E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 14/10/2021---

Günün önemli şirket haberleri 14/10/2021

Günün önemli şirket haberleri 14/10/2021
14 Ekim 2021 - 08:35 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#ALCAR ALARKO CARRIER - Şirketin Ümraniye’deki fabrikasında kurulu bulunan panel radyatör üretim hattının satışı konusunda potansiyel bir müşteri ile ön anlaşmaya varıldığı açıklandı.

#ALMAD ALTINYAĞ MADENCİLİK - Şirket ve şirketin bağlı ortaklığı Gürtaş Tarım’ın Yakamoz Yağ ile 2018 yılı Aralık ayında gerçekleştirdiği Varlık Alım Satım Sözleşmesi kapsamında Aralık 2023 tarihinde serbest kalacak olan uzun vadeli alacak tutarının Haziran 2021 tarihinde karşılıklı olarak imzalanan Sulh Protokolü ile varılan mutabakat sonucunda yapılan kesinti ile 4,9 milyon dolar olarak kesinleştiği açıklandı.


#AYDEM AYDEM ENERJİ - SPK tarafından AYDEM payında usulsüz açığa satış işlemleri gerçekleştirilmesi nedeniyle İstanbul Portföy’e 1,9 milyon TL idari para cezası uygulama kararı alınması sonrasında, yapılan işlem sonrasında AYDEM hakkında yanlış ve yanıltıcı izlenimler uyandırıldığı düşünülerek AYDEM’in hukuki sürecin takipçisi olunacağı açıklandı.

Aydem Enerji, İstanbul Portföy işlemleri hakkında hukuki süreç başlatıyor

#BIZIM BİZİM MAĞAZALARI - Şirketin Muğla'daki yeni mağazasının hizmet vermeye başladığı medyada yer aldı.

#CRDFA CREDITWEST FAKTORING - 112 gün vadeli 11,9 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#CMENT ÇİMENTAŞ - Ege Kırmataş paylarının tamamının satın alınma ihtimali kapsamında görüşme ve değerleme çalışmalarının başladığı, pay devri talebinin MAPEG tarafından uygun bulunduğu açıklandı.

#DENGE DENGE HOLDİNG - Şirket iştiraki Metrobil Teknoloji ile Turkcell Superonline arasında, Ordu şehir içi F/O güzergah tesisi projesi kapsamında Fiberoptik altyapı oluşturulması konusunda 2,6 milyon TL tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.

PRKAB hisselerinde tedbir kararı

#DOHOL DOĞAN HOLDİNG - Doğan Yatırım Bankasının Kobi Finansmanı için uluslararası bir fonla anlaşma aşamasına geldiği medyada yer aldı.

#EKGYO EMLAK KONUT -
- İstanbul Başakşehir’deki 107 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatlarının alındığı açıklandı.
- 1. oturumu yapılan İstanbul Kartal Esentepe 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumunun 19 Ekim’de yapılacağı açıklandı.

#GEREL GERSAN ELEKTRİK - Şirket ile Fulcrum LLC arasında Busbar Sistemleri ve diğer ürünlerin satışı için 20 milyon dolar sipariş değerli İşbirliği Mutabakat Anlaşması imzalandığı açıklandı.

#GESAN GİRİŞİM ELEKTRİK -
- Şirket ile Göktekin Enerji arasında Yakaağzı Rüzgar Enerjisi Santrali projesine ait 154kV Yakaağzı RES TM ve İpektepe RES TM arası Enerji Nakil Hattı tesisi kapsamı için 2,6 milyon dolar + 5 milyon TL’lik sözleşme imzalandığı açıklandı.
- Şirket ile şirketin Irak merkezli bayisi arasında 33/11kV Mobil Trafo merkezi tedarik 705.000 dolar tutarında tedarik anlaşması imzalandığı açıklandı.

Fade Gıda hisselerindeki operasyonun perde arkası

#MMCAS MMC SANAYİ - Şirketin iştiraki Best Frutta’da sahip olduğu pay oranının % 50'nin üzerine çıkarılması için pay satın alınması kapsamında yapılan görüşmelerin sonuçlandığı ve pay bedeli 25 TL’den 100.000 adet payın devralınması kapsamında anlaşmaya varıldığı açıklandı.

#OZBAL ÖZBAL ÇELİK BORU - Şirket ortaklarından Yağmur Atacan, Timur Büyük, Erdem Kumcu ve Vedat Levi’nin sahip oldukları şirket sermayesinin %18,86'sına karşılık gelen 8.285.000 adet payın pay başına 14,17 TL fiyatla 13 alıcıya toptan alış satış işlemleri kapsamında yapılacak işlemlerin bugün gerçekleştirileceği açıklandı.

#OSMEN OSMANLI MENKUL - 50 gün vadeli 3,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#PRKAB TURK PRYSMIAN KABLO - Borsa tarafından şirket paylarına 12 Kasım’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

#THYAO TÜRK HAVA YOLLARI - Şirketin Angola'nın başkenti Luanda'ya sefer başlattığı medyada yer aldı.

Borsa manipülasyonunda hapis kararı

#TURSG TURKİYE SİGORTA - Şirket ile Kobirate arasında 2 yıl süreli Kurumsal Yönetim Derecelendirme Sözleşmesinin yenilendiği açıklandı. 

Petrokent Turizm için yeni değerleme raporu

HALKA ARZ

#ANGEN ANATOLİA TANI VE BİYOTEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ - Şirket paylarının halka arzında talepler bugün ve yarın toplanacak.

#GLCVY GELECEK VARLILK YÖNETİMİ - Şirket paylarının halka arzında talepler bugün ve yarın toplanacak.

Fiba Grubu, Gelecek Varlık ile Borsa İstanbul’a geri dönüyor

#HEDEF HEDEF HOLDİNG - Şirket paylarının halka arzında talepler bugün ve yarın toplanacak.

Hedef Holding halka arz oluyor

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE/ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM

#DOKTA DÖKTAŞ - Çelik Holding tarafından 28,76 TL fiyattan 51.866 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %95,73’e geriledi.

#HDFGS HEDEF GİRİŞİM - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 775.000 adet pay 2,64 TL fiyattan geri alındı.

#KCHOL KOÇ HOLDİNG - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 200.000 adet pay 21,94 - 22,00 TL fiyat aralığından geri alındı.

#KZBGY KIZILBÜK GYO - Sinpaş Yapı Endüstri tarafından 4.000.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı sıfırlandı.

#INFO İNFO YATIRIM -
- İdeal Data tarafından 3,99 TL fiyattan 42.106 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,04’e yükseldi.
- Şirket paylarının geri alınması kapsamında 148.440 adet pay 4,11 - 4,13 TL fiyat aralığından geri alındı.

#PAGYO PANORA GMYO - Salih Bezci tarafından 6,39 - 6,53 TL fiyat aralığından 108.762 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %11,31’e geriledi.

İpek Enerji ve Kardemir sorusu

#OZGYO ÖZDERİCİ GYO - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 713.298 adet pay 1,49 TL fiyattan geri alındı.

#QUAGR QUA GRANITE - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 25.000 adet pay 11,01 fiyattan geri alındı. 

#SNGYO SİNPAŞ GYO - Sinpaş Yapı Endüstri tarafından 4.000.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %82,29’a yükseldi.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Albaraka Türk'ün 'genel müdür' koltuğunda değişim

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Kara topuk15 Ekim 2021 18:19

    Sorunuzun ilk ikisi aynı şirketine sahip çıkmak ve daha fazla düşmesini önlemek için Geri alım yaparlar kasada para var ise aldıkları hisseleri ileri tarihlerde yüksek fiyatla satarak faaliyet gelir dışında portföy geliri elde ederler

  • www14 Ekim 2021 17:21

    Şİrket paylarını neden geri alır ? Değeri düşünce hisselerine sahip çıkmak için m ? Daha fazla değeri düşmesin diye mi ? İsmini korumak için mi ? Bir bilen cevaplasa