E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
13 Aralık 2010 - 09:04 borsagundem.com

Şekerbank, Kelebek Mobilya, Aslan Çimento, THY başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

İMKB KAP Haberleri;
*          Kaplamin Ambalaj, Türkiye Selüloz, Kağıt ve Mamulleri İşcileri Sendikası ile 01.09.2010 - 31.08.2012 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzaladığını bildirdi...
*          Kristal Kola, şirketin 10 mn TL ödenmiş nominal sermayesinde %70 oranında pay sahibi olduğu ortaklığı İhlas Meşrubat’ın toplam sermayesinin %26’lık kısmına tekabül eden 2,6 mn TL nominal değerli payları 6,84 mn TL bedelle satın aldığını bildirdi...
*          Ünye Çimento, Oyak Beton’a ait, şirket sermayesinin %7,95’ini teşkil eden 5,69 mn TL nominal değerli hisselerin tamamını 15,99 mn TL bedelle satın alma kararı aldığını bildirdi...
*          Aslan Çimento, Oyak Beton’a ait, şirket sermayesinin %20’sine tekabül eden 14,3 mn TL nominal değerli hisselerin tamamını 40,24 mn TL bedelle satın alma kararı aldığını bildirdi...
*          Kelebek Mobilya, İstanbul Vergi Dairesi tarafından hazırlanan vergi inceleme raporunda şirketten 01.01.2005-31.12.2005 hesap dönemiyle ilgili; 86.272 TL KDV tutarının re'sen tarh edilmesine, 86.272 TL tutarında vergi ziyai cezası ve 55.000 TL tutarında özel usulsüzlük cezası olmak üzere cezalı tarhiyat yapıldığını bildirdi... Şirket, düzenlenen inceleme raporunda eleştiri konusu yapılan hususlara karşılık tarhiyat sonrası uzlaşma dahil her türlü yasal haklarını kullanacağını bildirdi.
*          Reysaş Taşımacılık, aktifinde bulunan Reysaş GYO hisselerinden; 6,74 mn adeti  Government of Norway’e, 10 mn adet hisse senedini TGIT Templeton Emerging Markets Small Cap Fund'a 0,90 TL beher bedel karşılığında özel emir ile  devrettiğini bildirdi...
*          Şekerbank, BTA Securities JSC'nin 254,84 mn adet Şekerbank hisse senedi için rüçhan hakkı ve oy hakkının, MKK tarafından Kazakistan Hükümeti Varlık Fonu-Samruk Kazyna adına tanımlandığını açıkladı...
*          THY, filo müsaitliğine bağlı olarak İstanbul-Siirt-İstanbul ve İstanbul-Tokat-İstanbul seferlerine başlama kararı aldığını bildirdi...
Basında Şirket ve Sektör Haberleri;
*          Merkez Bankası/Başçı,"Finansal istikrar tedbirleri ile eşgüdüm içerisinde kısa vadeli faizlerde ölçülü indirim yapmak gerekebilir" dedi. Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından düzenlenen panelde konuşan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Başçı; Başcı, "Öncelikle ele aldığımız finansal istikrar tedbirleri bankalarımızın TCMB dışından sağladığı her türlü fonlamanın vadesinin uzamasını amaçlamaktadır." dedi. Başçı, alınacak tedbirlerin hem mevduatın hem de yabancı sermaye girişlerinin daha uzun vadeye yönlendirilmesini amaçladığını belirterek, zorunlu karşılıkların kısa vadeli yükümlülükler için kademeli şekilde artırılabileceğini anlattı. Başçı, kamu ve özel sektörün döviz pozisyonunun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. (zaman)
*          THY, basketbolcu Bryant ile tanıtım için anlaştı… Türk Hava Yolları (THY), basketbol dünyasının en çok kazanan oyuncusu Kobe Bryant ile marka tanıtım elçiliği için anlaştı. Amerika'nın Los Angeles şehrinde atılan imzaların ardından Kobe Bryant iki yıl boyunca Türk Hava Yolları'nın başta ABD olmak üzere dünyadaki marka tanıtım elçisi oldu.
*          Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş, dünyada 90 uçak bakım şirketi tarafından tercih edilen uçak bakım otomasyon (MRO) yazılımı TRAX sistemini bünyesine kattı… Genel Müdürü Temel Kotil, "THY Teknik A.Ş, TRAX yazılımıyla olabilecek en iyi bilgisayar altyapısına ulaştı'' dedi. Eski uçak bakım yazılım sisteminin adının TAMES olduğunu hatırlatan Kotil, her uçakta bakımın nasıl yapılması gerektiğini gösteren bir bakım programı bulunduğunu, bunların bilgisayar üzerinden yürütüldüğünü, aksi durumda takibinin mümkün olmadığını söyledi.
*          Sabancı, lastik ve otomotivden 4 mr TL ciro bekliyor... Sabancı Holding Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Grup şirketlerinden gelecek yıl 4 mr TL  ciro beklediklerini bildirdi.
*          Halkbank Balkanlar'da banka alıyor… Halkbank Genel Müdürü Aydın, ''Balkanlar'da bir banka satın alımıyla ilgili sonlara gelmiş durumdayız'' dedi.
*          Capital Intelligence, Finansbank'ın notunu yükseltti… Capital Intelligence, Finansbank'ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu, Türkiye'nin notunda Mayıs ayında yaptığı artırıma paralel olarak BB-'den BB seviyesine yükselttiğini bildirdi.
*          Ziraat Bankası/Karslı: Halka açılmada yol haritası belli… Ziraat Bankası'nın halka açılmasında takvim belli oldu. Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, hükümet ve Hazine ile Ziraat Bankası arasında halka açılma konusunda bir mutabakat sağlandığını belirterek, ''Halka açılmada yol haritası belli oldu. Tarih olarak seçim sonrası planlanıyor'' dedi.
*          Ağaoğlu, Ayazağa'dan 4,5 mr TL gelir bekliyor… Emlak GYO tarafından 30 Eylül'de yapılan Ayazağa ihalesinde 3 milyar 250 milyon TL hâsılat taahhüt eden Ağaoğlu projeden yaklaşık 4,5 milyar TL gelir bekliyor. Ağaoğlu, ülkemizde bugüne dek yapılan gayrimenkul projeleri arasında en değerli arazi üzerindeki en büyük ve en iddialı projeye hazırlanıyor.
*          Doğuş Holding, Thermo King'le işbirliğini ilerletecek… Doğuş Holding, 2008 yılında Türkiye distribütörlüğünü aldığı, mobil soğutma sistemlerinde dünya lideri Thermo King'le işbirliğini ilerletme kararı aldı. Thermo King'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu Brüksel ofisinde Doğuş Holding Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin'le ortak basın toplantısı düzenleyen bölgeden sorumlu Başkan Manlio Valdes, ''Türkiye pazarına kendimiz girdik tutunamadık, Doğuş Holding'le işbirliği yapınca şaha kalktık'' dedi.
*          Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasında üretilen ve Amerika’ya da ihraç edilen Transit Connect modelinin elektrikli versiyonu, ilk müşterilerine gönderilmeye başlandı…
*          Yaşar Holding'in Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde temelini attığı matbaa mürekkebi fabrikası hizmete girdi… Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, DYO'nun yeni tesisinde yıllık 25 bin ton mürekkep üretim kapasitesiyle çalışacağını söyledi. 220 kişiye istihdam yaratacak fabrika 10 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi. Fabrika 9 bini üretim alanı, 600'ü Ar- Ge ve Kalite Kontrol laboratuvarları olmak üzere, 12 bin metrekare kapalı alana sahip.
*          Socar & Turcas Enerji CEO’su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Socar’ın yatırımlar bölümü başkanı Vagif Aliyev’in, 20 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefledikleri yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Azerbaycan gelecek 10 yılda Türkiye’ye doğrudan yatırım yapan en büyük yatırımcı olacak” dedi… Türkiye’nin en büyük ihtiyacının enerji olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:“Türkiye’nin hammaddeye ihtiyacı var. Azerbaycan’ın da dünya pazarlarına açılmaya ihtiyacı var. Türkiye, Çin’den sonra en cazip iç pazar. Petkim’in Socar & Turcas’la beraber 2015, 2020, 2040 yıllarına yönelik olarak üç ana başlık altında master planını hazırladık. Petkim’in kendi yatırımları var. Socar & Turcas’ın yatırımları var. Rafineri süreci başladı. 2015 yılına kadar yapılacak yatırım tutarı 5 milyar dolar olacak. 2020 yılında Petkim Türkiye’nin en büyük sanayi üretimini yapacak” dedi.
*          Otomotivde satışlar düşmesin diye benzin fiyatları aşağı çekilecek. Benzin fiyatlarının son günlerde 4 liraya kadar çıkması, otomotiv sektörünü de endişelendirdi. Akaryakıttaki yükselişin araç satışlarını düşüreceği dile getirilirken, Türkiye'yi sektörde ilk 10 ülkeden biri haline getirmeyi hedefleyen 'otomotiv strateji belgesi'nde akaryakıttaki vergi oranlarının Avrupa Birliği seviyesine çekilmesi planlanıyor. (zaman)
SPK Haberleri;
*          Koza Altın, kayıtlı sermaye tavanına geçmek için SPK'ya başvurdu. SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Şirket, sermaye tavanını 500 mn TL olarak belirledi...
*          Burçelik, Hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu. SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Şirket, 7,77 mn TL'si (%11.000,00) iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraçı gerçekleştirecek. Başvuru esas sözleşme değişikliğine izin verilmesi amacıyla yapılırken, bu sermaye artışına ilişkin genel kurul henüz yapılmadı.
*          Bisaş Tekstil ihraç edeceği 5,7 mn TL tutarında bedelli hısse senedinin kayda alınması için SPK’ya başvurdu…
*          Alternatifbank, banka bonosu ihracı için SPK'ya başvurdu… SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Banka, 150 milyon TL değerinde banka bonosu ihraç edecek. İhraç edilecek banka bonolarının halka arz yoluyla satılması planlanıyor.
Anadolu Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)