E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 15/06/2020---

Günün önemli şirket haberleri 15/06/2020

Günün önemli şirket haberleri 15/06/2020
15 Haziran 2020 - 09:05 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Alarko çevre yolu için imzayı attı

ALARK Alarko Holding Yönetim Kurulu 1 TL nominal değerli pay için nakit, brüt 0,0790 TL (temettü verimi: %1,5) kar payı ödenmesine karar vermiştir. Hak kullanım tarihi: 23.10.2020.

DMSAS Demisaş, Bilecik/Vezirhan Beldesinde bulunan fabrikada ikmal ve talaşlı üretim birimleri hariç döküm hatlarında 06.2020 - 15.06.2020 tarihleri arasındaki üretim duruşu, Avrupa Ülkeleri ve Türkiye'de bulunan müşterilerden alınan geri bildirimler neticesinde 22.06.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

ARDYZ ARD Bilişim, Salgın Önlem ve Sosyal Mesafe Kontrol Sistemi Projesinin yurt içi ve yurt dışı, satışı ve teknik desteği için yapılan stratejik iş ortaklığı görüşmeleri sonucunda; ARD Bilişim FOLLOWINO Projesinin Türkiye ve KKTC'de olmak üzere satış ve teknik destek hizmetlerini yaygınlaştırmak amacı ile ilk olarak HİTAY Holding A.Ş. bünyesinde bulunan TEKNOSER Bilgisayar Teknik Hizmetler Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. ile stratejik iş ortaklığı sözleşmesini 12/06/2020 tarihinde imzaladı.

PRKME Park Elektrik Maden, bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim San ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu toplantısında, Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sahip olduğu Hermaksan Marka 2017 imalatı 1 adet 300 ton/saat kapasiteli İri Devre ve İnce Devre Kömür Zenginleştirme Tesisi'nin Konya Ilgın'ın devam eden madencilik faaliyetlerinde kullanılmak üzere, ilgili tesisin Park Teknik'in Türkiye Muhasebe Standartları kayıtlarındaki net defter değeri (3.423.766 TL) ve benzer tesisler için yapılan piyasa araştırmaları dikkate alınmak suretiyle tespit edilen KDV hariç 4.000.000 TL bedel ile Park Teknik'ten nakden ve peşin olarak satın alınmasına karar verildi.

Manisa'da Klimasan fabrikasından 300 işçi çıkarıldı - Evrensel.net

KLMSN Klimasan Klima, 1 TL nominal değerli paya ödenecek nakit kar payını brüt 0,6687957 TL olarak bildirdi. Kesinleşen nakit kar payı hak kullanım tarihi 22.06.2020.

BAYRK Bayrak EBT Taban, Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında BAYRK payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle BAYRK payında 15/06/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas", "Emir Toplama Bilgi Yayınının Kısıtlanması" (açılış, kapanış ve tüm tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca fiyat, miktar ve diğer bilgilerin yayınının kısıtlanması) ve BAYRK pay piyasasında emir iptalinin, emir miktar azaltımının ve emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması önleyici tedbirleri uygulanacak. BAYRK payında tedbirlerin uygulanacağı son tarih 14/09/2020'dir.

Şekerbank Ordu Şubesi - E-Ordu

SKBNK Şekerbank, Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings Şekerbank'ın "B-" olan Uzun Vadeli Yerel ve Yabancı Para İhraççı Temerrüt Notu'nu, "B" olan Kısa Vadeli Yerel ve Yabancı Para İhraççı Temerrüt Notu'nu, "b-" olan Finansal Kapasite Notu'nu, "BB+(tur)" olan Uzun Vadeli Ulusal Derece Notu'nu ve Sermaye Benzeri Tahvil Notu'nu negatif yönlü izlemeye almış; ayrıca bankanın Sermaye Benzeri Tahvil Notu'nu derecelendirme kriterlerinde yapılan bir güncelleme nedeniyle "CCC+"dan "CCC"ye revize etmiştir. Destek Notu "5" olarak teyit edilmiştir.

Referanslar – Dropsan

METRO Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'in %100 bağlı ortaklığı Metro Turizm'in paylarının halka arzı için çalışmalara başladı. Dünya'da yer alan habere göre, halka arz için 14 Haziran tarihinde yönetim kurulu kararı alındığı şirket tarafından duyuruldu. Metro Turizm'in halka arzı için ilk çalışma 2011 Kasım'ında başlatılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)