E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
07 Şubat 2011 - 09:21 borsagundem.com

Doğan TV Holding, Doğuş GYO, Arena Bilgisayar, İndeks Bilgisayar başta olmak üzere günün önemli şirket haberleri

İMKB KAP Haberleri;
·          Doğan TV Holding aleyhine daha önce sonuçlanan 713.304.326 TL tutarındaki vergi mahkemesi kararının Danıştay tarafından esastan bozulduğunu, Doğan TV Holding lehine sonuçlanan 1.318.413 TL tutarındaki vergi dava sonuçlarının da danıştay tarafından onandığını açıkladı.
·          Doğuş GYO’nun, sermayesinin %25’ni temsil eden payların Doğuş Holding tarafından satın alınmasında çağrı fiyatının 1,81 TL olarak belirlenmesi talebinin olumlu karşılandığını açıkladı. 
·          Petrokent Turizm, 16 Aralık tarihinde Antalya’da bulunan tatil köyünün sel baskınında şirketin zararının 4,2 mn TL olarak tespit edildiğini, zararın sigorta şirketinden alınması için gerekli çalışmalara başlandığını bildirdi..
·          Arena Bilgisayar, Dell Emerging Markets Limited ile Dell markalı bilgisayar ürünlerinin Türkiye pazarında dağıtımına yönelik dağıtım anlaşması görüşmelerine başladığını ve gelişmelerin kamuya duyurulacağını bildirdi.
·          Aksen, İŞ-Kaya-MMEKA'nın almaya hak kazandığı Boğaziçi ve Gediz Elektrik Dağıtım şirketleri ile ana ortağı Kazancı Holding A.Ş. bağlı ortaklıklarından Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş'nin almaya hak kazandığı Trakya Elektrik Dağıtım şirketlerinden birinin devrinin Rekabet Kurulu kararı ile taraflara yapılmayacağı, ancak hangi şirketin devredilmeyeceğine ilişkin hiçbir açıklama yapılmadığını bildirdi. Gerekçeli kararın yayınlanmasını sonrasında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın alacağı nihai kararı beklemekte olduğunu kamuoyuna duyurdu...
·          İndeks Bilgisayar, IBM Türk şirketinin yıllık iş ortakları toplantısında 2010 yılı “Yılın Distribütörü” ödülünü aldığını ve bu kategoride verilen ödülü 6 yıldır üst üste aldığını kamuya duyurdu..
·          Hatay Tekstil, halka arz öncesi ortaklarına 3,7 mn TL bedelle satmış olduğu Tutis Turizm hisseleri karşılığı alacağını 14 Ocakta tahsil etmiş ve ortaklarına ait borç hesaplarının kapatıldığını bildirdi..
·          Zorlu Enerji, basın organlarında yayınlanan Zorlu Enerji Pakistan şirketinin Pakistanda kurmakta olduğu 56 MW gücündeki Rüzgar Santrali projesi için çeşitli finans kuruluşları ile temas halinde olduğunu, yalnız bunun kredi kullanacağı anlamına gelmediğini bildirdi..
·          Gersan Elektrik,  çıkarılmış sermayesinin tamamını nakit olmak üzere 13 mn TL’den 24 mn TL’ye artırılması talebinin SPK tarafından uygun görüldüğünü bildirdi..
·          Vakıf Menkul, 3 bin TL’lik BSMV iade davasının reddedildiğini bildirdi..
·          Sekerbank’ın bir yıl içerisinde 500 mn liraya kadar farklı vadelerde tahvil ihracı talebi SPK tarafından kayda alındı..
·          Anadolu Hayat, kayıtlı sermaye tavanını 300 mn TL’den 450 mn TL’ye yükseltmek için SPK’ya başvurdu.
·          Emek Elektrik, SPK tarafından nakden karşılanmak üzere 22 mn TL’den 33 mn TL’ye artırılması talebinin olumlu karşılandığını ve sermaye tavanının 60 mn TL’ye yükseltilmesi kararlaştırıldığını açıkladı.
·          Frigo Pak, tamamı nakden karşılamak suretiyle sermayenin 12 mn TL'den 24 mn TL'ye artırılması nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek 12 mn  TL. nominal değerli payların SPK’ca kayda alındığını bildirdi..
·          Atlantis Yatırım Ortaklığı, 2010 12 Aylık Net Dönem Karı, 1,35 mn TL olarak gerçekleşti, bir önceki yıl ise 2,6 mn TL idi.
·          Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı, 2010 12 Aylık Net Dönem zararı 476 bin TL olarak gerçekleşti. Bir önceki yıl 398 bin TL kar etmiş idi.
Basında Şirket ve Sektör Haberleri;
·          Rekabet Kurulu, Akçansa’nın da aralarında bulunduğu 3 çimento şirketi hakkındaki şikayetin reddine karar verdi. Akçansa Çimento’nun Adocim Çimento ve Cimpor Çimento ile orta Karadeniz bölgesinde, dökme çimentoya birlikte zam yaptıkları ve müşteri paylaştıkları iddiası ile ilgili yapılan inceleme sonucunda soruşturma açılmasına gerek kalmadığını belirtti.
·          Merkez Bankası, zorunlu karşılıklara faiz ödeneceği söylentilerinin gerçek dışı olduğunu bildirdi… Banka en son 23 Eylül 2010 tarihinde zorunlu karşılıklara faiz ödenmesini durdurmuştu.
·          Ocak ayında otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 44 bin 7809 adet olarak gerçekleşerek, önceki yılın aynı dönemine göre % 123oranında arttı...Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Otomotiv pazarında 2011 yılı Ocak ayında otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 44 bin 789 adet olarak gerçekleşti. 20 bin 95 adet olan 2010 yılı Ocak ayı otomobil ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlar % 122,89 oranında arttı.2011 yılı Ocak ayı toplam pazar rakamı 44 bin 789 adet ile en yüksek 1994 yılı Ocak ayı (39.629 adet) pazarını geçti. 2011 yılı Ocak ayında, geçen yılın Ocak ayına göre otomobil satışları % 137,16 oranında artarak 29 bin 868 adet olarak gerçekleşti. 35 bin 929 adet olan 1994 yılı Ocak ayı satışlarından sonra 2011 yılı Ocak ayında 29 bin 868 adet ile en yüksek 2. satış değerine ulaşıldı.2011 yılı Ocak ayında, hafif ticari araç pazarı geçen yılın Ocak ayına göre %98,92 oranında artarak 14.921 adet oldu. 2011 yılı Ocak ayı hafif ticari araç pazarında en yüksek satış değerine ulaştı.
·          Yapı Kredi Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 30 mn euro kredi sağladı.Yapı Kredi’den yapılan yazılı açıklamada, bankanın, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanına yönelik imzaladığı 30 mn avro tutarında, 5 yıl vadeli kredinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman ihtiyacı için tahsis edildiği, kredinin özellikle tarım sektöründeki firmalara kullandırılmasının planlandığı bildirildi.Kredi anlaşmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, dünyanın değişen ekonomik dengelerinde tarımın yeniden ön plana çıktığını ve artan emtia ile tarım ürünleri fiyatlarının bu alandaki yatırımları hızlandıracağına inandıklarını belirterek, şunları kaydetti: "EBRD ile imzaladığımız bu anlaşma ile Türkiye’deki mikro ve küçük ölçekli tarımsal işletmelere kredi desteği sunarak sektöre yönelik özel girişimlerin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde tarımın artan önemine paralel olarak, bu alanda çağdaş ve verimli projelerin hayata geçirilebilmesi için tüm imkanlarımızla destek olmaya devam edeceğiz."
·          Zorlu Enerji Elektrik Üretim, Asya Kalkınma Bankası´ndan 36.8 mn dolarlık kredi sağladı. Şirket kazandığı bu kredi ile Pakistan´daki rüzgar enerjisi santrali işlerini geliştirecek. Alınan kredi Zorlu Enerji´nin yeni rüzgar tribünleri inşaa etmesine yardımcı olacak. Böylece Güney Sindh bölgesindeki üretim kapasitesi 6 megawatt´tan 56.4 megawatt seviyesine yükseltilecek.Asya Kalkınma Bankası´nın internet sitesinde yer alan açıklamada kredinin 12 yıl vadeli olacağı ifade edildi.
·          Karabuk Demir Çelik  (Kardemır) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, toplam maliyeti 150 mn dolar  civarında olan yüksek fırın ve sinter fabrikası yatırımlarının bu ay sonunda  tamamlanacağını bildirdi.
·          İÇDAŞ borsaya girmeyi planlıyor… İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Eş Başkanı Bayram Yusuf Aslan, borsaya girmeyi planladıklarını söyledi. Aslan, "Borsa’ya açılma zamanımız henüz belli değil ama bunu düşünmeye başladık. % 15 ile başlanır diye düşünüyorum" dedi. Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği (DÇÜD) Başkanı Bayram Yusuf Aslan, Türkiye’de yerli otomobil markası için sektörlerinden talep edilecek her türlü ihtiyacı karşılayabileceklerini söyledi. DÇÜD’nin 40. kuruluş yıldönümünde konuşan Aslan, demir çelikte 2010 yılını %71 kapasite ile çalışarak 29 mn ton üretim ile kapattıklarını, bu yıl ise hedeflerinin 35 mn tona ulaşmak olduğunu vurguladı.
Anadolu Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)