E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
25 Nisan 2011 - 09:57 borsagundem.com

İŞ GYO, Uyum Gıda, Turkcell, Anel başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

Menderes Tekstil; 31,5 milyon TL’si iç kaynaklardan, 9,4 milyon TL’si temettüden olmak üzere %22,28 oranında bedelsiz sermaye artırımı için SPK’ya başvurduğunu bildirdi.
İhlas Holding; %100 oranında bedelli sermaye artırımı için SPK’ya başvurduğunu bildirdi.
İş GYO; 150 milyon TL iç kaynaklardan olmak üzere %33,3 oranında bedelsiz sermaye artırımı için SPK’ya başvurduğunu bildirdi.
THY; 200 milyon TL iç kaynaklardan olmak üzere %20 oranında bedelsiz sermaye artırımı için SPK’ya başvurduğunu bildirdi.
İMKB KAP Haberleri;
Anele, hissedarlarından Rıdvan Çelikel elinde bulunan 4,5 mn lot hissenin borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla, borsada işlem gören tipe dönüşmesi için MKK’ya başvurduğu MKK bülteninde yayınlandı.
İş GYO, Kayı Holding ile Rusya’da yapılacak gayrimenkul yatırımları için Kayı Holdingl’e hissedarlık sözleşmesi imzaladı ve %50 ortak olmak suretiyle Amsterdam merkezli 90 bin euro sermayeli bir şirket kurmaya karar verdiğini bildirdi.
Turkcell, hisseleri Genel Kurul sonrası yatırımcıların zarar görmemesini temin etmek amacı ile yapılan talep doğrultusunda geçici olarak işleme kapatıldı.
Uyum Gıda ortakları, Yaşar Balkanlı’dan devraldıkları hisselerin daha önce halka arzdan itibaren 6 ay boyunca ilave satış yapılmaması taahhütüne dahil olduğunu ve süre sonuna kadar satış yapmayacaklarını bildirdi.
Emlak Konut GYO, arsa karşılığı geliştirdiği projelerden İstanbul Ispartakule projesinin yapı ruhsatını aldığını bildirdi.
Bisaş Tekstil, sermaye artırımından elde ettiği 88 bin TL’yi kredi borcuna karşılık Bis Enerji Elektrik firmasına havale ederek kısmi kredi geri ödemesi yapmaya karar verdiğini bildirdi.
Hedef Menkul Kıymetler, banka ve sigorta borçlarını baştan yapılandırarak 239 bin TL olarak ödediğini bildirdi.
Mert Gıda, BTA Hava Limanları’ndan 243 bin TL bedelinde ihale aldığını bildirdi.
Basında şirket ve sektör haberleri;
Ülker, Bim AŞ’deki hisselerinin satışı ile ilgili Reuters’a yaptığı açıklamada, %5 hissenin Yıldız Holding’e, kalan %5 hissenin de 5 yabancı yatırımcıya devredilmesiyle Grubu’nun kasasına dışarıdan giren tutar yaklaşık 387 mn lira oluyor. Ülker Bisküvi’nin faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, Yıldız Holding’in Ülker Bisküvi’de yüzde 39,84 hissesi bulunuyor. Şirketten yapılan açıklamada, satışın piyasa ve grup şirketlerine yapıldığı ve satıştan elde edilen kârın ileriye dönük yatırımlar  için kullanılacağı ifade edildi. Açıklamada, satışın ardından oluşan kâr ise, 613,65 mn lira olarak belirtildi.
Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Milliyet ve Vatan'ın satışıyla hiçbir yabancı yatırımcının ilgilenmediğini söyledi. İki gazetenin 6 ayda yeni binalarına çıkacağını belirten Doğan, Fanatik ve Posta için satışın gündemde olmadığını belirtti. Doğan Grubu medya varlıklarındaki ilk satışı Milliyet ve Vatan'la gerçekleştirdi. Demirören-Karacan ortaklığı iki gazeteyi toplam 74 mn dolara almak üzere anlaştı. "Biz grup olarak reklam satışı yapmadık" diyen Doğan, "Her marka kendi reklamı için uğraştı yine öyle olacak. Satış sonrasında yazılı basında reklam pazar payı olarak %15 küçüldük" değerlendirmesinde bulundu. TV varlık satışı için bir süreç içerisinde olduklarını belirten Doğan, konuyla ilgili detay bilgi vermedi.
Star TV’de çıkan bir habere göre Doğan grubunun vergi borcu 300-400 mn düzeyine gerileyecek.
Turkcell, bilançonun ibra edilmediğini bildirdi. Turkcell, dün gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan oylama sonucunda bilançonun ibra edilmediğini bildirdi. Olağan Genel Kurul toplantısında, 2010 Faaliyet Yılı Bilanço ve Kar-Zarar hesabı onaylanmadı, Yönetim Kurulu üyeleri, 2010 yılı faaliyet ve işlemlerinden dolayı ibra edilmedi, Kanuni denetçiler, 2010 yılı faaliyet ve işlemlerinden dolayı ibra edilmedi, Kanuni denetçilerin seçimi yapılmadı ve Yönetim Kurulu´nun 2010 yılı karından %75 oranında kar dağıtım teklifi onaylanmadı.
TOKİ Etiler´deki üç okulu aldı. TOKİ Akmerkez’in yakınındaki Etiler Lisesi, Etiler Kız Meslek Lisesi ve Etiler Otelcilik Meslek Lisesi’ni bünyesine kattı. TOKİ arsalara karşılık İstanbul´a 125 okul yapacak. Okul arsaları Türkiye´nin en kıymetli arsaları konumunda bulunuyor. Arsalar işyerlerinin en yoğun olduğu alanda yer alıyor. O bölgede arsa olmadığı için her yıl değerleri de birkaç misli artıyor. Öğrenciler okullarının satılmasına tepki gösteriyor. Etiler´de okullarının yıkılacağını öğrenen liseli öğrenciler, haklarını aramak için dün sokaktaydı.
Otomotiv sektörü hedef büyüttü. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkan Yardımcısı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, otomotiv ihracatının 2010´da %16 artışla 17 mr 383 mn dolara çıktığını anımsattı. Bu potansiyele ilave olarak herhangi yapılaşmayı kaldıracak genç nüfusun büyük avantaj olduğunu dile getiren Burhanoğlu, “Bütün bu dinamikleri kullandığımızda ülkemizin Avrupa, Avrasya bölümünde Detroit olmaması için hiçbir neden yok. Havza çok önemli. Çok ciddi geçmişi ve yapılaşması var. Burasının merkez olup, ülkemizin otomotiv ülkesi olarak ileride önemli rol alabileceği konusunda inançlarım var” dedi.
Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin ise son dönemde bankacılık sektöründe çok alışık olmadıkları kararların alındığını belirterek, bunu hazmetmelerinin biraz zaman aldığını söyledi. Uluşahin, büyümenin kontrol altında tutulması gerektiğine ancak bunun tüketimden ziyade üretimi destekleyerek avantajın sürdürülmesi gerektiğine işaret etti. Kredilerin kısa vadeden orta ve uzun vadelere kaydığını belirten Uluşahin, tahvil ihraçlarında da maliyetlerin daha aşağıya çekilmesi gerektiğini söyledi.
Aselsan’ın 50 milyon dolarlık yatırımla üretimine başladığı savaş uçaklarına dönük “Aselpod” adlı göz, Eskişehir’de test edilmeye başlandı. Aselpod, ilk olarak F-4E/2020 terminatör uçaklarında kullanılacak.
Türkiye'de sigorta sektörü geçen yıl 14 milyar 130 milyon lira prim üretimine karşılık 8 milyar 653 milyon lira hasar ödemesi yaptı.
Anadolu Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)