E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
04 Ocak 2011 - 09:27 borsagundem.com

Arsan Tekstil, Beşiktaş, Çemaş, Ran Lojistik, Mensa, Aksa Enerji, THY, Hateks başta olmak üzere günün öne çıkan şirket haberleri

İMKB KAP Haberleri;

Arsan Tekstil; %21,15 hisse oranı ile iştiraki olan Akedaş Elektrik tarafından Adıyaman- Kahramanmaraş elektrik dağıtım bölgesinin işletme hakkının devralınmasına ilişkin işlemlerin tamamlandığını ve 30 yıl boyunca işletilmek üzere Akedaş Elektrik Dağıtım’a devredildiği bildirildi.
Beşiktaş Futbol, Valencia Kulübü oyuncusu Manuel Fernandes'in kiralanması konusunda kendisi ve kulubü ile, sezon sonunda transfer opsiyonu bulunmak kaydıyla, anlaşmaya varılarak, futbolcunun 2010-2011 sezon sonuna kadar kiralandığını bildirdi.
Reysaş GYO, Kocaeli İli, Kartepe ilçesinde Sabancı Grubuna ait 4 parselden oluşan toplam 78,88 bin m2 gayrimenkulü, üzerinde 5,6 bin m2 kapalı alan depo ile birlikte, KDV hariç 3,88 mn TL bedelle satın aldığı bildirildi.
Çemaş Döküm Sanayi, esas sermaye sistemindeki şirketin 300 mn TL tavanla Kayıtlı Sermaye Sistemine geçirilmesine ve SPK'ya başvurma kararı aldığını bildirdi.
Ran Lojistik, 2010 yılı cirosunun 2009 yılına göre % 50 artışla 45 mn TL düzeyinde gerçekleşeceğini bildirdi.
Mensa Sınai Ticari Mali Yatırım, enerji tesisinin 2011 yılı doğalgaz ihtiyacının temin edilebilmesi hususunda, Aksa Gaz Dağıtım ile sözleşme imzaladığını bildirdi. Sözleşme kapsamında şirketin yaklaşık 15 mn m3 doğalgaz tüketeceği öngörülmektedir. Sözleşmenin yaklaşık parasal değeri 8 mn TL'dir
Ekiz Yağ, son üç yılda ticaretinin artarak devam ettiği Filipinler'in büyük gıda dağıtım firmalarından FAC ile 2011 yılı için toplam 1,75 mn dolar 'lik Ambalajlı Zeytinyağı satış sözleşmesi imzaladığını bildirdi. Sevkiyat 2011 yılı Ocak-Aralık ayları döneminde yapılacaktır.Ödeme kısmi peşin ve mal mukabilidir.
Özderici GYO, sermaye artırımı sonucunda toplam 74,27 mn TL'lik fon girişi olduğunu, sermaye artırımı hesabına gelen bedelden 52,32 mn TL'sinin Maltepe arsa borcunun, 2,22 mn TL'lik kısmı İnşaat harcamalarının ödemesi olmak üzere toplam 54,54 mn TL'lik kaynak kullanımı gerçekleştirdiğini bildirdi. Harcamalar sonrası kalan 19,72 mn TL şirketin banka hesaplarında vadeli mevduat olarak değerlendirilmektedir.
Gentaş, İştiraki Masstaş Mudurnu’nun sermayesinin % 49,99 oranına tekabül eden 2.20 mr Adet hissenin Yıldız Entegre Ağaç’a, Masstaş’in kısa ve uzun vadeli finansal borçlarının alıcı şirket tarafından üstlenilmesinden sonra 23,80 mn TL bedel karşılığında hisse devrinin tamamlandığını bildirdi.
Uzel Makina; çoğunluk hissedarı SS Distribution Pte Limited ile diğer hissedarı Uzel Agri NV arasında 27 Şubat 2008 tarihinde imzalanan anlaşma ile Uzel Agri NV sahibi olduğu hisselerden şirket sermayesinin %64,43'üne denk gelen beheri 1 kurus nominal değerdeki 6,446,440,475 adet hissesinin SS Distribution Pte Limited'e devir ettiğini açıkladı.

Basında Şirket ve Sektör Haberleri;
Maliye'den Beşiktaş'a 100 milyon liralık vergi cezası. Flaş transferleriyle gündemden düşmeyen Beşiktaş'a Maliye'den vergi şoku geldi. İhbarlar üzerine Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2005-2007 yıllarına ilişkin defterlerini nceleyen hesap uzmanları, muhasebe hilesi yoluyla 52 milyon liralık KDV beyanının yapılmadığını ortaya çıkardı. Lisanslı ürün satışı sonrasında vatandaştan tahsil edilen KDV'nin sıfır olarak gösterildiği ortaya çıktı. Kulübe 10 milyon liralık KDV cezası kesilirken, konuya ilişkin rapor ilgili vergi dairesine gönderildi. Maliye Bakanlığı, savcılığa suç duyurusunda da bulunacak. Şirketin toplam ödemesi gereken verginin yaklaşık %47'sini beyan dışı bıraktığı belirtiliyor. (zaman)
Beşiktaş resmi imzayı attı. Beşiktaş Kulübü'nün daha önce anlaşmaya vardığı üç Portekizli oyuncu Simao, Fernandes ve Almeida resmi sözleşmeyi imzaladı.
Fenerbahçe'den dev transfer atağı. İkinci yarı öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Fransa'nın Paris Saint Germain takımında forma giyen oyuncu için harekete geçti. Şu ana kadar Fransız kulübünden olumlu bir cevap alamadığı belirtilen Fenerbahçeli yöneticilerin, Mevlüt'ü renklerine bağlamak için kesenin ağzını açacağı ifade edildi.
Aksa Enerji; Elazığ, Bingöl, Malatya ve Tunceli illerinde elektrik dağıtımı yapan Fırat Elektrik Dağıtım'ın Aksa Elektrik'e devrinin Perşembe günü yapılması planlanıyor. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan ihalede 230.25 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Aksa Elektrik ihaleyi kazanmıştı.
THY/ Topçu:”2011’de 8 mr dolar ciro hedefliyoruz”... Dünya gazetesinin haberine göre; Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, krizde yakaladıkları büyüme fırsatı ile 2015’ın THY’sını bugünden yasamaya başladıklarını söyledi.
Hateks'in halka arzı 7-10 Ocak tarihlerinde... Hateks Hatay Tekstil'in 18,8 mn TL olan sermayesinin 21 mn TL'ye çıkarılması sırasında arttırılan 2,2 mn TL nominal değerli paylar ile Şirket ortaklarının sahip oldukları 1,05 mn TL nominal değerli paylar olmak üzere toplam 3,25 mn TL nominal değerli paylar, 1 TL nominal değere tekabül eden beher pay için satışın ilk gününde 3,86 TL fiyat baz alınarak, izleyen günlerde ise bir önceki işlem tarihindeki ağırlıklı ortalama fiyatın %10 altında ve üstündeki sınırlar içinde kalmak ve 1 TL'nın altına düşmemek kaydıyla, Galata Menkul Değerler aracılığı ile 7-10 Ocak 2011 tarihlerinde iki iş günü süre ile "HATEK.BE" koduyla Borsa Birincil Piyasası'nda satışa sunulacak.
BBDK'dan Şekerbank'a izin çıktı... Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Şekerbank T.A.Ş'ye, ''şubeler ve alternatif dağıtım kanalları üzerinden şirkete ait ürünlerin tanıtılması'' faaliyetinin gerçekleştirilmesi izni verdi.
Anadolu Hayat Emeklilik/GM: Tasarruf oranı artmalı... Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, Türkiye'de cari açığın ilacının bireysel emeklilik olduğunu savunarak, ''Bu kadar hızlı büyüyen, genç bir ülkenin sürekli sermaye yaratabilmesi, tasarruf oranını artırabilmesi lazım. Bunun da en önemli mekanizması bireysel emeklilik'' dedi.
Kardemir GM: 2011'i çelikhane yılı ilan ettik... Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, ''2011'i çelikhane yılı ilan ettik. Yatırımlarımız tamamlandığında üretim kapasitesi bir milyon 800 bin tona çıkacak'' dedi.
Turkcell Global Bilgi'ye ödül... Turkcell Global Bilgi, ''Diyarbakır'a en çok istihdam sağlayan şirket'' seçilerek bir plaketle ödüllendirildi. Turkcell Global Bilgi'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, Türkiye'nin doğusuna teknoloji yatırımı yapan ilk şirket olmaktan gurur duyduklarını, bu ödülün kendilerini daha fazla yatırım yapmak için motive ettiğini belirtti.
Garanti'nin paramatiklerinin sayısı 3 bini geçti... Garanti Bankası'nın paramatiklerinin sayısı 3 bini geçti. Ayda 20 mn işlem yapılan ve yaklaşık 4 mn kullanıcısı olan Garanti Paramatiklerde, kartlı/kartsız para çekme ve yatırma, kart borcu ve fatura ödeme dahil 100'den fazla işlem gerçekleştirilebiliyor.
Doğuş Holding yeni yılda 2 bin çalışan alacak... 2011'in ilk müjdesi Türkiye'nin üçüncü büyük grubu Doğuş Holding'ten geldi. Grubun CEO'su Hüsnü Akhan, iki bin genci işe alacaklarını açıkladı.
Akaryakıtta promosyon devri bitiyor… Akaryakıt şirketleri 31 Ocak'tan itibaren maddi ürün promosyonu yapamayacak, hizmet promosyonlarına ise devam edebilecek.

ANADOLU YATIRIM ARAŞTIRMA SERVİSİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)