E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 16/09/2020---

Günün önemli şirket haberleri 16/09/2020

Günün önemli şirket haberleri 16/09/2020
16 Eylül 2020 - 09:10 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

MERKO Merko Gıda, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, MERKO payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 16/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirler uygulanacak.

KENT Kent Gıda, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında şirket payları 16/09/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 30/09/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

MGROS Migros, e-ticaret alanındaki Sanal Market operasyonlarını mevcut mağazaları üzerinden kendi bünyesinde yürütmektedir. Diğer taraftan, şirketin bağlı ortaklığı konumundaki mevcut durumda gayri faal olan Sanal Merkez Ticaret A.Ş.'nin şirket unvanının Moneypay Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. ("Moneypay") olarak değiştirilmesine karar verildi. Bu suretle, finansal teknolojilerin gıda perakende operasyonlarında daha etkin kullanılması, ödeme ve elektronik para hizmetleri alanındaki iş fırsatlarının değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, bağlı ortaklığı Moneypay'in sermayesinin hem iç kaynaklar hem de sermaye taahhüdü yoluyla 10.000.000 TL'ye artırılmasına karar verilmiş olup, söz konusu sermaye artırımına şirket tarafından 6.400.000 TL sermaye bedeli ile iştirak edilecektir.

Emlak Konut

EKGYO Emlak Konut GYO, İstanbul Bakırköy Şevketiye Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi ihalesi dün yapıldı. İhaleye 5 firma katılmış olup, en yüksek teklifi 385 mn TL ile YP İnşaat, en düşük teklifi ise 315,8 mn TL ile Mustafa Ekşi İnşaat verdi. İhale komisyonunun ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra ihale sonuçlandırılacaktır.

ORGE Orge Enerji'nin İstanbul'da inşası devam etmekte olan Ataköy-İkitelli Metro Projesi'nin metro tünelleri elektrik işlerine yönelik olarak verdiği 4.200.000 euro+KDV tutarındaki teklifin kabul edildiği ve ihalenin şirket lehine sonuçlandığı İşveren Aga Enerji Nak. Mad. İnş. San. ve Tic. A.Ş. tarafından bildirildi. İşveren ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine başlanmış olup, işin 180 günde bitirilmesi planlanmaktadır.

SODA HİSSESİ, 2020'de NASIL BİR PERFORMANS GÖSTERECEK?

SODA Soda Sanayii ile Petrol İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yasal prosedür uyarınca Petrol İş Sendikası tarafından 15.09.2020 tarihi itibariyle grev kararı alınmış ve grev uygulama tarihi belirlenmiş olup, görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı takdirde grev uygulamasına 09.10.2020 günü başlanacağı bildirilmiştir. Toplu iş sözleşmesi olağan süreci içerisinde görüşmeler halen devam etmektedir.

İhlas Holding CEO ve İcra Kurulu Başkanlığı görevine yeni isim atandı

IHLAS İhlas Holding, Bağlı Ortaklığı İhlas Yayın Holding A.Ş. ile eşit oranda paya sahip olmak üzere İhlas Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kurulmasına, kuruluşa ilişkin çalışmaların başlanmasına ve gerekli izinler için başvuruların yapılmasına karar verildiği duyurulmuştur.

Verusa Holding'den dev satın alma - Ekonomi Haberleri

VERUS Verusa Holding'in %100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard Boksit İşletmeleri, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ("MAPEG") tarafından açılan Ruhsat ihalelerinden; Gaziantep İli İslahiye İlçesi'nde bulunan 2 adet maden sahası ruhsat ihalelerini kazanmış olup, 15.09.2020 tarihi itibariyle bedeli peşin ödenerek ruhsatları satın almıştır. Son alınan yeni ruhsatlarla birlikte Verusa Holding'in %100 oranında bağlı ortaklığı Standard Boksit İşletmeleri'nin sahip olduğu maden sahası sayısı 26 adete yükselmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)