E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 16/06/2020---

Günün önemli şirket haberleri 16/06/2020

Günün önemli şirket haberleri 16/06/2020
16 Haziran 2020 - 09:00 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

SNKRN Senkron Güvenlik, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, SNKRN hissesinde gerçekleşen işlemler nedeniyle SNKRN payında 16/06/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacak.

LUKSK Lüks Kadife, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, LUKSK hissesinde gerçekleşen işlemler nedeniyle LUKSK payında 16/06/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Akın Tekstil İş Başvurusu | İş Başvurusu

ATEKS Akın Tekstil, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, ATEKS hissesinde gerçekleşen işlemler nedeniyle ATEKS payında 16/06/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirleri uygulanacak.

Emlak Konut Başakşehir Belediyesi Binası için ihale yapacak

EKGYO Emlak Konut GYO'nun 2 Haziran'da başlattığı 'Hayallerini Erteleme Türkiye' kampanyasıyla iki haftada 5 milyar 650 milyon TL değerindeki 4.710 adet konut satıldı. 26 projeyle başlatılan kampanyada Yeniköy Konakları, Tual Adalar ve Göl Panoroma projelerindeki konutların tamamı satıldı. Şirket yoğun talep nedeniyle, Ormanköy Çekmeköy, Emlak Konut Bizim Mahalle 1. Etap, Allsancak ve Benim Kentim Yalova projelerindeki konutları da kampanyaya dahil etti.

EREGL Ereğli Demir Çelik, 11 Haziran 2020 tarihinde Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından İmar Kanunu m. 42 kapsamında 5 ayrı tutanak ile toplam 139.126.896,09 TL tutarında para cezası tebliğ edildiğini açıkladı. Şirket ayrıca, vergi ve diğer tüm yükümlülüklerini zamanlı ve kanunlara tam uyumlu olarak yerine getirdiğini ve söz konusu uygulamanın hukuka ve ilgili mevzuata uygun olmadığı değerlendirildiğinden konuya ilişkin şirket tarafından hukuki süreç başlatılacağını açıkladı. Açıklanan ceza rakamı, şirketin gerçekleşen 12 aylık kümüle net karının %12'sini oluşturuyor. 

Şekerbank hisseleri tavan fiyattan işlem görüyor - ABC Bank'ın ...

SKBNK Şekerbank, Kazakistan Ulusal Varlık Fonu SamrukKazyna'ya ait %19,37 oranındaki Şekerbank T.A.Ş. ortaklık paylarının tamamının Samruk-Kazyna Invest LLP'ye devrine ilişkin, Kazakistan Ulusal Varlık Fonu Samruk-Kazyna ve Samruk-Kazyna Invest LLP arasında gerekli karar alınmış olup anılan devre ilişkin başvuru Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 15.06.2020 tarihinde onaylandı.

Papilon Savunma halka arz oluyor | Fintechtime

PAPIL Papilon Savunma, 15.06.2020 tarihinde Papilon Savunma-Güvenlik Sistemleri Bilişim Mühendislik Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi payları ile ilgili olarak toplam 3.430.000 TL nominal değerli 3.430.000 adet halka kapalı statüde ve halka arzı takip eden 1 yıl süreyle borsada satış kısıtlaması bulunan pay satış işlemi Borsa dışında gerçekleştirildi. Bu işlem ile birlikte Şirket sermayesindeki payları 15.06.2020 tarihi itibariyle %30,46 seviyesine düştü.

ISFIN İş Finansal Kiralama ortaklarından Cengiz Okullu şirket payları ile ilgili olarak 3,85- 3,88 TL fiyat aralığından 35.150.000 adet nominal tutarlı pay satış işlemi gerçekleştirmiş olup, sermayedeki payları %0 sınırına ulaşmıştır.

ECILC Eczacıbaşı İlaç, 21 Nisan 2020 tarihli duyuruda bağlı ortaklığı EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama (EİP)'nin evden çalışma modelini uygulamakta olduğunu, sağlık kurum ve kuruluşlarına yönelik ziyaret gerçekleştirilerek yapılan ürün tanıtımlarının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından 19 Mart 2020 tarihinde ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuş olması nedeniyle tanıtım faaliyetlerini yürütemeyen Tıbbi Tanıtım Sorumlusu ve Uzman Tıbbi Tanıtım Sorumlusu personeli için kısa çalışma ödeneğine başvurduğu açıklanmıştı. 1 Haziran 2020 tarihinde normalleşmenin başlaması üzerine, TİTCK'nın 5 Haziran 2020 tarihli yazısı kapsamında, 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren tanıtım faaliyetlerini yürütebilecek 179 Tıbbi Tanıtım Sorumlusu ve Uzman Tıbbi Tanıtım Sorumlusu personeli, tam zamanlı Kısa Çalışma Ödeneği kapsamından 2/3 zamanlı kısa çalışma ödeneği kapsamına alınmıştır. Bu kapsamdaki çalışanlar, haftanın 2 günü tanıtım faaliyetlerinde bulunacaklardır. Tanıtım faaliyetlerini yürütemeyecek Tıbbi Tanıtım Sorumlusu ve Uzman Tıbbi Tanıtım Sorumlusu personeli, 11 Temmuz 2020 tarihine kadar tam zamanlı kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaya devam edecektir. EİP diğer faaliyetlerini, dönüşümlü olarak ofisten çalışma düzeniyle yürütmektedir.

SASA Sasa Polyester tarafından 12 Haziran 2017 tarihinde kamuya açıklanan yatırım bedeli yaklaşık 350mn dolar olan POY ve Tekstürize İplik Üretim Tesisi yatırımı kapsamında POY tesisi tamamlanmış ve deneme üretimlerine başlanmıştır. Sasa hisseleri dün %4,07 oranında yükseliş kaydetmiştir.

BOSSA Bossa Ticaret, dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde, tesislerinde üretimini yaptığı denim ve spor giyim kumaşlarla ilgili antimikrobiyel Ar-Ge çalışmaları başarıyla sonuçlanmıştır. Ulusal ve uluslararası laboratuvarlar tarafından onaylanan bu çalışmalar sonucunda, antimikrobiyel, antiviral, antibakteriyel ve antifungal kumaşların üretimine başlanmıştır. Bossa hisseleri dün %9,91 yükseliş kaydetmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)