E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 13/01/2022---

Günün önemli şirket haberleri 13/01/2022

Günün önemli şirket haberleri 13/01/2022
13 Ocak 2022 - 08:45 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#AKBNK - Global Finance tarafından Akbank Private Banking'in Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Birimi seçildiği medyada yer aldı.

#ATAGY - 2021 yılında şirket portföyünde yer alıp kiralanmış olan gayrimenkullerin yıllık bazda 4,4 milyon TL kira geliri elde ettiği açıklandı.

#ASUZU #ARCLK #AYGAZ #BRSAN #DMSAS #EGEEN #FROTO #IZMDC #KARSN #MAKTK #OTKAR #SARKY #TOASO #TTRAK - Şirketlerin üyesi olduğu MESS ile Birleşik Metal - İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Ağustos 2023 yılına kadar anlaşma sağlandığı, sözleşmenin ilk 6 ayı için saat ücretlerine önce % 10 oranında ücret zammı, sonrasında 3,70 TL/saat maktu zam uygulanacağı, sözleşmenin ikinci 6 ayı için ise %30 enflasyon artışı yapılacağı, enflasyonun bu orandan daha yüksek gerçekleşmesi durumunda, enflasyon koruması dikkate alınacağı, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise enflasyon oranında ücret artışı yapılacağı açıklandı.

#BRKO - Şirkete kayyum atandığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

#CANTE #ODAS - ODAS tarafından 165.651.000 adet CANTE payının Borsa’da işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi Form’nun onayı talebiyle SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#DOBUR #KRSTL - VBTS kapsamında şirket paylarına 11 Şubat’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.

#FENER - Futbol A Takım Teknik Direktörü olarak yarın sezon için İsmail Kartal ile anlaşmaya varıldığı açıklandı.

#GARFA - 114 gün vadeli 139 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#GSRAY - Futbol A Takım Teknik Direktörü olarak Domenec Torrent ile anlaşıldığı medyada yer aldı.

#GLRYH - A1 GSYO’nın iştiraki Erham Enerji tarafından Niğde Bor’da bulunan ve toplamda 7,0 MW kurulu güce sahip 7 adet GES’in satın alınmasına ilişkin imzalanan sözleşme kapsamında sözleşmeye konu GES’lerin devir ve ödeme işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

#HEKTS - Avustralya'da yerleşik Agriventis Technologies’nin sermayesini temsil eden payların %51'lik kısmını elinde bulunduran Oyak Sermaye Yatırımları’dan sahip olunan payların tamamının 28 milyon TL bedelle devralınması işleminin tamamlandığı açıklandı.

#INFO - 500 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

#ISFIN - 86 gün vadeli 130 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#OZBAL -Şirketin Erciyas Çelik Boru’ya (ERCB) devrolmak suretiyle birleşmesi işleminin tescil edildiği ve 1 adet OZBAL payına karşılık pay değiştirme oranının 0,41599456 olmak üzere bugün dağıtılacağı açıklanırken, Erciyas Çelik Boru payları için alınacak referans fiyatın 59,664 olduğu Borsa tarafından belirtildi.Erciyas Boru payları bugün serbest marjla işlem görecek.

#QNBFB - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 12 milyar TL’den 20 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

#QUAGR - Qua Yatırım Holding tarafından 48.000.0000 adet QUAGR payının Borsa’da işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi Form’nun onayı talebiyle SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#TTKOM - Şirketin sabit ve mobil şebekede toplam elektrik tüketimini düşürerek yıllık ortalama 31 milyon kw/saat enerji tasarrufu sağladığı medyada yer aldı.

#TSGYO - Şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin 2021 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam 1,8 milyon TL kiralama sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#ULUUN - Söke Değirmencilik’in satın alımı sonrasında toptan ve perakende ürünler yapılanmalarının entegrasyonu ve oluşturulacak sinerjinin maksimize edilmesinin planlanması sonrasında, orta vadede şirket ölçeğinin büyümesi ve katma değer yapısının iyileşmesi beklendiğinden, potansiyel ortaklık görüşmelerine ara verilmesine karar verildiği, potansiyel ortaklık görüşmeleri için Pragma Finansal Danışmanlık’a verilen yetkinin ve yapılan sözleşmenin karşılıklı feshedildiği açıklandı.

#VBTYZ - Şirket ile posta ve kargo alanında faaliyet gösteren devlet kurumunun teknoloji şirketi ile 3 yıllık 8,8 milyon TL bedelli Yazılım Ve Teknoloji Geliştirme Hizmeti Alt Yüklenici Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#VKGYO - Sermaye artırımından elde edilen fonun 303,2 milyon TL’sinin İUFM Proje Ödemelerinde, 116,4 milyon TL’sinin Cubes Proje Ödemeleri, 89,3 milyon TL’sinin İşletme Sermayesi Harcamalarında, 37,9 milyon TL’sinin VKGYO ve Obaköy Adi Ortaklık Ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

#YBTAS - Şirketin Yozgat Çimento Fabrikası klinker üretim hattının yaklaşık olarak 2 aylık bir süre için geçici olarak faaliyetinin durdurulmasına karar karar verildiği açıklandı.

#ZOREN - 162 gün vadeli 88,1 milyon TL tutarında bono ve 366 gün vadeli 54,3 milyon TL tutarında tahvil ihraç edildi. 

PAY ALIM / SATIM

#ARCLK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 195.286 adet pay 51,25 - 51,50 TL fiyat aralığından geri alındı.

#GEDIK - Hakkı Gedik tarafından 5,66 TL fiyattan 50.400.000 adet payın INVEO’ya satılması sonrası, Hakkı Gedik’in şirket sermayesindeki payı %0,13’e gerilerken, INVEO’nun GEDIK’teki payı %63,04’e yükseldi.

#MTRKS - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 20.000 adet pay 21,26 TL fiyattan geri alındı.

#NATEN - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 77.663 adet pay 44,20 - 45,00 TL fiyat aralığından geri alındı.

#SAHOL - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 590.000 adet pay 14,95 - 15,07 TL fiyat aralığından geri alındı.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Net Holding ve Jantsa sorusu

 

İşlem hacminde Kardemir fark attı

 

Borsa şirketlerinin piyasa değeri 2.3 trilyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay13 Ocak 2022 18:06

    Sabancı holding Karfuru unuttu mu.Koskoca Sabancı Karfur hisselerine neden sahip çıkmaz.Kredibilite imaj güven boş şeyler mi.Sabancı holding hisselerini topluyorsunuz.Karfur hisselerindede alıma giderek hareketlendirin değer katın.Kalkınma Bankası yönetimi Sayın Genel Müdürü İbrahim bey bu Kalkınma Bankası hisselerine sahip çıkın.Hisselerinizde alıma geçerek pöipten bu bankayı kurtarın.Kredibilitenizi artırın.Yatırımcılarınız uzun zamandır mağdur durumda.En az 100lira ederi olan hisse 16.60da.Komik durumdan bu bankayı kurtarın.Koskoca Devletin bankası Kalkınma Bankası normal değerlerine döndürülsün.Artık boş beleş vasfından dolu sepet konumuma getirin.Bu banka kâr elde ediyor.Zararı yok.iki bedelli de iyi para kaldırdı.Birde milletin parası 3 yıldır emrinizde.Böyle yatırımcı gelmez sizlere.Hareketlendirin çarşıyı pazarı SPK artık uyumayı bırak bankayı pöipten çıkartın.

  • Alpertunga13 Ocak 2022 10:30

    iş bankası senin gibi kuruma yakışıyor mu.iştirak alışı yapacağım diye açıklama yapıyorsun.ondan sonra hergün anadolu hayat satıyorsun.ayıp.yokmu bizim hakkımızı koruyacak bir kurum.rezillik