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

#PEKGY PEKER GMYO - Sermaye artırımından elde edilen fonun 86,4 milyon TL’sinin finansal borç ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

#RTALB RTA LABORATUVARLARI - Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ile Covid - 19 tanı kitinin temini kapsamında yapılan Sağlık Market Tıbbi Malzeme Çerçeve Anlaşması kapsamında 1.500.000 adet ürün siparişinin teslimatının tamamlandığı açıklandı.

Yabancıların favori hisse senetleri

#RYGYO REYSAŞ GYO - Şirket portföyünde yer alan depoların Yeşil Lojistik kapsamında karbon salınımını azaltan Solar Depolara çevrilmesine ve yeni depoların da Solar Depo olarak inşasına devam edilmesine karar verildiği açıklandı.

#RYSAS REYSAŞ - Sermaye artırımından elde edilen fonun leasing ödemelerinde ve banka borçları ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

#SNKRN SENKRON GÜVENLİK - Şirket unvanının Senkron Siber Güvenlik Yazılım ve Bilişim Çözümleri A.Ş. olarak değiştirilmesine karar verildiği açıklandı.

#SISE ŞİŞECAM - Bursa Yenişehir fabrikasında bulunan düzcam üretim hattı TR-5'in soğuk tamirinin yaklaşık 40 milyon euro yatırım bedeliyle tamamlandığı ve fırının 240.000 ton/yıl kapasite ile ateşlenerek üretime alındığı açıklandı.

#TAVHL TAV HAVALİMANLARI - JCR Avrasya tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun A (Trk), Kısa Vadeli Ulusal Notununun A-1 (Trk), Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarının BBB+ ve Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarının A-2 olarak belirlendiği, notların görünümlerinin ise Stabil olarak belirlendiği açıklandı.

#TTKOM TÜRK TELEKOM - Şirketin %100’üne sahip olduğu 50.000 TL sermayeli TTG Finansal Teknolojiler’in kuruluş işlemlerinin tamamlanarak tescil edildiği açıklandı.

#TCELL TURKCELL - Şirketin hissedarı LetterOne Investment Holdings, şirketin sermaye tahsisini gözden geçirmek için yeni bir yönetim kurulu komitesi kurması gerektiğini açıklaması sonrası, şirket tarafından iddialara katılınmadığının yazılı olarak ifade edildiği açıklandı.

#VBTYZ VBT YAZILIM - Şirketin Esnek Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımını Web altyapısı ile Stok, Finans, Satış, Satın alma, Üretim, E-ticaret Yönetimi ve Muhasebe Modüllerinin yazılım süreçlerini tamamladığı ve Esnek Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımımızın tanıtımının yapılarak satışına başlanacağı açıklandı.

#YAPRK YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİĞİ - Şirketin bağlı ortaklığı All Besicilik’in sermayesinin 0,70 milyon TL’den 0,75 milyon TL’ye yükseltildiği açıklandı.

#ZOREN ZORLU ENERJİ - Sermaye artırımından elde edilen fonun 306,4 milyon TL’sinin Zorlu Holding’in şirkete nakit olarak koyduğu muaccel alacağın mahsubunda, 161,7 milyon TL’sinin finansal borç ödemesinde, 26,4 milyon TL’sinin ticari borç ödemesinde kullanıldığı açıklandı. 

HALKA ARZ

#KONKA KONYA KAĞIT - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 18 - 19 Kasım’da talep toplanacak.

#MIATK.HE MIA TEKNOLOJİ - Şirket payları Borsa’da Satış yöntemi ile bugün halka arz edilecek.

#MOBTL MOBİLTEL - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 18 - 19 Kasım’da talep toplanacak.

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE/ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM 

#GENTS GENTAŞ -
- Tahsin Kahraman tarafından 3,17 TL fiyattan 25.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,04’e yükseldi.
- Abdurrahman Kahraman 3,23 - 3,25 TL fiyat aralığından 240.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %11,86’ya yükseldi.

#METRO METRO HOLDİNG - %100 bedelli olarak gerçekleşmesi planlanan sermaye artırımının %80 olarak revize edildiği açıklandı.

#OZGYO ÖZDERİCİ GYO - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 180.865 adet pay 1,67 TL fiyattan geri alındı.

#QUAGR QUA GRANITE - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 10.000 adet pay 11,55 TL fiyattan geri alındı.

#RYGYO REYSAŞ GYO - Egemen Döven tarafından 3,00 TL fiyattan 100.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %7,30’a yükseldi.

#RYSAS REYSAŞ - Egemen Döven tarafından 5,00 TL fiyattan 100.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,22’ye yükseldi.

#SOKM ŞOK MARKET - Hakan Koyun tarafından 13,80 - 13,83 TL fiyat aralığından 15.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,004’e geriledi.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)