E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
13 Ağustos 2012 - 09:05 borsagundem.com

Finansbank, Vakıfbank, Rönesans Holding, Ataç, Alyağ, Özak GYO başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

-Rafineri çıkış fiyatında Cuma akşamından itibaren 95 ve 97 oktan kurşunsuz benzin fiyatlarına 9 kuruş zam yapıldı.
-BloombergHT'nin haberine göre Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği verilerine göre, Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk yarısındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre %12,75 artarak 10 milyar lirayı aştı.
-Önceki bilançolarında gelirlerinin %80-85’i, giderlerinin %15-20’si yer alan Fenerbahçe yeni yapılanma ile giderlerinin tamamını bilançoya ekleyince kârı %94 düştü. Yeni yılık bilançoya göre, şirket, 31.05.2012 itibarıyla 5.9 milyon lira kar açıkladı. Eski mali yapıya göre açıklanan bilançoda Fenerbahçe geçen yıl 96.8 milyon lira kâr açıklamıştı. Ayrıca Mayıs 2011’de 23.2 milyon lira olan toplam borç 10 kat artarak 244 milyon liraya ulaştı.
-Hürriyet’in haberine göre FIAT-Chrysler CEO’su Marchionne, Avrupa’dan krizin etkileri artarak sürerken, büyük performans sergileyen Tofaş fabrikasını ziyaret edip, yeni roller verdi. Tofaş, yerli oto hariç, binek ve hafif ticari araç modellerinden oluşan 4 yeni proje üzerinde çalışmaya başladı.
-Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras, bankanın ana hissedarı Yunan NBG’nin Ekim 2010’dan bu yana Finansbank’ın yüzde 25 hissesini satışa çıkardığını hatırlatarak, troyka sermaye için hisselerin satılmasını isterse, satışta sürecin hızlanacağını kaydetti.
-Vakıfbank, 2012 ilk yarısında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre %8.5 artışla 704 milyon liraya çıkararak tarihinin en iyi ilk yarı kârına ulaştı.
-Kelebek Mobilya'nın yüzde 67 hissesi, Doğtaş Mobilya ile Turkven'in danışmanlığını yaptığı yatırımcılara ait Hollanda merkezli International Furniture B.V ortaklığına 34.8 milyon liraya satıldı.
-İDO CEO'su Sezgi, 2011'de 53 milyon yolcu ve 8 milyon araç taşıdıklarını, hedeflerinin bu yıl yolcuda %2, araçta %3 büyümek olduğunu belirtti. Sezgi, 440-440 milyon lira olan ciroyu bu yıl 500 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini, kış tarifesinde de sabit fiyatlarla devam edeceklerini belirtti.
-Darty, Türkiye'den çıkmayı düşünmediğini açıkladı, Darty'den yapılan yazılı açıklamada, Teknosa iddiaları yalanlanarak, "Darty’nin bazı yayın organlarında yer aldığı gibi Türkiye’de el değiştirme sürecinde olması söz konusu değildir" denildi.
-Rönesans Holding, 2013 yılında İzmir'de 500 milyon dolarlık yatırıma başlayacak, Yeni Kent Merkezi'nde Tekfen Holding ile birlikte AVM ve iş merkezi kuracak olan holding, yine Turan'da AVM ve rezidans projesinin temelini atacak. Ayrıca havaalanı yolu üzerinde 100 odalı bir otel kurmayı planlayan Rönesans Holding, yer bulmaları halinde İzmir'in kuzey bölgesinde de ikinci bir Optimum AVM kurmaya hazırlanıyor.
-ATAC : Sermayesinin 100 milyon TL'ndan 125 milyon TL'na artırılması ve ihraç edilecek hisselerin, iç kaynaklardan karşılanması suretiyle bedelsiz olarak dağıtılmasına ilişkin kayda alma başvurusu, SPK tarafından onaylanmıştır.
-ATAC [GEDIZ] : Sermayesinin % 27,78'ine sahip olunan GİMSAN Gediz İplik ve Mensucat hisseleri için isteğe bağlı çağrı talebiyle SPK'ya başvurmuştur.
-GSRAY : Kazım Kazım'ın Blackburn Rovers’a 2012 - 2013 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır.
-RANLO : 100 milyon TL tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçmek üzere SPK'ya yapılan başvuru uygun bulunmuştur.
-ALYAG : Şirketiin 18 taksit olarak taksitlendirilmiş vergi borçlarının kalan 10 taksidinin, peşin ödeme indirimi düşüldükten sonraki ödeme tutarı olan 737.581,77.-TL ödenmiş olup, 6111 sayılı kanun kapsamında herhangi bir vergi borcu ödemesinin kalmadığı bildirilmiştir.
-OZKGY : Aytur Turizm Yatırımları ve İşletmeleri tarafından şirketle ilgili yapılan yayınların (ÖZAK GYO'nun sahibi Ahmet Akbalık ile kardeşi Urfi Akbalık hakkında, ÖZAK GYO'nun ana malvarlığı olarak gösterdikleri Ela Quality Resort otelinin karlarını diğer ortaklarından kaçırmak iddiasıyla yapılan suç duyurusu) gerçeği yansıtmadığı gerekli idari ve yasal mercilere başvuruda bulunacağı bildirilmiştir.
-Boyner Büyük Mağazacılık, 150 milyon TL'lik tahvil ihracı için SPK'ya başvurdu.
-Türkiye İş Bankası, 5.750.000.000 TL nominal tutarlı borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.
-Karkim Sondaj Akışkanları, sermayesini 22,5 milyon TL'ye çıkaracak iç kaynaklardan karşılanmak üzere 15.000.000 TL'lik pay ihracı için SPK'ya başvurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)