E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 13/04/2020---

Günün önemli şirket haberleri 13/04/2020

Günün önemli şirket haberleri 13/04/2020
13 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Logolarımız - TURKCELL

TCELL Turkcell Kovid-19 salgınının şirkete olan ilk etkileri, alınan önlemler ve değerlendirmelerini yayınlamıştır. Türkiye operasyonlarında martın ilk haftasında şubatın son haftasına göre; data kullanımı %35 artış, sabit geniş bant yeni abonelik %52 artış gösterirken, mobil faturalı yeni abonelik %35 düşüş kaydetmiştir. Dijital kanal ziyaretçi %30, satış %76 yükselmiştir. Şirket önümüzdeki haftalarda yapacağı 2020’nin ilk çeyreği sonuç açıklamasında daha detaylı paylaşımda bulunacağını açıklamıştır.

Tekfen Holding, 2019 Yılı Mali Sonuçlarını Açıkladı | Fortune Turkey

TKFEN Tekfen Holding'in bağlı ortaklıklarından Toros Tarım’ın hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan bir polipropilen üretim tesisi (yıllık 500 bin ton kapasite) (yatırım tutarı: 1,2 milyar dolar) ile ilgili olarak geçtiğimiz altı ayda; ÇED Raporu için ilgili Bakanlık tarafından ÇED Olumlu kararı verilmiş, tesiste kullanılacak üretim lisanslarının teknik değerlendirme çalışmalarına devam edilmiş, tesiste hammadde olarak kullanılacak propan tedariki için temin edilen alternatif teklifler değerlendirilmeye başlanmıştır. İlaveten tesisin üreteceği ürünlerin satış ve pazarlanması için uzman firmalarla uzun vadeli alım garanti anlaşmalarına ilişkin teklif toplama ve değerlendirme süreci başlatılmış ve projeye yatırımcı ortak olmak konusunda ilgi gösteren yerli ve yabancı kuruluşlarla temas edilmiştir.

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ TİCARET A.Ş.

VESTL Vestel Elektronik, S&P, Vestel Elektronik'in kredi notunu Şirketin Haziran 2020'ye kadar vadesi gelecek borçlarının bir kısmının vadesini ilgili finansal kuruluşlar ile mutabık kalarak uzatacak olması ve Kovid-19 salgınının etkileri nedeniyle geçici olarak CCC+'dan SD'ye indirmiştir. Kuruluş vade uzatma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şirketin kredi notunu tekrar değerlendirecektir.

Emlak Konut GYO, 550 milyon TL kredi kullandı

EKGYO Emlak Konut Gayrimenkul tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak -31 Mart 2020 tarihleri itibariyle, toplamda 1,2 milyar TL (KDV Hariç) değerinde, satışa esas brüt 168 bin m2 büyüklüğe ulaşan 1107 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir.

Federal-Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri (FMIZP) 2016 ...

FMIZP Federal Mogul-İzmit Piston, otomotiv üreticilerine yapılan satış ve teslimat süreçlerindeki aksamaların devam etmesi sebebiyle, Kocaeli İzmit ilçesindeki fabrikanın üretim faaliyetlerine ara verme süresi 20 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Kocaeli Arslanbey ilçesindeki fabrikası ise 13 Nisan 2020 tarihinde üretime başlayacaktır.

İş Bankası'nın 2016 yılı karı 4,7 milyar TL oldu

ISCTR İş Bankası, Şişe ve Cam (SISE) payları ile ilgili olarak 4,48-4,63 TL fiyat aralığından 5,5 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Şişe ve Cam sermayesindeki payları %68,31 sınırına ulaşmıştır.

NET Holding - Tahvil İhracı

NTHOL Net Holding kendi payları ile ilgili olarak 1,70 - 1,78 TL fiyat aralığından 3,0 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte Net Holding sermayesindeki payları %37,27 sınırına ulaşmıştır.

DOAS: En beğenilen listesine eklendi haberi - BorsaGündem.com

DOAS Doğuş Otomotiv, Rekabet Kurulu'nun bildirimiyle; 2009 yılında otomotiv sektörüne yönelik getirilen ÖTV indirimi kapsamında, yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı teşebbüslerin ÖTV indirimi sonrasında birlikte hareket ederek fiyat artışı yaptıkları ve mal arzını kısıtladıkları yönündeki şikayetlerin reddine ilişkin olarak şirket hakkında soruşturma açıldığı ifade edilmiştir.

Eczacıbaşı Holding

ECILC Eczacıbaşı İlaç'ın 9 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu önerisinde yer alan kar dağıtım tutarı ve kar dağıtım tablosu önerildiği şekliyle kabul edilmiş olup, kar payı ödeme tarihinin ise 14 Nisan 2020 olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

Ford Otosan'dan Gölcük'e "toplumsal" yatırım

FROTO Ford Otomotiv, Rekabet Kurulu'nun 2009 yılında otomotiv sektörüne yönelik olarak getirilen ÖTV indirimi kapsamında, yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı teşebbüslerin ÖTV indirimi sonrası birlikte hareket ederek fiyat artışı yaptıkları ve mal arzını kısıtladıkları yönündeki şikayetlerin reddine ve soruşturma açılmasına gerek olmadığına ilişkin olarak Şirket nezdinde soruşturma açılmasına karar verildiği belirtilmekte ve bu kapsamda Şirketten savunma talep edilmektedir.

KAP

BERA Bera Holding grup şirketlerinden MPG Makine Prodüksiyon Grubu Makine İmalat San. Tic. A.Ş. ile STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. arasında yapılan ve nihai alıcısı Savunma Sanayi Başkanlığı olan toplam KDV hariç 57,1mn USD tutarındaki 29 adet  özel maksatlı teçhizat ve hizmet alımına ilişkin sözleşme kapsamında olmak üzere, 5 adet daha Mayına Karşı Kısmi Korumalı Kurtarıcı'nın Savunma Sanayi Başkanlığı Kontrol heyeti tarafından yapılan yeterlilik testleri tamamlanarak 9,9mn USD tutarındaki faturalandırma işlemi yapılarak araçlar Başkanlık tarafından istenen yerlere teslim edilmeye başlanmıştır.

Ayrıca, Holding bünyesinde temel ihtiyaç ürünleri üretimi sektöründe faaliyet gösteren; Golda ve Melda markasıyla makarna, bakliyat, un, irmik ve bisküvi üretimi ve ticaretiyle iştigal etmekte olan Golda Gıda A.Ş. veKardelen markasıyla doğal kaynak suyu üretimi ve pazarlaması faaliyeti ile iştigal eden Karsu A.Ş. ünvanlı Şirketler gelen talepleri karşılamak için kapasite kullanımlarını % 10 - % 15 oranında artırmıştır.

Çemaş ve Usaş grup alacaklarını yapılandırdı

CEMAS Çemaş Döküm'ün 05.11.2019 tarihinde KAP'ta duyurdu Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanımına İlişkin Rapor'da belirtilen 1 Adet Metal Talaş Sıkıştırma Makinası üretimi için AYMAS firması ile kdv hariç 125.000 Avro bedel üzerinden 10.04.2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu özel üretim makinanın takriben 3 ay sonra şirketin fabrikasında kullanıma geçmesi beklenmektedir. Bu makina yatırımı ile birlikte talaşlı üretim merkezindeki CNC tezgahlardan çıkan talaşların metal ergitmeye geri kazandırılması neticesinde hammadde verimi artacak ve üretim maliyetleri düşeceği duyurulmuştur.

Papilon Savunma halka arz oluyor | Fintechtime

PAPIL Papilon Savunma-Güvenlik son kullanıcı olarak Sırbistan Polis Teşkilatı'nda kullanılmak üzere şirketin ürün gruplarından güvenlik başlığı altındaki Papilon APFIS sistem ve bazı bileşenlerini içeren yazılım ve hizmet sözleşmesi imzalanmıştır. Yazılım tedariki ve bakım hizmetleri 2020 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Sözleşme tutarı 173.600-EUR'dir. Söz konusu sözleşme tarafı ilk defa iş ilişkisinde bulunulan müşteri olduğu, ilgili Balkan coğrafyasında yapılan iş geliştirme faaliyetleri açısından da referans niteliğinde olduğu açıklanmıştır.

KAP

SANEL San-El Mühendislik Yönetim Kurulu şirketin kayıtlı sermayesinin tamamı iç kaynaklardan kaynaklanmak üzere %65 oranında artırılarak 13.225.000.-TL'den 21.821.250.-TL'ye çıkarılmasına, 8.596.250.-TL (% 65) tutarındaki artışın 6.546.024,00.- TL'si Hisse Senedi İhraç Primlerinden, kalan 2.050.226,00.- TL'si İhtiyati Yedek Akçelerden karşılanmasına, ortakların ellerinde bulundurdukları beher paya %65 oranında bedelsiz pay verilmesine, dağıtılacak bedelsiz yeni paylara ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. düzenlemeleri çerçevesinde işlem yapılmasına, Sermaye artırımında, mevcut payları oranında, (A) Grubu pay sahipleri için (A) Grubu, (B) Grubu pay sahipleri için (B) Grubu yeni pay çıkarılmasına, bu amaçla başta Sermaye Piyasası Kurulu olmak üzere gerekli işlemler için ilgili kurumlara başvuruların yapılması için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, Oy Birliği ile karar vermiştir.

Sanifoam Sünger bedelsiz için başvurdu haberi - BorsaGündem.com

SANFM Sanifoam Sünger, Kovid-19 salgını ile beraber hastanelerde kullanımı artmış olan koruyucu elbise kumaşı üretmek üzere çalışmalara başlanmıştır. Sağlık sektörü için koruyucu elbise üreten firmalardan gelen yoğun talep üzerine nonwoven kumaşını sıvı, bakteri ve virüs geçirmez hale getirme prosesi hızla ilerlemektedir. Kumaşın seri üretimine teknik şartnamelere uygun olarak kısa sürede başlanması planlanmaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azenaz198714 Nisan 2020 13:54

    0,96.......aylar önce yazdım..şekerin gücü şube sayısı ve personel sayısı......satılmadan bi halt olmaz demiştim......merkez faizleri indirdi.........dünya piyasaları diz boyu para.....faizler düştü......bu gün yine söylüyorum ..........kazaklar artık hisselerini satmaya razı edilmeli........yoksa bunca yıllık bankaya vede yetişmiş personele yazık olacak.....EN AZINDAN MİLLİ SERVET..........   bu banka satılmaz.bir babayiğit gelip bu kagıdı ucuz diye alıp götürmezse daha çok bekleriz  ytd          

  • Yorum13 Nisan 2020 14:49

    Gelmiş buraya sanifoam süngeri yazmışsınız rtalb yerine saglık alanında bir şirket yazılacaksa o da rtalb dır 4 adet patanti var covid 19 ile alakalı tarih yazıyor saglık alanında 20 tane bilim adamı çalışıyor gece gündüz siz uyuyorsunuz onlar çalışıyor

  • Yorum13 Nisan 2020 14:45

    Rta laboratuvarı unutmuşsun moleküler covid 19 test kiti üretiyor 1 aydır gece gündüz çalışıyor haftada 500 bin kit üretip ihraç ediyor dünyanın saglık alanında en gelişmiş 18 ülkesine moleküler test kiti gibi yüksek dogruluklu hızlı test kiti üretim çalışması var gtü ile böyle bir firmayı nasıl atladınız bence bu işi bırak

  • temettücü13 Nisan 2020 11:48

    temettü hisselerine aylık alımları yapmak için çok uygun zaman ve fiyat bandındayız bütçeye göre al ve unut.

  • VE13 Nisan 2020 09:54

    Nakit kral değil, peçete bile olamıyor, döviz,e araç fiyatları,na altın,a vs.bak anlarsın

  • EKRİST13 Nisan 2020 09:28

    bu ortam da borsada işlem yapmas pek akıl işi değil.nakit kıraldır.

  • Kync13 Nisan 2020 20:53

    Sağından solundan kacanlari izlerken eminim üzülüyorsun. Yemyeşil olunca borsa senin yüz itiraf et kıpkırmızı. Bence uygun yerden gir