E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
05 Ocak 2011 - 09:35 borsagundem.com

Galatasaray, Vestel, Akın Tekstil, Metro Holding, Vakıf GYO, Emlak Konut, Beşiktaş, THY başta olmak üzere günün öne çıkan şirket haberleri

İMKB KAP Haberleri;

Galatasaray Sportif, Profesyonel futbol oyuncusu Berk İsmail Ünsal ve Kazım Kazım ile 2010-2011 2.yarısından başlamak üzere 2012-2013 futbol sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladı. Berk İsmail Ünsal için bonservis bedeli olarak 400 bin TL ödeneceğini bildirdi. Ayrıca takım oyuncuları Anıl Dilaver'le olan sözleşmelerini 2014-2015 futbol sezonu sonuna kadar uzatmıştır.
Vestel; iştiraklerinden Vestel Savunma Sanayi A.Ş.’nin Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Taktik İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi için sözleşme imzaladı. 6 İnsansiz uçak ve 3 yer kontrol istasyonunu kapsayan projenin büyüklüğü 24mn $ olup, teslimatın 2 yıllık bir sürede gerçekleşmesi beklenmektedir. Bugüne kadar insansız hava aracı (İHA) alanına tamamı özkaynaklardan karşılanmak üzere yapılan yaklaşık 25 mn$'lık yatırım, Vestel Savunma Sanayi Grubu'nun bu alana uzun vadeli yaklaşımını yansıtmaktadır.
Akın Tekstil Yönetim Kurulu, beyaz yaka personelinin toplu olarak işten çıkartılmasına ve ilgili yasal bildirimlerin yapılmasına oy birliği ile karar verdi. İstanbul merkezde görev yapan beyaz yaka personelinin İş Kanununun 29. maddesi uyarınca toplu olarak işten çıkartılmasına ve ilgili yasal bildirimlerin yapılmasına oy birliği ile karar verildiğini bildirdi.
Metro Holding, iştiraklerinden Metro Turizm Seyahat, Metro otobüs bileti satışlarını uluslararası hava yolları şirketlerinin bilet satış sistemine entegre etmek için Amedeus firması ile sözleşme imzaladı.
Vakıf GYO, mülkiyeti Vakıfbank'a ait 18 adet binayı toplam 49,25 mn TL'ye satın alacak. Satın alma işleminin tamamlanmasını müteakiben ekspertiz Kira değerleri de dikkate alınarak belirlenen kiralama bedelleri üzerinden Vakıfbank'a 10 yıl süre ile kiralanmasına karar verilmiştir.
Frigo-Pak Gıda, 2010/2011 Narenciye Sezonu için toplamda 6,68 mn dolarlık satış kontratı imzaladı. Bu rakam geçen sezona göre %54 artışı ifade etmektedir.
BSH Ev Aletleri, 2010 - 2015 yılları arasında yaklaşık 300 mn dolarlık yatırım yapılmasına karar verdi. Yatırımların tamamlanması durumunda yaklaşık 1.000 kişilik ek istihdam sağlanacak.
Emlak Konut GYO, şirket projelerinden "İstanbul Küçükçekmece Halkalı 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. oturumunu 6 Ocak’ta 14:30 da yapacak. Şirket ayrıca, projelerinden "İstanbul Başakşehir Bahçeşehir 2. Bölge Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi için "Kuzu Toplu Konut"u sözleşme yapmak üzere davet etti. Projeninin Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri: 193,5 mn TL+KDV, Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı: % 26, Arsa Satışı Karşılığı Asgari Şirket Payı Toplam Geliri: 50,31 mn TL+ KDV olacak. Kırklareli Lüleburgaz Çarşı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri " ihalesinin değerlendirmesinin ise tamamlandığını, Yüklenici "Mehmet Cihangir Yücel İnşaat Yüksek Mühendisi"nin 1,44 mn TL + KDV Götürü Bedel üzerinden sözleşme yapılmak üzere davet edildiğini bildirdi.
Beşiktaş Futbol, 2005-2007 hesap dönemleri için KDV yönünden yapılan inceleme sonucunda 9,3 milyon TL vergi aslı ve 42,06 milyon TL vergi ziyaı cezası talep edilmesiyle ilgili olarak, vergi inceleme raporunda yer alan iddiaların şirketçe dava konusu yapılmış olduğunu, bu konudaki yasal prosedürün devam ettiğini bildirdi.
Türk Hava Yolları, 2011 yılı içinde Istanbul-Napoli-Istanbul; Istanbul-Torino-İstanbul ve Istanbul-Genova-Istanbul hatlarının açılmasına karar verdiğini bildirdi.
Ereğli Demir ve Çelik, Borçelik Çelik Sanayi ile ortaklığının sona erdiğini, ArcelorMittal Ambalaj Çeliği’yle ortaklığın sona ermesi için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Basında Şirket ve Sektör Haberleri;
Sanayi strateji belgesi bugün saat 10:00’da açıklanacak.
Rekabet Kurulu, 10 çimentocuyu soruşturuyor… Rekabet Kurumu, Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgeleriyle Adana’da çimento sektöründe faaliyet gösteren on teşebbüse soruşturma açtı. Bunlar; Kars Çimento, Aşkale Çimento, Yurt Çimento, Limak Çimento, Elazığ Altınova Çimento, Çimko Çimento ve Beton, Çimsa Çimento, Adana Çimento, KÇS Kahramanmaraş Çimento ve Mardin Çimento’dur.
Yabancıların İMKB’de 2010 yılının tamamında net alımları 2,1 milyar dolar oldu. 2010 yılı Aralık ayında yabancı yatırımcılar İMKB hisse senedi piyasasında net 489 milyon 341 bin 66 dolarlık satım gerçekleştirdi.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, 2010 yılında 1.5 milyar dolar kredi kullandırdıklarını belirterek, bu yılda 1.5-1.6 milyar Dolar kredi kullandırabileceklerini açıkladı.
Koç Holding' ten Balçova'ya 25 mn dolarlık yatırım… Koç Holding'in Balçova'da yapımına başladığı ve gelecek yılbaşlarında hizmete girecek alışveriş merkezinin bölgeye yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. 18-20 dükkanın bulunacağı alışveriş merkezi, özellikle açık havayı hissedecek şekilde çardak altı konseptiyle tasarlandı. Böylece İzmir'in yerel öğeleri de alışveriş merkezinde yer almış oldu.
İDO'da özelleştirme süreci 6 Ocak'ta başlıyor… İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) özelleştirmesi ihalesiyle ilgili olarak hazırlık sürecinin tamamlandığı bildirildi. İDO'nun özelleştirilmesine yönelik 6 Ocak Perşembe günü ihale süreci başlayacak.
Trabzonspor: Halka açıklık modeli ile ilgili sıkıntı var… Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, halka açıklık modeli ile ilgili sıkıntı olduğunu belirterek, sistemin 3-4 yıl sonra çökeceğini söyledi.
BSH Ev Aletleri, 2015 yılına kadar 300 milyon dolar yatırım yaparak bin kişiye ek istihdam sağlayacak. 2010 - 2015 yılları arası planlanan toplam yatırım tutarı 'yeni, yenileme, kapasite genişletme gibi yatırımlar dahil' yaklaşık 300 milyon dolardır. Bu yatırımların tamamlanması durumunda yaklaşık bin kişilik ek istihdam sağlanması öngörülmektedir. Ayrıca, planlanan bu yatırımlar için teşvik tedbirlerinden yararlanılacaktır" denildi.
Vergi cezasıyla şoke olan Kartal'ın umudu 'torba'da. Maliye tarafından kesilen vergi cezası ile şoke olan Kartal, umudunu Meclis'te görüşmeleri devam eden torba kanun tasarısına bağladı. KAP’a dün yapılan açıklamada, yasal prosedürün devam ettiğine dikkat çekilirken Meclis gündeminde yer alan torba kanunun vergi affını da kapsadığına dikkat çekilerek şirket lehine prosedürlerin de takip edildiği belirtildi.
Otogazda da promosyon kalkıyor. Benzin istasyonlarından sonra LPG (otogaz) istasyonlarında yapılan promosyona da yasak geliyor. Böylece istasyonlar, araç sahiplerine hizmet ve indirim promosyonları dışında hediye, eşantiyon gibi tanıtım ürünleri dağıtamayacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) perşembe günü yapacağı toplantıda konuyu karara bağlaması bekleniyor. 1 Şubat tarihi ile yürürlüğe girecek yasak, Türkiye'deki 8 bin 708 otogaz bayiinde geçerli olacakken LPG tüpgaz satışları promosyon yasağına dahil edilmeyecek. Kurul çalışmasında 'LPG otogaz bayilerinde promosyon yasağı' ifadesine yer verirken, LPG tüpgaz satışları konusunu ise kapsam dışı tuttu. Artık istasyonlarda sadece oto yıkama-yağlama, bakım ve bankaların finansal promosyonları yapılabilecek. Yasakla litrede 7 kuruşluk bir indirim bekleniyor. EPDK, geçen ay da akaryakıt istasyonlarında promosyon dağıtılmasını yasaklamıştı.
Esas Holding, MALEV ile ilgilenmiyor… Esas Holding, Macaristan Havayolları'nın (MALEV) satış süreciyle hiçbir ilgilerinin bulunmadığını bildirdi.
Yeni havayolu şirketi: Van Way… Vanlı işadamı Aslan Bayram tarafından kurulan Van Way havayolu şirketi, 15 Ocak'ta seferlerine başlayacak

ANADOLU YATIRIM ARAŞTIRMA SERVİSİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)