E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 15/09/2020---

Günün önemli şirket haberleri 15/09/2020

Günün önemli şirket haberleri 15/09/2020
15 Eylül 2020 - 09:10 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Eminiş Ambalaj Konkordato İlan Ettiğini Duyurdu!

EMNIS Eminiş Ambalaj, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, EMNIS payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 15/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı"na ilave olarak "Brüt Takas", "Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir girişinin kısıtlanması" ve "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" şeklindeki önleyici tedbirler uygulanacak. Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak.

ARTI Artı Yatırım Holding, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, ARTI payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 15/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı"na ilave olarak "Brüt Takas" ve "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" şeklindeki önleyici tedbirler uygulanacak. Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak.

Marshall, AR-GE Merkezi Belgesi aldı - Emlak Project

MRSHL Marshall, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, MRSHL payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 15/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas", "Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması" ve "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" şeklindeki önleyici tedbirler uygulanacak. Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak.

KSTUR Kuştur Kuşadası, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, KSTUR payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 15/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle, "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması", "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" ve "Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacak. Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak.

YAPRK Yaprak Süt ve Besi Çiftliği, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, YAPRK payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 15/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut açığa satış yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas", "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" ve "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" şeklindeki önleyici tedbirler uygulanacak. Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak.

YONGA Yonga Mobilya, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, YONGA payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 15/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması", "Piyasa Emri (Market Order) ve Piyasadan Limite Emir (Market To Limit Order) Girişinin Kısıtlanması" ve "Emir Toplama Süresi Boyunca Bilgi Yayınının Kısıtlanması"(açılış, kapanış ve tüm tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca fiyat, miktar ve diğer bilgilerin yayınının kısıtlanması) şeklindeki önleyici tedbirler uygulanacak. Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak.

LKMNH Lokman Hekim, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, LKMNH payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle şirket payında 15/09/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Mavi Jeans Kimin? Mavi Jeans kime ait? | Türkiye'nin Bilgi Sitesi |  binlercebilgi.com

MAVI Mavi Giyim'in 2020 2.çeyrek (1 Şubat 2020 - 31 Temmuz 2020) ana ortaklık net dönem zararı 4,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde 20,9mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştı. Şirketin 2. Çeyrek satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %22,3 oranında azalmış ve 537,8mn TL olarak gerçekleşmiştir. Satışların maliyeti %19,8 oranında azalan şirketin brüt karı ise %24,6 oranında azalmış ve 267,1mn TL olmuştur. Brüt kar marjı ise 1,6puan azalmış ve %49,7 olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderleri %1,6 oranında artan şirket, diğer faaliyetlerden 3,6mn TL gelir kaydetmiştir. Faaliyet karı %93,9 oranında azalan şirket finansman tarafında 13,5mn TL gider kaydetmiştir. Vergi öncesi zararı 9,1mn TL olan şirketin 2,4mn TL vergi geliri sonrası ana ortaklığa düşen net dönem zararı 4,6mn TL olmuştur. İkinci çeyrek sonuçlarıyla beraber şirketin 6 aylık ana ortaklık net dönem zararı 54,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket geçen yılın aynı döneminde 27,7mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştı. Mavi 2020 yılsonu revize beklentilerini de paylaşmıştır. Buna göre şirket 2020 yılında satış gelirlerinde %11 (-+%2) daralma beklerken, 4 yeni mağaza açılışı ile 10 mağaza genişlemesi yapmayı hedeflenmektedir. Şirketin 2020 yılı FAVÖK marjı beklentisi de %8 (-+%1) UFRS16 hariç, %16 (-+%1) UFRS 16 dahildir. Şirket 2020 yılı için konsolide satışların %4'ü oranında yatırım harcaması öngörmektedir (Şirket'in beklentileri, tüm bölgelerdeki tüm mağazaların yılsonuna kadar açık kalacağı varsayımına dayanmaktadır). 

SON DAKİKA: Doğan Holding ne kadara satıldı ? Kap açıklaması

DOHOL Doğan Holding, Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamının (%100), doğrudan bağlı ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin sermayesinde %70 oranında pay sahibi olduğu doğrudan bağlı ortaklığı SESA Üretim Yatırımları ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından satın alınması ve devir işlemleri 14.09.2020 gerçekleştirilmiş olup, "kapanış" işlemleri dün itibariyle tamamlanmıştır. Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların tamamının (%100) iktisap edilmesinde, SESA Üretim Yatırımları ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından 35.838.129 Avro tutarında özkaynak kullanmış, kalanı ise banka kredisi ile finanse edilmiştir. 

PGSUS Pegasus'un Ağustos ayındaki yolcu sayısı 2019'un aynı ayına göre %45 azalışla 1,66mn kişi olmuştur. Yolcu doluluk oranı ise 14,5 puan azalışla %77,6'yı göstermiştir. 2020'nin ilk 8 ayında yolcu sayısı %54 azalışla 9,30mn olurken, yolcu doluluk oranı 5,4 puan azalışla %83 olarak gerçekleşmiştir.

INDES İndeks Bilgisayar'ın %100 oranında bağlı ortakları olan Neteks İletişim Ürünleri Dağıtım A.Ş.'nin ve Artım Bilişim Çözümleri A.Ş'nin, % 100 oranında bağlı ortağı olan Neteks Teknoloji Ürünleri Anonim Şirketi tarafından devir alınmasına devir yolu ile birleşmesine, birleşme raporunun hazırlanmasına ve gerekli prosedürlerin tamamlanarak bu hususların ilgili Şirketlerin Genel Kurul'larının onayına sunulmasına karar verilmiştir. Katma değerli çözümler sunan ve bilişim sektöründe yedek parça ihtiyaçlarını da karşılayan 3 şirketin faaliyet konularının benzer olması dolayısıyla birleşme işlemine karar verilmiştir. 

Aydın'da doğdu dünya devi oldu!

JANTS Jantsa, Yönetim kurulu, henüz gerçekleşmemiş olan kalan payların geri alım fonunu yatırımlarda kullanmak için pay geri alımını iptal etmiştir. 7mn TL fondan 3mn TL'lik 106.157 adet hisse alımı yapılmıştır. Henüz gerçekleşmeyen kısım için pay geri alımı iptal edilmiştir. Alınan payların da dün tamamının satışı gerçekleşmiştir.

SAYAS Say Reklamcılık, dünyanın en büyük rüzgar kulesi üretim kapasitesine sahip olan Güney Kore'de yerleşik Win & P Ltd. şirketinin tedarikçi listesine alındığı ve kule iç aksamlarına yönelik 3,9mn EUR tutarında teklifinin onaylandığı daha önce açıklanmıştı. Win & P'ye muhtelif projelerine yönelik toplam 1,2mn EUR tutarında 11 kulelik bir teklif daha verildiği duyurulmuştur.

Emlak Konut

EKGYO Emlak Konut GYO, mülkiyetinde bulunan İstanbul ve Ankara'da toplam 39.604,51 m2 yüz ölçümlü 2 adet arsanın toplamda KDV Hariç 128.000.000 TL (KDV Dahil 151.040.000 TL) bedel üzerinden e-ihale ile açık artırma usulü ile satışa sunulacağını bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Numan ünalmış15 Eylül 2020 22:08

    Ey bist ey spk bir bürütte TMSN A uygulayın ne olur 10 yıldır yerinde sayıyor bürüt uyguladığınız şirketler 100 kat artıyor tkuru ve diğerleri mekap ayakkabı egeliler kadar bile değeri olmayan şu TMSN da bi değer kazansın yeter artık bu kağıt kimlerin kağıdı ?

  • ahmet Mehet15 Eylül 2020 23:03

    Megap ı ayakkabı sanıyorsan şayet;elinde ne var ne yok sat,köyüne yerleş!